Migrera kalendrar med datamigreringstjänsten

Om du migrerar till Google Workspace kan du migrera kalenderhändelser och resurser med hjälp av datamigreringstjänsten om du migrerar från Microsoft Exchange Server 2007, 2010, 2013, 2016 eller Exchange Online (Microsoft 365)

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Innan du börjar

1. Innan du kan använda datamigreringstjänsten måste du slutföra stegen i kontot du migrerar från. Mer information om hur du konfigurerar källkontot finns i Förbered källkontot.
  2. Slutför stegen nedan för att konfigurera datamigreringstjänsten för migrering av kalenderhändelser och resurser.

Steg 1: Konfigurera datamigreringstjänsten

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Alternativ 1: Konfigurera Exchange Online
  1. Se till att du slutför stegen i Förbered källkontot: Exchange Online
  2. För Startdatum för migrering godkänner du alternativet som visas eller väljer ett startdatum för din migrering.

Mer information finns i Uteslut gamla e-postmeddelanden eller kalenderhändelser.

3. (Valfritt) Om du vill inkludera sekundära kalendrar markerar du rutan Migrera sekundära kalendrar
  4. Om du ändrar e-postadressen till användare eller kalenderresurser klickar du på Ladda upp identitetsmappningarföljt avBifoga fil och navigerar till din CSV-fil för identitetsmappning.

Läs Använd CSV-filer med datamigreringstjänsten för mer information.

5. Klicka på Välj användare och gå vidare till Steg 2: Slutför migreringen (nedan på sidan).
Alternativ 2: Konfigurera andra versioner av Exchange
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDatamigrering.
  3. Klicka på Konfigurera datamigrering.
  4. För Migreringskälla väljer du din version av Exchange.
  5. Välj Kalender som datatyp.
  6. Välj ett alternativ för Anslutningsprotokoll:
    • Välj automatiskt (rekommenderas)
    • Exchange Web Services (EWS) och för Server-URI anger du namnet på EWS-servern (exempelvis https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx) på rullgardinsmenyn.
  7. För Rollkonto anger du e-postadressen och lösenordet för ditt rollkonto.
  8. Klicka på Start.
  9. Om anslutningen misslyckades kontrollerar du att informationen om rollkonto och anslutningsprotokoll är korrekt och klickar sedan på Starta.
  10. För Startdatum för migrering godkänner du alternativet som visas eller väljer ett startdatum för din migrering.

Mer information finns i Uteslut gamla e-postmeddelanden eller kalenderhändelser.

11. (Valfritt) Om du vill inkludera sekundära kalendrar markerar du rutan Migrera sekundära kalendrar
  12. (Valfritt) Om du ändrar e-postadressen till användare eller kalenderresurser klickar du på Ladda upp identitetsmappningarföljt avBifoga fil och navigerar till din CSV-fil för identitetsmappning.

Läs Använd CSV-filer med datamigreringstjänsten för mer information.

13. Klicka på Välj användare och gå vidare till Steg 2: Slutför migreringen (nedan på sidan).

Steg 2: Slutför migreringen

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Migrera kalenderhändelser för en enskild användare
  1. Klicka på Lägg till användare.
  2. För E-postkälla anger du användarens källadress.
  3. För E-post i Google Workspace börjar du ange användarens nya e-postadress och väljer från listan med föreslagna användare.
  4. Klicka på Start.
  5. (Valfritt) Om du vill migrera en annan användares kalenderhändelser upprepar du dessa steg.

Tips! Om du vill avsluta en slutförd migrering klickar du på Merföljt avAvsluta migrering.

Migrera en enskild kalenderresurs
  1. Klicka på Lägg till kalenderresurs.
  2. För Källadress anger du kalenderresursens e-postadress i källkontot.
  3. För Google Workspace E-post anger du kalenderresursens nya e-postadress.

Mer information finns i Var hittar jag en e-postadress för en kalenderresurs? (nedan på sidan)

4. Klicka på Start.
  5. (Valfritt) Om du vill migrera en annan kalenderresurs upprepar du dessa steg.

Tips! Om du vill avsluta en slutförd migrering klickar du på Merföljt avAvsluta migrering.

Migrera kalenderhändelser för flera användare
  1. Klicka på Massuppladda med csv.
  2. Klicka på Bifoga fil och ladda upp CSV-migreringsfilen.

Den här filen kan skilja sig från CSV-filen för identitetsmappning eftersom den innehåller de användare och kalenderresurser som du vill migrera. Mer information finns i Om CSV-filerna.

3. Klicka på Ladda upp och starta migrering.
  4. Om det finns fel i filen väljer du ett alternativ:
    • Klicka på Avbryt om du vill uppdatera filen. Ladda sedan upp den uppdaterade filen.
    • Om du vill ignorera de felaktiga mappningarna markerar du rutan Ignorera fel.

Tips! Om du vill avsluta en slutförd migrering klickar du på Merföljt avAvsluta migrering.

Var hittar jag en e-postadress för en kalenderresurs?

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avKalender.
  3. Klicka på Resurser.
  4. Klicka på ett kalenderresursnamn (till exempel NYC-14-12-Styrelserum-15) för att visa detaljerna för det.

Under Resursadress hittar du kalenderresursens e-postadress. Exempelvis solarmora.com_37r2903631@resource.calendar.google.com.

Migreringstips

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.