Uw domeinhost identificeren

Wat is een domeinhost?

Uw domeinhost is de hostingservice op internet waarbij de records zijn opgeslagen die u moet updaten wanneer u uw Google-service instelt. Deze DNS-records bepalen waar u uw e-mail ontvangt, wat uw webadressen zijn en welke instellingen er zijn voor uw domein.

U kunt een record toevoegen (een TXT- of een CNAME-record, afhankelijk van uw host) om uw domeineigendom te verifiëren. Als u G Suite gebruikt, kunt u MX-records updaten om Gmail in te stellen. U brengt deze wijzigingen in records aan bij uw domeinhost, niet in de Google-beheerdersconsole.

Als het maken van recordwijzigingen iets te technisch voor u is, geven we u stapsgewijze instructies. Ook kunnen G Suite-klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week contact opnemen met Google Support.

Uw domeinhost vinden

1. Ga naar de whois-lookuppagina die wordt aangeboden door ICANN, een non-profitorganisatie die domeingegevens verzamelt. (U kunt ook zoeken naar 'whois free' om een bedrijf te vinden dat gratis lookups biedt.)
  2. Voer in het zoekveld uw domeinnaam in en klik op Lookup.
  3. Zoek op de resultaatpagina in de sectie Registrar naar de naam van uw domeinhost en website. Bijvoorbeeld:

Registrar: Polarmatix.com Domain Services

Registrar URL: www.polarmatix.com of URL: www.polarmatix.com

4. Nu u uw domeinhost weet, kunt u de domeinrecords updaten voor uw Google-service:

Heeft u vragen?

U ontvangt snelle en persoonlijke hulp van ons ondersteuningsteam

Hoe verifieer ik mijn domein en stel ik MX-records in voor Gmail bij mijn domeinhost? Ik heb mijn domein aangeschaft toen ik me aanmeldde voor G Suite (via een partnerhost)

Als u uw domein heeft aangeschaft toen u zich aanmeldde voor G Suite, is uw domeinhost een van onze domeinregistratiepartners: GoDaddy®, Enom® of discountdomains24.com®. Ga als volgt te werk om te achterhalen welke:

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Domeinen.

Als u Domeinen niet ziet op het dashboard, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op Domeinen toevoegen/verwijderen. U ziet uw domeinhost en de domeinverlengingsgegevens.
  4. Klik op 'Geavanceerde DNS-instellingen' om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw partnerhost te zien en DNS-instellingen te openen of uw domein over te zetten naar een andere host.
Ik heb hulp nodig bij het instellen van mijn domeinrecords

U ontvangt snelle en persoonlijke hulp van ons ondersteuningsteam. Opmerking: We kunnen de wijzigingen bij uw domeinhost niet voor u aanbrengen, maar we kunnen u helpen uw domeinrecords te updaten.

U kunt ook naar het G Suite-forum gaan voor domeinverificatietips en om vragen te stellen aan experts in de community.

Mijn domeinrecords worden niet beheerd door de domeinregistreerder die wordt getoond in whois

In zeldzame gevallen is uw domeinhost niet uw domeinregistreerder (waar u uw domein heeft aangeschaft). U vindt informatie over uw domeinhost door de naamservers van uw domein op te vragen.

1. Ga naar de whois-lookuppagina die wordt aangeboden door ICANN, een non-profitorganisatie die domeingegevens verzamelt. (U kunt ook zoeken naar 'whois free' om een bedrijf te vinden dat gratis lookups biedt.)
  2. Voer in het zoekveld uw domeinnaam in en klik op Lookup.
  3. Zoek het gedeelte Name Server (Naamserver) op de resultatenpagina. Bijvoorbeeld:

Domain Name:                   kitbeat.org

Registrar Name:                namecheap.com

Name Server:                     ns1.wordpress.com

De domeinhostnaam is meestal ingevoegd in de naam van de naamserver. In dit voorbeeld is de naamserver 'wordpress', die is verbonden aan de domeinhost WordPress.com. De domeinhost is niet altijd duidelijk te zien. Neem dus voor hulp contact op met ons ondersteuningsteam of ga naar het G Suite-forum om vragen te stellen aan experts in de community.