Hantera användarkonton på iOS-enheter

För närvarande endast tillgängligt för huvudadministratörer.

Om du är avancerad administratör kan du använda Google Admin-appen för att utföra grundläggande uppgifter från en smartphone eller surfplatta med Apple iOS.

Lägga till nya användare och skicka kontouppgifter till dem

Innan personer i organisationen kan börja använda dina Google-tjänster måste du lägga till varje användare på ditt Google Workspace-konto.

Det går även att lägga till användare via Google Kontakter på iOS-enheten.

Så här lägger du till en ny användare:

1. Öppna Google Administratörskonsol-appen . Konfigurera nu.
  2. Du kan behöva byta till kontot som avancerad administratör genom att trycka på Meny följt av nedåtpilen .
  3. Tryck på Meny följt avAnvändare.
  4. Tryck på Lägg till följt avLägg till användare.
  5. Ange användarens uppgifter.
  6. (Valfritt) Ange användarens första lösenord.

Som standard skapar appen Google Administratörskonsol ett tillfälligt lösenord för den nya användaren. Lösenordet är längre än minimilängden (8) eller den kortaste lösenordslängd som du har angett för domänen.

• (Valfritt) Om du vill ändra det första lösenordet anger du att inställningen Autogenerera lösenord ska vara AV och anger ett nytt lösenord två gånger.

Lösenordet måste bestå av minst åtta tecken. Tips om hur du skapar ett starkt lösenord finns i Lösenordshjälp.

• (Valfritt) Kräv att användaren byter lösenord vid nästa inloggning.

Detta krav är aktiverat som standard.

7. Om du vill lägga till ytterligare information trycker du på Lägg till mer information. Den här informationen visas i Googles administratörskonsol och i Gmail-kontakterna.
  8. Tryck på Klar .
  9. (Valfritt) Om du vill skicka uppgifterna till den nya användaren trycker du på Dela.
Stäng av användare

Du kan tillfälligt blockera en användares åtkomst till organisationens Google-tjänster genom att stänga av användarens konto. Användarens profil eller data, t.ex. dokument, kalenderhändelser eller e-postmeddelanden, raderas inte. Däremot kan användaren inte längre logga in på kontot eller ta emot nya e-postmeddelanden eller kalenderinbjudningar.

Så här stänger du av en eller flera användare:

1. Öppna Google Administratörskonsol-appen . Konfigurera nu.
  2. Du kan behöva byta till kontot som avancerad administratör genom att trycka på Meny följt av nedåtpilen .
  3. Tryck på Meny följt avAnvändare.
  4. Välj en användare genom att trycka på hans eller hennes bild (inte på användarnamnet). Du kan välja mer än en användare.
  5. Tryck på Stäng av följt avStäng av för att bekräfta.

Så här stänger du av en enskild användare på användarens uppgiftssida:

1. Öppna Google Administratörskonsol-appen . Konfigurera nu.
  2. Du kan behöva byta till kontot som avancerad administratör genom att trycka på Meny följt av nedåtpilen .
  3. Tryck på Meny följt avAnvändare.
  4. Tryck på användarens namn och öppna personens uppgiftssida.
  5. Tryck på Mer följt avStäng avföljt avStäng av för att bekräfta.
Ta bort användare

När användare lämnar organisationen kan det vara en god idé att radera deras användarkonton. När du raderar ett användarkonto raderas också användarens Google Workspace-data, inklusive e-postmeddelanden och kalenderuppgifter. Användaren blockeras också från komma åt organisationens Google Workspace-tjänster, däribland Drive-filer som han eller hon äger.

Om du raderar ett användarkonto med hjälp av appen Google Administratörskonsol kan du inte överföra data från det under processen. Därför raderas all data som är kopplad till användarens Google Workspace-konto. Om du vill spara användarens data måste du logga in på Googles administratörskonsol och radera användaren där.

Så här tar du bort en eller flera användare:

1. Öppna Google Administratörskonsol-appen . Konfigurera nu.
  2. Du kan behöva byta till kontot som avancerad administratör genom att trycka på Meny följt av nedåtpilen .
  3. Tryck på Meny följt avAnvändare.
  4. Välj en användare genom att trycka på hans eller hennes bild (inte på användarnamnet). Du kan välja mer än en användare.
  5. Tryck på Ta bort följt avTa bort för att bekräfta.

Så här tar du bort en enskild användare på användarens uppgiftssida:

1. Öppna Google Administratörskonsol-appen . Konfigurera nu.
  2. Du kan behöva byta till kontot som avancerad administratör genom att trycka på Meny följt av nedåtpilen .
  3. Tryck på Meny följt avAnvändare.
  4. Tryck på användarens namn och öppna personens uppgiftssida.
  5. Tryck på Mer följt avTa bortföljt avTa bort för att bekräfta.
Återställa en användares lösenord

Om en användare glömmer lösenordet till sitt konto eller om du tror att någon obehörig har fått tillgång till kontot kan du återställa lösenordet. Om du har glömt lösenordet till administratörskontot läser du Återställ ditt administratörslösenord.

Så här återställer du en användares lösenord:

1. Öppna Google Administratörskonsol-appen . Konfigurera nu.
  2. Du kan behöva byta till kontot som avancerad administratör genom att trycka på Meny följt av nedåtpilen .
  3. Tryck på Meny följt avAnvändare.
  4. Välj en användare genom att trycka på hans eller hennes bild (inte på användarnamnet).
  5. Tryck på Återställ . Som standard är Autogenerera lösenord aktiverat. Då skapas ett slumpmässigt lösenord. Stäng av funktionen om du vill ange lösenordet. Om du väljer att ange ett lösenord anger du det först en gång och sedan en gång till för att bekräfta.
  6. (Valfritt) Om du vill tvinga en användare att ändra sitt lösenord vid nästa inloggning aktiverar du Kräver att lösenordet ändras vid nästa inloggning.
  7. Tryck på Återställ.

Om användaren har tillgång till en alternativ e-postadress meddelas användaren automatiskt om lösenordsändringen via den e-postadressen. Om det inte finns någon tillgänglig e-postadress trycker du på Avisera för att meddela användaren om lösenordsändringen med hjälp av en annan metod, t.ex. Google Chat.

Återställa ett avstängt användarkonto

Administratörer kan återställa användarkonton som har

• stängts av manuellt av dig (eller en annan administratör) för att tillfälligt blockera åtkomsten till dem
  • stängts av automatiskt i våra system för att de är i riskzonen
  • stängts av automatiskt från Gmail för att de överskrider kontogränserna.

När du har återställt ett konto kan användaren logga in och få tillgång till alla tjänster och uppgifter. Användaren får e-postmeddelanden, kalenderinbjudningar med mera, precis som innan de stängdes av.

Så här återställer du ett avstängt användarkonto:

1. Öppna Google Administratörskonsol-appen . Konfigurera nu.
  2. Du kan behöva byta till kontot som avancerad administratör genom att trycka på Meny följt av nedåtpilen .
  3. Tryck på Meny följt avAnvändare.
  4. Visa bara avstängda användare genom att trycka på Alla användareföljt avAvstängd.
  5. Tryck på namnet på den avstängda användaren.
  6. På användarens kontosida trycker du på Mer följt avÅterställföljt avÅterställ för att bekräfta.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.