Lägga till eller ändra en användares profilbild

Nu ska vi se till att du är på rätt plats. De här stegen är till för administratörer som hanterar Gmail-konton för ett företag, en skola eller en annan grupp. Om du vill ändra profilfotot för ditt personliga konto på gmail.com  följer du dessa steg istället.

Som organisationens administratör kan du lägga till foton av användarna så att det blir enkelt att känna igen alla i organisationen. Du kan göra detta när du skapar det nya användarkontot eller senare. Du kan också ändra eller ta bort en användares bild när som helst.

Du kan också låta användarna:

Var visas användarens bild?

• En användares profilfoto är synligt när du visar användaren på Googles administratörskonsol, när användaren kommunicerar eller delar innehåll och när en annan användare för muspekaren över namnet i inkorgen, Google Kontakter eller Google Chat-listan.
    Håll muspekaren över en användares profilfoto så visas teaminformation.
  • Om du lägger till ett profilfoto i en användares konto visas fotot endast för användare i din organisation och för de externa användare som de pratar med i Google Chat. Om en användare ändrar sitt profilfoto kan hen välja vem som kan se fotot.
  • Om du stänger av katalogen för organisationens Google Workspace-konto kan du och dina användare inte se användarnas profilfoton. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera katalog.

Här lagras en användares profilfoto

En användares profilfoton sparas i avsnittet Tidigare profilbilder i Google-kontot. Detta inkluderar foton som har lagts till av en administratör eller användare. Du kan bara visa tidigare profilfoton. en användares aktuella profilfoto visas inte i det här avsnittet. Så här visar du tidigare profilfoton:

1. Öppna Google-kontot och klicka på profilfotot.
  2. Klicka på Kamera i ditt profilfoto i panelen som öppnas.
  3. Klicka på Merföljt avTidigare profilbilder.

Krav på profilfotot

• Det går enbart att använda filformaten JPEG eller PNG.
  • Den största filstorleken är 5 MB.
  • Det högsta antalet pixlar är 20 miljoner.
  • Foton behöver inte vara kvadratiska. De skaländras automatiskt.

Lägga till, ändra eller ta bort en användares profilfoto

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare.
    Öppna Hitta ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. Välj ett alternativ:
    • Om du vill lägga till ett foto klickar du på profilavataren .
      Klicka längst upp till vänster på bilden för att redigera den.
    • Om du vill lägga till ett foto klickar du på profilfototföljt avväljByt foto
    • Om du vill ta bort ett foto klickar du på profilfototföljt avväljTa bort foto
  6. Om du lägger till eller ändrar ett foto väljer du bildfilen på datornföljt avklicka på Öppna.
    Ändringar sparas automatiskt.