Agenda's migreren met de gegevensmigratieservice

Als u migreert naar Google Workspace, kunt u agenda-afspraken en -faciliteiten migreren met de gegevensmigratieservice als u migreert vanuit Microsoft Exchange Server 2007, 2010, 2013, 2016 of Exchange Online (Microsoft 365)

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Voordat u begint

1. Voordat u de gegevensmigratieservice kunt gebruiken, moet u de stappen uitvoeren in het account waaruit u migreert. Zie Uw bronaccount voorbereiden voor meer informatie over het instellen van uw bronaccount.
  2. Voer de stappen hieronder uit om de gegevensmigratieservice in te stellen zodat agenda-afspraken en -faciliteiten worden gemigreerd.

Stap 1: De gegevensmigratieservice instellen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Optie 1: Exchange Online instellen
  1. Zorg dat u de stappen in Uw bronaccount voorbereiden: Exchange Online voltooit.
  2. Accepteer voor Startdatum migratie de optie die wordt weergegeven of kies een startdatum voor de migratie.

Zie Oude e-mailberichten of agenda-afspraken uitsluiten voor meer informatie.

3. (Optioneel) Als u secundaire agenda's wilt toevoegen, vinkt u het vakje aan voor Secundaire agenda's migreren
  4. Als u het e-mailadres van gebruikers of agendafaciliteiten wijzigt, klikt u op Identiteitstoewijzingen uploadenand thenBestand bijvoegen en gaat u naar het csv-bestand met identiteitstoewijzingen.

Zie csv-bestanden gebruiken met de gegevensmigratieservice voor meer informatie.

5. Klik op Gebruikers selecteren en ga naar Stap 2: De migratie voltooien (hieronder op deze pagina).
Optie 2: Andere versies van Exchange instellen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenGegevensmigratie.
  3. Klik op Gegevensmigratie instellen.
  4. Selecteer onder Migratiebron uw versie van Exchange.
  5. Selecteer Agenda als gegevenstype.
  6. Kies een optie bij Connection Protocol:
    • Automatisch selecteren (aanbevolen)
    • Exchange Web Services (EWS) en voer bij Server-URI de naam in van uw EWS-server (bijvoorbeeld https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx).
  7. Voer onder Rolaccount het e-mailadres en wachtwoord in van uw rolaccount.
  8. Klik op Starten.
  9. Als de verbinding is mislukt, controleert u of de gegevens van het rolaccount en het verbindingsprotocol correct zijn en klikt u op Starten.
  10. Accepteer voor Startdatum migratie de optie die wordt weergegeven of kies een startdatum voor de migratie.

Zie Oude e-mailberichten of agenda-afspraken uitsluiten voor meer informatie.

11. (Optioneel) Als u secundaire agenda's wilt toevoegen, vinkt u het vakje aan voor Secundaire agenda's migreren
  12. (Optioneel) Als u het e-mailadres van gebruikers of agendafaciliteiten wijzigt, klikt u op Identiteitstoewijzingen uploadenand thenBestand toevoegen en gaat u naar het csv-bestand met identiteitstoewijzingen.

Zie csv-bestanden gebruiken met de gegevensmigratieservice voor meer informatie.

13. Klik op Gebruikers selecteren en ga naar Stap 2: De migratie voltooien (hieronder op deze pagina).

Stap 2: De migratie voltooien

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Agenda-afspraken migreren voor één gebruiker
  1. Klik op Gebruiker toevoegen.
  2. Voer bij Brone-mailadres het bronmailadres van de gebruiker in.
  3. Begin in het veld E-mail van Google Workspace het nieuwe e-mailadres van de gebruiker te typen en kies de gebruiker in de lijst met voorgestelde gebruikers.
  4. Klik op Starten.
  5. (Optioneel) Herhaal deze stappen om de agenda-afspraken van een andere gebruiker te migreren.

Tip: Als u een voltooide migratie wilt afsluiten, klikt u op Meerand thenMigratie afsluiten.

Eén agendafaciliteit migreren
  1. Klik op Agendafaciliteit toevoegen.
  2. Voer bij Brone-mailadres het e-mailadres van de agendafaciliteit in het bronaccount in.
  3. Voer bij E-mail van Google Workspace het nieuwe e-mailadres in van de agendafaciliteit.

Zie Waar vind ik het e-mailadres van een agendafaciliteit? voor meer informatie. (hieronder op deze pagina)

4. Klik op Starten.
  5. (Optioneel) Herhaal deze stappen om nog een agendafaciliteit te migreren.

Tip: Als u een voltooide migratie wilt afsluiten, klikt u op Meerand thenMigratie afsluiten.

Agenda-afspraken migreren voor meerdere gebruikers
  1. Klik op Bulkupload met csv-bestand.
  2. Klik op Bestand toevoegen en upload het csv-bestand voor migratie.

Dit kan een ander bestand zijn dan het csv-bestand met identiteitstoewijzingen, omdat het de gebruikers en agendafaciliteiten bevat die u wilt migreren. Zie Over de csv-bestanden voor meer informatie.

3. Klik op Uploaden en migratie starten.
  4. Als het bestand fouten bevat, voert u een van de volgende handelingen uit:
    • Klik op Annuleren om het bestand te updaten. Upload vervolgens het geüpdatete bestand.
    • Vink het vakje aan voor Fouten negeren om de onjuiste toewijzingen te negeren.

Tip: Als u een voltooide migratie wilt afsluiten, klikt u op Meerand thenMigratie afsluiten.

Waar vind ik het e-mailadres van een agendafaciliteit?

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Klik op Faciliteiten.
  4. Klik op de naam van een agendafaciliteit (bijvoorbeeld AMS-14-12-Vergaderruimte-15) om de gegevens ervan te bekijken.

U ziet het e-mailadres van de agendafaciliteit onder E-mailadres van faciliteit. Bijvoorbeeld solarmora.com_37r2903631@faciliteitagenda.google.com.

Migratietips

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.