Bepalen welke YouTube-content beschikbaar is voor gebruikers

Als beheerder kunt u uw netwerk of beheerde apparaten zo instellen dat wordt beperkt welke YouTube-video's beschikbaar zijn voor werknemers en leerlingen in uw organisatie.

Pas deze instellingen alleen toe op netwerken die worden gebruikt door werknemers of leerlingen in uw organisatie. Deze instellingen worden afgeraden voor netwerken die worden gebruikt door ISP-klanten.

Voor contentbeperking kunt u kiezen uit de opties Streng en Gematigd. Meer informatie over de beschikbare content in de Beperkte modus.

Optie 1: DNS
  1. Open de DNS-instellingen van uw netwerk.
  2. Voeg een CNAME toe voor de volgende hostnamen:
    • www.youtube.com
    • m.youtube.com
    • youtubei.googleapis.com
    • youtube.googleapis.com
    • www.youtube-nocookie.com

Als u streng beperkte toegang wilt instellen, stelt u de CNAME-waarde in op restrict.youtube.com.

Als u matig beperkte toegang wilt instellen, stelt u de CNAME-waarde in op restrictmoderate.youtube.com.

Voeg geen CNAME toe voor andere YouTube-hostnamen, zoals:

• youtube.com
  • s.ytimg.com
  • youtu.be
  • googleapis.com

Als u de CNAME wijzigt voor deze hostnamen, werkt YouTube mogelijk niet meer correct.

Optie 2: HTTP-headers

Voeg een HTTP-header toe aan verzoeken naar de volgende domeinen:

• www.youtube.com
  • m.youtube.com
  • youtubei.googleapis.com
  • youtube.googleapis.com
  • www.youtube-nocookie.com

Als u streng beperkte toegang wilt instellen, voert u YouTube-Restrict: Strict in.

Als u matig beperkte toegang wilt instellen, voert u YouTube-Restrict: Moderate in.

Opmerking: Filteren op HTTP-headers wordt niet ondersteund voor systeemeigen mobiele apps.

Optie 3: Chromebooks

Zie SafeSearch en Beperkte modus voor informatie over het inschakelen van de Beperkte modus in YouTube.

Specifieke content goedkeuren voor uw netwerk

Beheerders kunnen zorgen dat ingelogde gebruikers in uw organisatie meer video's kunnen bekijken. U doet dit door goedkeurders van YouTube-video's toe te voegen of onbeperkte toegang tot YouTube te geven. U vindt deze YouTube-instellingen in de Beheerdersconsole van uw organisatie.