Problemen met beheerde iOS-apparaten oplossen voor gebruikers

Als Google Workspace- of Cloud Identity-beheerder kunt u de iOS-apparaten van gebruikers beheren als is ingesteld dat deze door uw organisatie worden beheerd. Als u geavanceerd apparaatbeheer gebruikt, moeten gebruikers de Google Device Policy-app en een configuratieprofiel voor beheer van mobiele apparaten van Google installeren, zodat u beveiligingsbeleid kunt afdwingen op het apparaat. Zie Over Google Device Policy voor iOS voor meer informatie over de app.

Help voor gebruikers

Gebruikers kunnen bepaalde problemen met hun beheerde iOS-apparaten zelf oplossen:

Veelvoorkomende beheerproblemen met iOS-apparaten oplossen

Probleem Oplossing
Het apparaat is geblokkeerd Het blokkeren van een apparaat opheffen
Een apparaat is in afwachting van goedkeuring Het apparaat goedkeuren
Het Apple Push Certificate is niet ingesteld

Een Apple Push Certificate instellen

Het account of apparaat op afstand wissen Bedrijfsgegevens verwijderen van een mobiel apparaat
De registratie van het apparaat ongedaan maken De Device Policy-app beheren. Als een apparaat niet is geregistreerd, wordt het op de pagina Mobiele apparaten weergegeven als niet geregistreerd.
Het apparaat synchroniseert niet

Vraag de gebruiker eerst op het apparaat naar Instellingenand thenGoogle Device Policy te gaan en te zorgen dat Ververs apps op achtergrond is ingeschakeld.

Als het apparaat van de gebruiker correct is ingesteld, controleert u of iOS Sync is ingeschakeld voor het apparaat:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenUniverseel.
  3. Klik op Gegevenstoegangand theniOS Sync.
  4. Klik links op de organisatie-eenheid van de gebruiker.
  5. Controleer of Toestaan dat werkgegevens worden gesynchroniseerd op iOS-apparaten is aangevinkt.

Als iOS Sync al is ingeschakeld, dwingt u een nieuwe synchronisatie af. Verwijder het apparaat in de Beheerdersconsole.  Hiermee wordt het configuratieprofiel voor beheer van mobiele apparaten van Google van het apparaat verwijderd en wordt de Device Policy-app niet meer gesynchroniseerd. De gebruiker moet een nieuw configuratieprofiel downloaden en de Device Policy-app updaten. Het apparaat probeert dan de werkgegevens te synchroniseren.