De toegang tot YouTube beperken voor uw organisatie

Deze pagina is voor beheerders. Als u de beperkte modus wilt in- of uitschakelen voor uw persoonlijke account, kijkt u hier.

Als G Suite-beheerder kunt u beperkingsfilters toepassen waarmee u bepaalt welke YouTube-video's gebruikers in uw organisatie kunnen afspelen. Wanneer u beperkingen inschakelt, hebben gebruikers geen toegang tot video's die mogelijk content voor volwassenen bevatten en kunnen ze geen reacties op video's lezen.

Als u de toegang voor alle of bepaalde groepen ingelogde gebruikers wilt beperken, kunt u een rechtenniveau instellen. Als u de toegang wilt beperken voor gebruikers die niet zijn ingelogd, kunt u beperkingen instellen in uw netwerk en op uw beheerde apparaten.

Als u wilt dat specifieke content wel wordt toegestaan, benoemt u goedkeurders. Goedkeurders kunnen video's zoeken en goedkeuren, zodat andere ingelogde gebruikers ze kunnen afspelen.

Stap 1: Videobeperkingen instellen voor uw gebruikers

Voordat u begint: als u de instelling wilt toepassen op bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de instelling toe te passen op een bepaalde afdeling) of in een configuratiegroep (om de instelling toe te passen op gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsen danAanvullende Google-servicesen danYouTube.
  3. Klik op Instellingen voor content en dan Instellen.
  4. Vink het vakje aan om beperkingen in te schakelen.
  5. Ga terug naar de pagina Instellingen voor YouTube en klik op Rechten.
  6. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  7. Selecteer welke rechten de organisatie-eenheid of groep moet krijgen:
    1. Streng beperkte YouTube-toegang: Er wordt een streng filter toegepast op YouTube-content. Er worden meer video's geblokkeerd dan met het matige filter.
    2. Matig beperkte YouTube-toegang: Er wordt een matig filter toegepast op YouTube-content. Er worden minder video's geblokkeerd dan met het strenge filter.
    3. Onbeperkte toegang tot YouTube: Gebruikers hebben toegang tot alle YouTube-content. Er worden geen video's geblokkeerd.

Opmerking: Gebruikers met onbeperkte toegang kunnen alles op YouTube bekijken wanneer ze zijn ingelogd, zelfs als u ook beperkingen op netwerkniveau instelt.

8. Klik op Opslaan. Als u een organisatie-eenheid of groep heeft geconfigureerd, kunt u de instelling wellicht laten overnemen of overschrijven voor een organisatie-eenheid of deze instellen op Niet ingesteld voor een groep.

Stap 2: (Optioneel) Netwerk- of apparaattoegang tot YouTube beperken

Pas deze instellingen alleen toe op netwerken die worden gebruikt door werknemers of leerlingen in uw organisatie. Deze configuratie wordt afgeraden voor netwerken die worden gebruikt door ISP-klanten.
Netwerk: beperkingen instellen in de DNS-configuratie

Deze instructies zijn bestemd voor G Suite-beheerders. Log in met uw G Suite-beheerdersaccount om deze instructies te bekijken.

Netwerk: beperkingen instellen in een HTTP-header

Deze instructies zijn bestemd voor G Suite-beheerders. Log in met uw G Suite-beheerdersaccount om deze instructies te bekijken.

Stap 3: (Optioneel) Videogoedkeurders toevoegen

Als u wilt dat bepaalde gebruikers YouTube-content kunnen goedkeuren zodat deze content het beperkingsfilter overslaat, moet u ze contentgoedkeurders maken.

Veelgestelde vragen over beperkingen

Gelden de beperkingen ook voor aanbevolen video's, gerelateerde video's en zoekopdrachten?

Ja, de beperkingen gelden ook voor alle aanbevolen en gerelateerde video's en video's die beschikbaar zijn in zoekopdrachten.

Wat gebeurt er als een gebruiker in een beperkt netwerk probeert een video af te spelen die niet is goedgekeurd?

Meestal ziet de gebruiker een melding dat de video niet beschikbaar is. Gebruikers kunnen video's afspelen wanneer de gebruikers voldoen aan een van de volgende voorwaarden:

• Ze hebben onbeperkte toegang en zijn ingelogd op hun G Suite-account.
  • Ze zijn goedkeurder en zijn ingelogd op hun G Suite-account.
Wat krijgt voorrang: instellingen voor rechten in de Beheerdersconsole of netwerk- of apparaatinstellingen?

Voor ingelogde gebruikers krijgen instellingen in de Beheerdersconsole voorrang op netwerk- of apparaatinstellingen. Als een gebruiker zich bijvoorbeeld in een netwerk bevindt met streng beperkte toegang, maar de organisatie-eenheid van de gebruiker matig beperkte toegang heeft, heeft de gebruiker matig beperkte toegang.

Instellingen in de Beheerdersconsole gelden alleen voor gebruikers die zijn ingelogd.