Skräppostpolicy för SMTP-relä i Gmail

När du använder SMTP-relätjänsten för att skicka Gmail via Googles servrar bevakar Google utgående meddelanden. Om Google identifierar att stora mängder skräppost skickas från dina registrerade eller oregistrerade användarkonton kan du få en e-postvarning om problemet.

Icke-registrerade användarkonton är konton som:

• tillhör din domän eller
  • visar ditt domännamn i HELO-argumentet under SMTP-relä.

Om ett Gmail-konto fortfarande skickar skräppost efter 24 timmar stängs det av. Du får en e-postvarning med information om avstängningen. Återställ avstängda konton när problemet är löst. Vi rekommenderar att du låter icke-registrerade konton vara avstängda tills du har identifierat källan till skräpposten.

Varför skickar mina konton reläskräppost?

Om användarenheter drabbas av skadlig programvara kan de börja skicka stora mängder skräppost. Enheter som har konfigurerats som öppna relän kan också vara orsaken till stora skräppostvolymer. Ta reda på mer genom att undersöka källan till skräpposten.

Sändning av skräppost skadar din legitima e-post

Sändning av stora mängder skräppost kan skada domänens anseende. Legitima e-postmeddelanden från domänen kan avvisas eller skickas till skräpposten. En hög volym av utgående skräppost kan leda till att relägränserna nås, vilket i sin tur leder till att leveransen av meddelanden försenas eller misslyckas.

Varför stänger Google av användarkonton?

För att skydda domänens anseende och hålla igång Gmail-leveranserna stänger Google av konton som skickar stora mängder reläskräppost. Meddelanden levereras fortfarande till avstängda konton, men kontoägaren kan inte logga in eller skicka meddelanden.

Hur gör jag för identifiera och åtgärda skräppostproblem?

Granska sändningsmönstret för de konton som anges i administratörens aviseringsmeddelande.

Förstå användarnas sändningsmönster

Använd e-postloggsökningen för att identifiera mängden och typen av meddelanden från kontot. Sök efter kombinationen av avsändare och IP-reläadress genom att ange IP-reläadressen i fältet Avsändarens IP

Om du använder Gmail för massmeddelanden ska du läsa metodtipsen för sändning i Hindra att e-post till Gmail-användare blockeras eller skickas till skräpposten.

Undersöka användarenheter

Undersök användarenheterna baserat på IP-adresserna som anges som Ursprunglig IP för enhet i administratörens aviseringsmeddelande.

E-postvarningen listar upp till 10 av avsändarens senast använda IP-adresser. Om flera IP-adresser anges kontrollerar du enhetsloggarna för att fastställa vilken IP-adress och enhet som ansvarar för skräpposten. Skanna enheten efter potentiella virus eller skadlig programvara.

Om den avsändande IP-adressen är privat kan det vara den interna adressen för en enhet i nätverket.