Skräppostpolicy för SMTP-relä

Om du använder SMTP-relätjänsten för att skicka e-post via Googles servrar kan du få en e-postavisering om vi upptäcker att stora mängder skräppost skickas från något av dina användarkonton. Användarkonton som inte är registrerade tillhör antingen din domän eller också angavs ditt domännamn i HELO-argumentet vid SMTP-relä.

Om ett registrerat G Suite-användarkonto fortfarande skickar skräppost efter 24 timmar stängs det av. Du får en andra varning med information om avstängningen. Du kan återställa ett konto efter att problemet är löst.

Du får också en andra varning om ett icke-registrerat G Suite-användarkonto fortfarande skickar skräppost efter 24 timmar. Vi rekommenderar att du stänger av dessa konton tills du fastställt källan till skräpposten och löst problemet.

Varför skickar mina konton reläskräppost?

Ibland drabbas användarenheter av skadlig kod och skickar stora mängder skräppost. Enheter som har konfigurerats som öppna relän kan också vara orsaken till stora skräppostvolymer. Ta reda på mer genom att undersöka källan till skräpposten.

Hur kan reläskräppost skada din legitima e-post?

Stora mängder skräppost kan skada domänens anseende och leda till att legitim e-post skickas till mottagarens skräppostmapp eller avvisas. Det kan också leda till att du når relägränserna, vilket i sin tur leder till att e-postleveransen försenas eller misslyckas.

Varför stänger Google av användarkonton?

För att skydda domänens anseende och hålla igång e-postflödet stänger Google av konton som fortsätter att skicka stora mängder reläskräppost. Meddelanden levereras fortfarande till avstängda konton, men användaren kan inte logga in eller skicka meddelanden.

Hur gör jag för identifiera och åtgärda skräppostproblem?

Granska sändningsmönstret för de konton som anges i aviseringsmeddelandet.

Förstå användarnas sändningsmönster

Använd e-postloggsökningen för att se mängden och typen av meddelanden från användaren. Placera relä-IP i sökfältet Avsändar-IP för att söka efter kombinationen avsändar- och relä-IP.

Om du använder Gmail för massutskick läser du riktlinjerna för utskick.

Undersöka användarenheter

Undersök användarenheterna baserat på IP-adresserna som anges i kolumnen Ursprunglig IP för enhet.

Aviseringen listar upp till 10 av de IP-adresser som senast använts av avsändaren. Om flera IP-adresser finns i listan kontrollerar du enhetsloggarna för att avgöra vilka som kan ligga bakom den stora mängden skräppost. Sök efter eventuella virus i dem.

Om den ursprungliga IP-adressen är privat är det sannolikt den interna adressen för en enhet i nätverket.