Groepsbeleid en -limieten begrijpen

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Wegens beveiligingsredenen gelden in de service Google Groepen voor bedrijven limieten voor berichtactiviteit, groepsgrootte, uitnodigingen en lidmaatschap. Als u een van de limieten bereikt, worden uw activiteiten tijdelijk beperkt. De beperkingen duren meestal een uur, maar kunnen 24 uur duren. Meer informatie over de service Google Groepen voor bedrijven.

De waarde van deze limieten kan zonder kennisgeving worden gewijzigd om de infrastructuur van Google te beschermen.

Limieten voor Google Groepen voor bedrijven

Opmerking: De limieten die u hier ziet, kunnen anders zijn als u zich in een kosteloze proefperiode bevindt.Kijk hieronder voor meer informatie.

Alles openen | Alles sluiten

Limieten voor berichten en posten
Type Omschrijving Limiet
Grootte van individuele berichten Maximale totale aantal megabytes (MB) dat kan worden verstuurd 25 MB
Totale aantal ontvangers* per groep Totale aantal ontvangers waarnaar één groep kan verzenden 6.200.000 per uur***
Totale aantal externe ontvangers** per groep Maximumaantal externe ontvangers naar wie één groep berichten kan sturen 50.000 per dag
Totale aantal externe ontvangers** per Google Workspace-account Maximumaantal externe ontvangers naar wie alle groepen berichten kunnen sturen

100.000 per dag voor domeinen met maximaal 10.000 gebruikers

1.000.000 per dag voor domeinen met meer dan 10.000 gebruikers

Totale aantal binnenkomende e-mails per groep Maximumaantal e-mails dat een groep kan accepteren van alle afzenders samen 300 per 5 minuten
Totale aantal e-mails per afzender aan een specifieke groep Maximumaantal e-mails dat één afzender naar één groep kan sturen 1800 per uur***
Totale berichtgrootte Totale aantal gigabytes (GB) dat één groep kan verzenden 2,4 GB per uur***
Totale aantal e-mails per interne afzender, voor alle groepen in uw Google Workspace-account Maximumaantal e-mails van 1 interne afzender naar alle groepen in uw Google Workspace-account 18.000 per uur***
Totale aantal e-mails per externe afzender**** in alle groepen in uw Google Workspace-account Maximumaantal e-mails van 1 externe afzender naar alle groepen in uw Google Workspace-account 1800 per uur***
Totale aantal posts per lid

Maximumaantal posts dat een lid kan plaatsen in een externe groep voordat het lid een captcha-verificatie moet uitvoeren

Maximumaantal posts dat een lid kan plaatsen in een externe groep nadat het lid een captcha-verificatie heeft uitgevoerd

100 per dag

500 per dag (inclusief de 100 van voor de captcha-verificatie)

Doorstuur- en cc-limiet voor groepen met een gezamenlijke inbox Doorgestuurde e-mails of e-mails waarin het e-mailadres in de cc is geplaatst, afkomstig van gezamenlijke inboxen 25 e-mailadressen per bericht
Totale aantal berichten dat wordt opgeslagen in de gespreksgeschiedenis Maximumaantal e-mails dat wordt opgeslagen in de gespreksgeschiedenis als deze functie is ingeschakeld, per groep 300 per 5 minuten

Definities

* Totale aantal ontvangers is het totale aantal ontvangers, niet het totale aantal unieke ontvangers. Als bijvoorbeeld een van de groepsleden een subgroep is die twee leden heeft, telt de subgroep als drie ontvangers: de subgroep en de twee leden ervan. Meer informatie over subgroepen.

** Externe ontvangers zijn ontvangers die zich buiten uw Google Workspace-account bevinden. Voor accounts met meerdere domeinen gelden ontvangers in alle domeinen van het account als interne ontvangers.Meer informatie over meerdere domeinen

*** Limieten per uur gelden als verzamellimiet voor alle groepen in uw account.Voor nieuwe gebruikers geldt er ook een limiet per minuut.

**** Voor Externe afzenders die geen Google Workspace-klant zijn, geldt een lagere verzendlimiet.

Groepen maken, deelnameverzoeken en uitnodigingen

Limieten voor groepsuitnodigingen en -grootte gelden alleen voor acties die worden uitgevoerd in de Google Groepen-UI, groups.google.com. Groepsbeheerders kunnen meer leden toevoegen aan een groep via de Beheerdersconsole of de Google Workspace Admin SDK Directory API.

Opmerking: Limieten voor gebruikers in een proefperiode zijn lager. Ook gelden er aanvullende limieten.

Type Omschrijving Limiet
Nieuwe lidmaatschappen per dag Maximumaantal externe groepen waar één gebruiker per dag lid van kan worden 30 per dag
Totale aantal groepen dat kan worden gemaakt Maximumaantal groepen dat een gebruiker kan maken Onbeperkt
Dynamische groepen maken Maximumaantal dynamische groepen dat een klant kan maken** 100
Totale aantal groepen waarvan iemand eigenaar kan zijn Maximumaantal groepen waarvan een gebruiker tegelijk eigenaar kan zijn 1500 groepen

Externe groepen maken per week

Maximumaantal externe groepen dat één gebruiker kan maken in een week

Maximumaantal externe groepen dat vanaf één IP-adres kan worden gemaakt in een week

5 per week

50 per week

Aantal externe leden dat vóór captcha-verificatie in één keer kan worden toegevoegd

Maximumaantal externe leden dat in één keer kan worden toegevoegd via de webinterface voordat een captcha-verificatie moet worden uitgevoerd

10 per sessie

Aantal leden dat in één keer kan worden toegevoegd Maximumaantal interne en externe leden dat in één keer kan worden toegevoegd via de webinterface 200 per sessie (inclusief de 10 externe leden die voorafgaand aan captcha-verificatie zijn toegevoegd, indien relevant)
Goedkeuren van deelnameverzoeken van externe leden* per dag, per groep Maximumaantal externe deelnameverzoeken dat kan worden goedgekeurd voor één groep per dag 100 per dag, per groep
Goedkeuren van deelnameverzoeken van externe leden* per dag, per gebruiker Maximumaantal externe deelnameverzoeken dat kan worden goedgekeurd door één gebruiker per dag 100 per dag, per gebruiker
Nieuwe uitnodigingen voor externe leden* per dag, per groep Maximumaantal externe leden dat kan worden uitgenodigd voor een enkele groep per dag 500 per dag, per groep
Nieuwe uitnodigingen voor externe leden* per dag, per gebruiker Maximumaantal externe leden dat één gebruiker kan uitnodigen voor alle groepen per dag 500 per dag, per gebruiker
Lengte van lidmaatschapsquery's voor dynamische groepen Maximumaantal tekens van een lidmaatschapsquery voor dynamische groepen 7950

* Externe leden zijn groepsleden die zich buiten uw Google Workspace-account bevinden. Voor accounts met meerdere domeinen tellen leden in alle gekoppelde domeinen als interne leden. Meer informatie over meerdere domeinen

**Deze limiet kan in bepaalde gevallen worden verhoogd. Geef uw specifieke toepassing door aan Google Workspace-support om te verzoeken de limiet te verhogen.

Lidmaatschap

Als u de eigenaar of beheerder bent van een groep, telt u voor twee leden: een als groepslid en een als eigenaar of beheerder. Een gebruiker is indirect lid van een groep als deze bij een andere groep hoort die in de groep is genest. Meer informatie over geneste groepen

Type Omschrijving Limiet
Totale aantal leden per groep Maximumaantal leden dat een groep kan hebben Onbeperkt
Directe lidmaatschappen per gebruiker Maximumaantal groepen waarvan een gebruiker direct lid kan zijn

Opmerking: Deze limiet geldt ook voor groepen. Een groep kan dus direct lid zijn van 3000 groepen.

Ongeveer 3000
Gecombineerde directe en indirecte lidmaatschappen per gebruiker Maximumaantal groepen waarvan een gebruiker direct of indirect lid kan zijn

Opmerking: Deze limiet geldt ook voor groepen. Een groep kan dus direct of indirect lid zijn van 7500 groepen.

Ongeveer 7500
Limieten voor accounts in een proefperiode

Als u Google Groepen gebruikt tijdens een proefperiode voor Google Workspace, gelden de volgende limieten:

• De verzendlimieten kunnen lager zijn dan de limieten die hierboven worden vermeld.De verzendlimieten worden aan het einde van de proefperiode automatisch verhoogd.
    Belangrijk: Verzendlimieten worden niet verhoogd tijdens de proefperiode. U moet een abonnement zijn gestart en de proefperiode hebben beëindigd voor uw account voordat de verzendlimieten kunnen worden verhoogd.
  • U kunt automatische antwoorden niet inschakelen voor mensen buiten uw organisatie, ongeacht of ze lid zijn van de groep.
  • U kunt niet instellen dat berichten die door de spamfilters van Google zijn gemarkeerd, rechtstreeks in een groep worden gepost.

Gebruikslimieten worden automatisch verhoogd zodra voor uw domein in totaal minstens 100 USD (of het equivalent in uw valuta) in rekening is gebracht en minstens 60 dagen nadat u deze betalingsdrempel heeft bereikt. Als u uw domein via Google heeft aangeschaft, is het vereiste bedrag 100 USD plus de kosten van uw domein.

Zie De facturering voor Google Workspace instellen als u de proefperiode wilt beëindigen en wilt overstappen naar een betaald account.