Kända problem

Här är några kända problem med Chromebox- och Chromebase for Meet-enheter samt Google Meet-maskinvara. Om det finns en lösning publicerar vi den för att hjälpa till med felsökning av problemet.

Kalender och tidszon

Fördröjning vid tilldelning av kalenderresurser

När du har beviljat administratörsåtkomst tar det upp till 24 timmar innan det går att tilldela en resurs till Google Meet-maskinvara. Kontakta support om problemet kvarstår efter 24 timmar.

Inställningen för tidszon ändras efter den ursprungliga konfigurationen

Viss Google Meet-maskinvara behåller inte den användardefinierade inställningen för tidszon efter den ursprungliga inställningen och återgår till standardtidszonen.

Lös problemet genom att ändra tidszonen med följande metod:

Ändra tidszonen med hjälp av Googles administratörskonsol

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Go to Menu följt av Devicesföljt avGoogle Meet hardwareföljt avSettings.
  3. Bläddra ner till fältet Tidszon och välj rätt tidszon.
  4. Klicka på Spara.

Möten

Röstkommandon är inte tillgängliga för tillfället

Röståtgärder med ”Hey Google” är för tillfället inte tillgängliga för Acer Chromebase for Meetings och Series One Desk 27 medan ett problem som påverkar funktionen för att gå med i aktiva möten åtgärdas.
Möten skapade med en Chromebox visar inte uppringningsalternativ
När du trycker eller klickar på Starta ett nytt möte med en Chromebox är uppringningsalternativen inte tillgängliga.
Undvik detta genom att göra något av följande:
  • Schemalägg mötet i Google Kalender.
  • Skapa mötet på en personlig enhet.
E-postadresser i mötesinbjudningar

Gmail ignorerar punkten i användarnamn. Till exempel levereras test.epost@gmail.com och testepost@gmail.com till samma inkorg. Mer information finns i Få någon annans e-post.

Om en användares e-postadress har en eller flera punkter måste mötesinbjudningar som skickas från en Chromebox matcha den exakta adressen med punkterna inkluderade. I annat fall släpper inbjudningarna inte in den inbjudna personen och användaren ser felet Festen är slut.

HDMI

Ljudet stängs av i kameran

När HDMI-adaptern har anslutits och en presentation startas och du drar ur HDMI-adaptern, går det inte att identifiera kameran i några sekunder och ljudet stängs sedan av. Därefter bör du kunna slå på kameran igen och den ska fungera normalt.

Laptops kopplas inte från under presentation med en HDMI-förlängare

När du presenterar från en laptop med en HDMI-förlängare kan presentationen förbli aktiv på skärmen när HDMI-förlängaren är frånkopplad.

• Anslut laptopen direkt till din Chromebox utan en HDMI-förlängare.
  • Sluta presentera i mötet innan du kopplar bort laptopen från förlängaren.
Mimo-pekskärmsfel: Det här rummet är inte korrekt konfigurerat för att stödja HDMI

Testa följande om meddelandet Det här rummet är inte korrekt konfigurerat för att stödja HDMI visas när du ansluter HDMI-kabeln:

• Kontrollera att USB-kabeln till Mimo är korrekt ansluten.
  • Anslut kabeln direkt till USB-porten på Chromebox-enheten om du använder en USB-hubb. Kontrollera att hubben har den senaste firmware-versionen om den fungerar utan hubb.
  • Om stegen ovan inte fungerar kan problemet orsakas av en skadad kabel eller felkonfiguration, till exempel av USB-kabeln till Mimo, HDMI-kabeln till datorn som presenterar eller av en HDMI-konverterare. Ersätt dem med Kvalificerad kringutrustning.
Presentationer i rum kan misslyckas

Vid presentation i ett rum med HDMI kan det hända att presentationen inte startar eller att den startar utan ljud.

• Kontrollera att Mimo-pekskärmen är ansluten till strömförsörjningen och använder rätt USB 3.0-kablar. Mer information finns i vår konfigurationsguide
  • Ibland uppstår det här problemet även om kablarna är korrekt anslutna. Skicka ett supportärende så undersöker vi saken.

Kringutrustning

Lenovo Series One-kamera

Series One Room Kit-kameror tappar ibland bildrutor under möten. Detta yttrar sig som ett problem med videolagg. Vi är medvetna om problemet och undersöker saken.

Series One Room Kit-kameror kopplas ibland från. En lösning är att starta om systemet. Vi fortsätter att undersöka grundorsaken.

Lenovo Series One-enheter: Högtalaren stänger av och slår på ljudet upprepade gånger

När högtalarfältet har anslutits medan systemet varit på, fastnar Lenovo Series Ones högtalarmikrofon i ett läge där ljudet stängs av och slås på upprepade gånger. Visuellt växlar lamporna på högtalarmikrofonen snabbt mellan rött och grönt.

För kringutrustning som kan byta namn kan det visas en uppgift om att den inte stöds

Om du kan byta namn på kringutrustning, till exempel med QSC-enheter, kan kringutrustningen visas som stöds inte i administratörskonsolen, även om det är kvalificerad kringutrustning.

Fel på Logitech Rally Bar: En uppdatering av kringutrustning pågår

När en enhet med Rally Bar slås på för första gången eller om Rally Bar har anslutits medan systemet varit på visas meddelandet En uppdatering av kringutrustning pågår på skärmen. Detta sker även om ingen uppdatering görs. Detta förväntas vara åtgärdat i en framtida version av Chromebox för möten.
Ljudinställningarna återställs efter varje möte

Ställ in Google-godkänd kringutrustning som standard för att garantera bästa funktion. Det återställer enheten till denna kringutrustning efter varje möte.

Se Ange standardkringutrustning om du vill använda annan kringutrustning.

Om annan kringutrustning har standardinställningen går det att ställa in kringutrustningen manuellt för mötet:

1. Klicka på Inställningar följt av Ljud på enheten.
  2. Leta upp och välj kringutrustning.
  3. Koppla från all annan kringutrustning innan du startar nästa möte.
Kameran flimrar

Användare av Google Meet-maskinvara i Japan kan uppleva att kameran flimrar under videomöten på grund av att enheten skriver över inställningen som motverkar flimmer från 50 Hz till 60 Hz. Åtgärda problemet så här:

1. Ställ in enheten på GMT +09: 00 Östindonesisk tid (Jayapura-tid) för att ändra effektinställningen medan du är kvar i tidszonen.
  2. Starta om enheten.

Maskinvaru- och strömavbrott

Anslutningen av Series One Audio Bar tar längre tid än förväntat

När du använder Series One Audio Bar kan det ibland ta några minuter att ansluta högtalaren och mikrofonen när enheten har startats om.

Chromebox-felmeddelande: Chrome OS saknas eller är skadat

Prova följande om du ser felmeddelandet Chrome OS saknas eller är skadat:

• Rensa och återregistrera enheten. Mer information finns i Återregistrera en enhet.
  • Återställ Chromebox med ett USB-minne och tillägget Återställningsverktyg för Chromebook. Läs mer om att återställa en Chrome OS-enhet.
    Obs! Du kan använda verktyget för att skapa ett USB-minne för återställning för Chromebox eller Chromebook.

Skicka ett supportärende om dessa steg inte löser problemet.

Chromebox kraschar eller startar inte

Om Chromebox kraschar eller inte startar kan den ha en defekt komponent. Skicka ett supportärende så undersöker vi saken.

Chromebox återställs vid strömavbrott

Om din Chromebox har en Kingston® SSD-enhet avregistreras och återställs den vid strömavbrott kanske till den ursprungliga konfigurationsskärmen.

Kontrollera om enheten har en Kingston-SSD

1. Anslut ett USB-tangentbord till enheten.
  2. Starta om Chromebox-enheten.
    När enheten startas trycker du på Ctrl+Alt+s.
  3. Klicka på Använd som gäst längst ned på sidan.
  4. I Chrome-webbläsarfönstret anger du chrome://system.
  5. Bläddra till storage_info-avsnittet och klicka på Utöka
  6. Bekräfta att modellnumret för ATA-enheten (Advanced Technology Attachment) är Kingston RBU-SNS4151S316GG2.

Kontakta Chromebox-tillverkaren och begär ett byte av maskinvara om enheten berörs av det här problemet.