Styra YouTube-innehåll som är tillgängligt för användare

Som administratör kan du konfigurera nätverket eller hanterade enheter för att begränsa vilka YouTube-videor som är tillgängliga för anställda och elever i din organisation.

Tillämpa dessa inställningar enbart i nätverk som används av anställda eller elever i organisationen. Denna konfiguration rekommenderas inte för användning i nätverk som används av ISP-kunder.

Du kan välja om åtkomsten till innehållet ska vara strikt begränsad eller medelbegränsad. Läs mer om vilket innehåll som är tillgängligt i Begränsat läge.

Alternativ 1: DNS
  1. Öppna nätverkets DNS-inställningar.
  2. Lägg till CNAME för följande värdnamn:
    • www.youtube.com
    • m.youtube.com
    • youtubei.googleapis.com
    • youtube.googleapis.com
    • www.youtube-nocookie.com

Ställ in begränsad åtkomst genom att ange värdet restrict.youtube.com för CNAME.

Ange medelbegränsad åtkomst genom att ange värdet restrictmoderate.youtube.com för CNAME.

Ange inte CNAME för andra YouTube-värdnamn, till exempel:

• youtube.com
  • s.ytimg.com
  • youtu.be
  • googleapis.com

Om du ändrar CNAME för dessa värdnamn kanske YouTube inte fungerar som det ska.

Alternativ 2: HTTP-huvuden

Infoga ett HTTP-huvud i begäranden för följande domäner:

• www.youtube.com
  • m.youtube.com
  • youtubei.googleapis.com
  • youtube.googleapis.com
  • www.youtube-nocookie.com

Ange strikt begränsad åtkomst genom att infoga YouTube-Restrict: Strict.

Ange medelbegränsad åtkomst genom att infoga YouTube-Restrict: Moderate.

Obs! Filtrering med hjälp av HTTP-huvuden fungerar inte för integrerade mobilappar.

Alternativ 3: Chromebook

Öppna Säker sökning och begränsat läge om du vill veta hur du aktiverar Begränsat läge på YouTube.

Godkänn specifikt innehåll på ditt nätverk

Administratörer kan göra så att inloggade användare i organisationen kan visa ytterligare videor genom att lägga till godkännare av YouTube-videor eller ge obegränsad åtkomst till YouTube. Du kan konfigurera de här inställningarna för YouTube i organisationens administratörskonsol.