Lägga till en användares profilbild

Nu ska vi se till att du är på rätt plats. De här stegen är till för administratörer som hanterar Gmail-konton för ett företag, en skola eller en annan grupp. Om du vill ändra profilfotot för ditt personliga konto på gmail.com  följer du dessa steg istället.

Som organisationens administratör kan du lägga till foton av användarna så att det blir enkelt att känna igen alla i organisationen. Du kan göra detta när du skapar det nya användarkontot eller senare. Du kan också ändra eller ta bort en användares bild när som helst.

Du kan också låta användarna:

Var visas användarens bild?

• En användares foto är synligt när du visar användaren på Googles administratörskonsol, när användaren kommunicerar eller delar innehåll och när en annan användare för muspekaren över namnet i inkorgen, Google Kontakter eller Google Chat-listan.
  • Om en administratör lägger till ett foto i en användares konto visas det enbart för användare i organisationen och för de externa användare som de använder Google Chat med. Om en användare ändrar sitt eget profilfoto visas det för alla, i alla Googles produkter.
  • Om du stänger av kontaktdelning för organisationens Google Workspace-konto ser du och dina användare inga profilfoton för användare. Mer information finns i Aktivera kontaktdelning.

Här lagras en användares

En användares profilfoto lagras i användarens albumarkiv på get.google.com/albumarchive, oavsett om det läggs till av en administratör eller av användaren.

Krav på fotot

Användarfoton får vara upp till 5 MB stora filer i JPG-, JPEG- eller PNG-format. Bilderna skalförändras automatiskt, så de kan ha vilka mått som helst.

Lägga till, ändra eller ta bort en användares bild

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. (Valfritt) Klicka på Profilbild om du vill lägga till ett foto.

Klicka längst upp till vänster på bilden för att redigera den

6. (Valfritt) Klicka på Ändra foto på om du vill byta bild.
  7. (Valfritt) Klicka på Ta bort foto om du vill ta bort bilden.
  8. Nästa steg när du lägger till eller ändrar ett foto är att leta upp bildfilen på datorn och välja den. Ändringar sparas automatiskt.