Identifiera din domänvärd

En domänvärd är en internettjänst som hanterar ditt domännamn, t.ex. example.com. Domänvärden använder DNS-poster för att koppla ditt domännamn till e-post, webbplatser och andra webbtjänster. Bland de populära domänvärdarna finns exempelvis GoDaddy, enom, DreamHost och 1&1 IONOS.

I Google Cloud används DNS-poster för att konfigurera onlinetjänster. Om du till exempel vill använda din domän med Google Workspace lägger du till DNS-poster hos domänvärden.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Hitta domänvärden

Kontrollera dina faktureringsuppgifter

Domänvärden är normalt där du köpte domännamnet. Om du inte kommer ihåg vem din domänvärd är söker du i e-postarkiven efter faktureringsposter om registrering eller överföring av ditt domännamn.

Domänvärden anges på din faktura.

Använda ICANN-sökning

Om du inte hittar faktureringsuppgifterna kan du söka efter domänvärden online. ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) är en ideell organisation som samlar domäninformation. Använd sökverktyget ICANN för att hitta din domänvärd.

1. Öppna lookup.icann.org.
  2. Ange ditt domännamn i sökfältet och klicka på Sök.
  3. På resultatsidan rullar du ned till Registrarinformation.
    Registraren är vanligtvis din domänvärd.

Domänåterförsäljare

Vissa domäner drivs av återförsäljare via en separat registrar. Om du inte kan logga in hos din angivna registrar eller om registrarfältet är tomt kan din domänvärd vara en återförsäljare.

1. På resultatsidan för ICANN-sökningar bläddrar du ned till Raw Registry RDAP Response (RDAP-svar för råregister).
  2. Leta efter posten Reseller (Återförsäljare).
  3. Öppna återförsäljarens webbplats.
  4. Logga in med de uppgifter du använde när du köpte(eller överförde) domänen.
    Om du har glömt lösenordet kontaktar du återförsäljarens supportteam.

Om det inte finns någon återförsäljare kontaktar du den angivna registrarens supportteam för hjälp.

Externa DNS-värdar

Flera DNS-värdtjänster, som ClouDNS.net och FreeDNS, erbjuder anpassat DNS-värdskap. Om du använder en extern DNS-värd för domänen är registraren i ICANN-sökningen inte platsen där dina domänregister hanteras.

Logga in på din externa DNS-värd för att få åtkomst till dina domänregister.

Få support

Om du behöver hjälp med att identifiera domänvärden kan du kontakta supporten för Google Workspace

Nästa steg

När du har identifierat domänvärden kan du:

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.