Visa apprapporter för organisationen

Visa trender och administrativ data

Som organisationens administratör kan du använda apprapporter för att granska trender eller se en översikt över administrativ information. Rapporterna genererar en rad olika diagram som innehåller information om alla användare på dina G domäner. Om du vill visa data på användarnivå istället går du till Kontrollera användar- eller administratörsaktivitet.

Steg 1: Öppna apprapporten

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn på administratörskonsolen följt av Rapporteringföljt avRapporterföljt avApprapporterföljt avvälj en rapport.

Administratörsbehörighet för Rapporter krävs.

Steg 2: Förstå apprapportdata

Obs! Beroende på vilken Google Workspace-utgåva du har kanske du inte har åtkomst till samtliga följande rapporter.

Öppna alla   |   Stäng alla

Konton
Rapporttyp Beskrivning
Registrering för och tillämpning av tvåstegsverifiering Antalet användare på dina domäner som är registrerade för tvåstegsverifiering och antalet användare på dina domäner som måste vara registrerade för tvåstegsverifiering.
Efterlevnad av lösenordslängd Antalet användare på dina domäner som uppfyller kraven för lösenordslängd eller inte. Anvisningar för hur du anger lösenordskrav finns i Tillämpa och övervaka användarnas lösenordskrav.
Lösenordssäkerhet Antalet användare på dina domäner som har ett starkt eller svagt lösenord baserat på de lösenordskrav som har angetts av en administratör. Anvisningar för hur du anger lösenordskrav finns i Tillämpa och övervaka användarnas lösenordskrav.
Status för användarkonto

Användarens kontostatus (Aktiv, Blockerad eller Avstängd)

• En blockerad användare har brutit mot användarvillkoren. Vårt system stänger automatiskt av användaren och markerar personen som Stötande. Kontakta supporten om du vill veta mer.
  • En avstängd användare har ett konto som tillfälligt har inaktiverats av en administratör. Administratörer kan stänga av en användare tillfälligt utan att ta bort domänprofilen eller tillhörande uppgifter, som dokument och presentationer. Avstängda användare kan inte logga in förrän en administratör återställer dem.

Obs! Kontostatusen Aktivt omfattar mjukt borttagna användare.

Administratörsstatus Antalet användare på dina domäner efter administrativ åtkomst (Avancerad administratör, Delegerad administratör eller Ingen).
Åtkomst till mindre säkra appar Antal användare på dina domäner efter huruvida användaren kan blockera eller tillåta (Tillåts eller Nekad) åtkomst för mindre säkra appar till sina konton.
Lagringsutrymme som används av appar Lagringsutrymme (i MB) som används av alla användare på dina domäner för Gmail, Google Drive och Google Foto.
Totalt lagringsutrymme som används Lagringsutrymme (i MB) som används av alla användare på dina domäner.
Gmail
Rapporttyp Beskrivning
Totalt antal e-postmeddelanden Det totala antalet e-postmeddelanden som lagras av alla användare på dina domäner
Inkommande e-post: leverans Det totala antalet inkommande meddelanden (levererade, omdirigerade och avvisade) som dina användare tar emot från avsändare utanför de domäner som är kopplade till din organisation
Inkommande e-post: skräppost Antalet inkommande meddelanden som har taggats som skräppost visas som en andel av det totala antalet inkommande meddelanden
Inkommande e-post: kryptering Antalet krypterade inkommande meddelanden visas som en andel av det totala antalet inkommande meddelanden
Utgående e-post: leverans Antalet levererade utgående meddelanden (levererade, omdirigerade och avvisade) visas som en andel av det totala antalet utgående meddelanden
Utgående e-post: kryptering Antalet Transport Layer Security (TLS)-krypterade utgående meddelanden visas som en andel av det totala antalet utgående meddelanden

Mer information om inkommande och utgående e-postmeddelanden i rapporter finns i Definitioner för inkommande, utgående och intern e-post.

Känt problem för Gmails apprapporter – Meddelanden som avvisats av ”default routing”-regeln räknas inte som avvisade meddelanden. Meddelanden med virus som upptäcks under SMTP MSA-förhandling räknas inte som avvisade meddelanden i apprapporterna. De räknas dock som avvisade i e-postloggsökningen.
Classroom
Rapporttyp Beskrivning
Aktiva kurser Antal klasser med aktivitet (inlämningar, betyg, kommentarer eller inlägg) under de senaste 14 dagarna.
Skapade inlägg Det totala antalet inlägg från lärare och elever.
Skapade kurser Antalet kurser som har skapats.
Cloud Search
Rapporttyp Beskrivning
Användaraktivitet Antal aktiva användare under en viss tidsperiod (1 dag, 7 dagar eller 30 dagar), sökvolym och söksessioner via API för Cloud Search-sökning som anges av sökprogram.
Datakälla Antal objekt som visas och objekt listade efter status för datakällor i Cloud Search.
Drive

Definitioner av mätvärden inkluderar ”tillagt”.Detta skiljer sig från tidigare statistik eftersom det räknar när ”tilläggshändelser” inträffar. Tilläggstyphändelser inkluderar att skapa en fil, ladda upp, ta bort från papperskorgen eller överföra äganderätten. Denna aktivitet rapporteras oberoende av objektets slutliga tillstånd. Flera tilläggshändelser i samma fil ökar inte antalet.

Rapporttyp Beskrivning
Externa delningar

Antal externa filer som delas av användare på domänen med följande fördelningar:

• Offentligt – filer som görs tillgängliga offentligt
  • Alla med länken – filer som görs tillgängliga för alla med länken
  • Utanför domänen – filer som delas explicit med personer eller grupper utanför domänen
Interna delningar

Antal interna filer som delas av användare på din domän med följande fördelningar:

• Alla på domänen delar – filer som delas med alla på domänen
  • Alla på domänen med länkdelning – filer som delas med alla på domänen med länken
  • Inom domändelning – filer som delas explicit med en användare eller grupp inom domänen
  • Privata delningar – filer som inte delas
Filer som har lagts till

Antal filer på Drive som lagts till av användare på domänen, med följande översikter:

• Tillagt från Google-dokument – antalet textdokument som har lagts till.
  • Tillagt från Google Kalkylark – antalet kalkylark som har lagts till.
  • Tillagt från Google Presentationer – antalet presentationer som har lagts till.
  • Tillagt från Google-formulär – antalet formulär som har lagts till.
  • Tillagt från Google Teckningar – antalet filer från Google Teckningar som har lagts till.
  • Andra typer som har lagts till – antalet filer som inte kommer från Google som har lagts till.
Aktiva användare

Totalt antal aktiva Drive-användare på domänen. Detta spåras dagligen under den senaste månaden. Antalet ökar under månaden i takt med att fler användare blir aktiva.

• Klicka på ett visst datum för att se det ackumulerade antalet användare som fått åtkomst till Drive från början av månaden fram till det aktuella datumet.
  • Antalet aktiva användare återställs den första dagen i varje månad.
Meet
Rapporttyp Beskrivning
Aktiva användare

Antal aktiva användare under en viss tidsperiod (1 dag, 7 dagar eller 30 dagar)

Obs! Användare räknas bara en gång inom en angiven tidsperiod. Om en användare exempelvis använder Meet tre gånger under en sjudagarsperiod räknas användaren bara en gång i sjudagarsrapporten.

Google Chat
Rapporttyp Beskrivning
Skapade rum Totalt antal konversationsrum som skapats av användare.
Aktiva rum Totalt antal konversationsrum som är aktiva
Aktiva användare Antal användare som har skickat eller läst ett meddelande i Google Chat.
Meddelanden upplagda Antal meddelanden som har publicerats i Chat av användare.
Voice
Rapporttyp Beskrivning
Totalt antal aktiva användare Totalt antal användare på domänen som har använt Google Voice.
Totalt antal licensierade användare Totalt antal användare med en Voice-licens.
Total samtalslängd Totalt antal minuter som använts för alla Voice-samtal.
Totalt antal utgående samtal Totalt antal utgående samtal från Voice.
Totalt antal inkommande samtal Totalt antal inkommande samtal till Voice.
Totalt antal samtal Totalt antal samtal, både inkommande och utgående, via Voice.
Totalt antal utgående meddelanden Totalt antal utgående sms från Voice.
Totalt antal inkomna meddelanden Totalt antal inkommande sms till Voice.
Totalt antal meddelanden Totalt antal sms, både inkommande och utgående, via Voice.

Steg 3: Ändra vilken data som ska visas i diagrammet

1. Öppna rapporten enligt beskrivningen i steg 1 ovan.
  2. Längst ned i diagrammet markerar du den data du vill se.
  3. Om du vill visa data för en viss dag pekar du på en valfri punkt i diagrammet.

Steg 4: Ändra vilken data som ska visas i rapporterna

1. Öppna rapporten enligt beskrivningen ovan.
  2. Klicka på Hantera rapporter.
  3. Ta bort data från rapporten genom att klicka på bredvid datanamnet.
  4. Om du vill lägga till data i rapporten klickar du på nedåtpilen bredvid Lägg till ny kolumn och väljer alternativ från listan.
  5. Dra om objekt till nya platser för att ändra ordning på dem.
  6. Klicka på Spara.

Steg 5: Exportera din rapportdata

Du kan exportera rapportdata för appar till Google Kalkylark eller som en CSV-fil.

1. Öppna rapporten enligt beskrivningen i steg 1 ovan.
  2. Längst ned i diagrammet markerar du rutan bredvid varje uppgift som du vill exportera.
  3. Klicka på Ladda ned längst upp till höger i rapporten.
  4. Välj format för nedladdningen.
  5. Klicka på Ladda ned.

Du kan exportera upp till 210 000 celler. Det maximala antalet rader beror på antalet valda kolumner.