E-mails migreren vanuit Google-accounts of IMAP

Google Workspace Migration for Microsoft Exchange

Als u gegevens migreert vanuit persoonlijke Gmail-accounts (@gmail.com) of GWMME niet kunt autoriseren in het brondomein (bijvoorbeeld omdat u geen beheerder van het bronaccount bent), volgt u de stappen in E-mails migreren vanuit een Gmail-account.

Als beheerder kunt u Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) gebruiken om e-mailgegevens te migreren vanuit uw oude Google-account of een IMAP-gebaseerd e-mailaccount. U kunt gegevens migreren vanaf de meeste IMAP-servers die werken met RFC 3501.

Voordat u begint

Stap 1: GWMME autoriseren

Voordat u GWMME kunt installeren, moet u GWMME autoriseren in het bron- en doeldomein. Zie GWMME autoriseren voor uw account voor meer informatie.

Stap 2: Een csv-bestand met gebruikers maken

Maak een csv-bestand voor controle met de gebruikersaccounts die u wilt migreren. Zo zorgt u dat de brongegevens juist worden toegewezen aan de nieuwe gebruikersaccounts. U hoeft geen wachtwoorden toe te voegen aan het bestand.

Zie Csv-bestanden maken voor uw migratie voor meer informatie.

Stap 3: GWMME downloaden en installeren

1. Ga naar de downloadpagina van GWMME.
  2. Klik op GWMME downloaden.
  3. Open het installatieprogramma en volg de instructies om GWMME te installeren.

Stap 4: GWMME instellen

U kunt gegevens migreren door GWMME uit te voeren:

• Op een Microsoft Windows-computer met de GWMME-interface: Volg de instructies hieronder, in dit gedeelte.
  • Via de opdrachtregel (meer geschikt voor ervaren beheerders): Ga naar Gegevens migreren via de opdrachtregel.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

1. Geef de IMAP-servergegevens op
  1. Klik op Start (Starten)and thenGoogle Workspace Migration (Google Workspace-migratie)and thenGoogle Workspace Migration for Microsoft Exchange.
  2. Selecteer een optie bij Server Type (Servertype):
    • IMAP: Ga verder met stap 3.
    • Gmail: Ga verder met stap 8.
  3. Selecteer als IMAP-servertype het type bronserver.
  4. Voer bij Hostname/IP Address (Hostnaam/IP-adres) de brondomeinnaam of het IP-adres van uw brone-mailserver in.
    Bijvoorbeeld: imap.example.com of 192.0.2.1.
  5. Selecteer een optie bij IMAP Security (IMAP-beveiliging):
    • None (Geen): Geen versleuteling.
    • SSL: SSL/TLS-versleuteling
    • STARTTLS: TLS-versleuteling met de STARTTLS-opdracht
  6. Voer bij IMAP Port (IMAP-poort) de verbindingspoort op de IMAP-service in.
  7. Als u SSL gebruikt, voert u 993 in.

8. Als u IMAP Path Prefix (IMAP-padvoorvoegsel) gebruikt en u migreert vanaf een IMAP-server van Cyrus of Courier, voert u INBOX in. Laat dit veld anders leeg.
  9. Klik op Next (Volgende).
2. Geef gebruikers- en domeingegevens op
  1. Voor Google Workspace domain name (Google Workspace-domeinnaam) geeft u het nieuwe primaire Google Workspace-domein op waarnaar de gegevens worden gemigreerd.

Als u e-mails migreert naar een Google Workspace-account met secundaire domeinen, kan het doeldomein dat u opgeeft verschillen van het domein in de e-mailadressen die u migreert.

2. Klik op Service account credentials file (Bestand inloggegevens serviceaccount) en vul het pad in naar het JSON-bestand met inloggegevens dat u heeft gemaakt als onderdeel van het autorisatieproject.
  3. Vul bij Google Workspace admin user (Google Workspace-beheerdersgebruiker) het volledige adres in van uw Google Workspace-hoofdbeheerdersaccount.
  4. Klik op Volgende.
3. Bekijk de migratie-instellingen
  1. Vink het vakje aan voor Email messages (E-mailberichten) en stel de periode voor de migratie in.
  2. Klik bij File of folders to migrate (Bestand met te migreren bestanden) op More (Meer) , ga naar het toewijzingsbestand dat u hierboven heeft gemaakt en klik op Open (Openen).
  3. Klik op Next (Volgende).
  4. Bekijk de migratie-instellingen en vink de optionele instellingen aan die u wilt gebruiken:
    • Migrate all data (Alle gegevens migreren): Hiermee worden bestaande gegevens overschreven tijdens de migratie (dubbele berichten worden overgeslagen als ze niet zijn aangevinkt)
    • Save settings (Instellingen opslaan): Hiermee worden de huidige instellingen bewaard voor toekomstig gebruik.
    • Run Diagnostics (Diagnose uitvoeren): Hiermee worden de instellingen gecontroleerd voordat de migratie wordt uitgevoerd.
    • Estimate (Schatten): Hiermee wordt het aantal te migreren berichten van de brongebruikers geschat.
    • Migrate (Migreren): Hiermee wordt de migratie uitgevoerd.
  5. Klik op Next (Volgende)and thenStart (Starten).

Gerelateerd onderwerp

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.