Een profielfoto toevoegen voor een gebruiker

Laten we eerst controleren of u op de juiste plek bent. Deze stappen zijn bedoeld voor beheerders die Gmail-accounts beheren voor een bedrijf, school of andere groep. Als u de profielfoto van uw persoonlijke gmail.com-account wilt wijzigen, volgt u deze stappen.

Als de beheerder van uw organisatie kunt u foto's van uw gebruikers toevoegen om de mensen in uw organisatie gemakkelijk te herkennen. U kunt dit doen wanneer u het gebruikersaccount maakt of daarna. U kunt de foto van een gebruiker altijd wijzigen of verwijderen.

U kunt gebruikers ook het volgende laten doen:

Waar wordt de foto van een gebruiker weergegeven

• De foto van een gebruiker wordt weergegeven als u de gebruiker bekijkt in de Google Beheerdersconsole, als de gebruiker communiceert of content deelt en als een andere gebruiker de muisaanwijzer op de naam van de gebruiker plaatst in de inbox, Google Contacten of Google Chat-lijst.
  • Als een beheerder een foto toevoegt aan het account van een gebruiker, is deze alleen zichtbaar voor gebruikers in uw organisatie en externe gebruikers met wie de gebruiker Google Chat gebruikt. Als gebruikers hun eigen profielfoto wijzigen, is deze zichtbaar voor iedereen in alle Google-producten.
  • Als u Contacten delen uitschakelt voor het G Suite-account van uw organisatie, zien u en uw gebruikers geen profielfoto's van gebruikers. Zie 'Contacten delen' inschakelen voor meer informatie.

Waar wordt de foto van een gebruiker opgeslagen

De profielfoto van een gebruiker wordt opgeslagen in het albumarchief, op get.google.com/albumarchive, ongeacht of de foto is toegevoegd door een beheerder of de gebruiker zelf.

Vereisten voor foto's

De foto van een gebruiker mag een JPG-, JPEG- of PNG-bestand van maximaal 5 MB zijn. Foto's worden automatisch geschaald. Het maakt dus niet uit hoe hoog of breed deze zijn.

Een foto van een gebruiker toevoegen, wijzigen of verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om zijn accountpagina te openen.
  5. (Optioneel) Klik op Profielfoto om een foto toe te voegen.

Klik linksboven op de afbeelding om deze te bewerken

6. (Optioneel) Als u een foto wilt wijzigen, kiest u Foto wijzigen
  7. (Optioneel) Als u een foto wilt verwijderen, kiest u Foto verwijderen
  8. Als u wilt doorgaan met het toevoegen of wijzigen van een foto, zoekt u het juiste afbeeldingsbestand op uw computer en selecteert u het. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.