Uw domeinhost identificeren

Wat is een domeinhost?

Een domeinhost is een internetservice die uw domeinnaam beheert, bijvoorbeeld uwdomein.com. Domeinhosts gebruiken DNS-records om uw domeinnaam te koppelen aan e-mail, websites en andere webservices. Enkele veelgebruikte domeinhosts zijn GoDaddy™, enom®, DreamHost® en 1&1℠.

Google Cloud gebruikt DNS-records om online services in te stellen. Als u bijvoorbeeld uw domein wilt koppelen aan G Suite, voegt u DNS-records toe bij uw domeinhost. We geven u stapsgewijze instructies, maar u kunt ook 24 uur per dag, zeven dagen per week live hulp van het G Suite-ondersteuningsteam krijgen.

Uw domeinhost vinden

Uw factureringsgegevens controleren

Uw domeinhost is meestal het bedrijf waarbij u uw domeinnaam heeft aangeschaft. Doe het volgende als u niet meer weet wie uw domeinhost is:

1. Zoek in uw e-mailarchieven naar facturen voor de registratie of overdracht van uw domeinnaam. (Uw domeinhost staat vermeld op de factuur.)
  2. Ga naar de website van uw domeinhost.
  3. Log in met de inloggegevens die u heeft gebruikt toen u uw domein aanschafte of overzette.
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van uw domeinhost.
WHOIS-lookup gebruiken

Als u de facturen niet kunt vinden, kunt u online zoeken naar uw domeinhost:

1. Ga naar WHOIS-lookup, aangeboden door ICANN, een non-profitorganisatie die domeingegevens verzamelt.
  2. Voer in het zoekveld uw domeinnaam in en klik op Lookup.
  3. Zoek op de resultatenpagina het gedeelte Registrar (Registreerder).
    De registreerder is meestal uw domeinhost. Bijvoorbeeld:

URL: www.polarmatix.com
    Registrar: Polarmatix Domain Services

4. Ga naar de website van uw registreerder met de vermelde URL.
  5. Log in met de inloggegevens die u heeft gebruikt toen u uw domein aanschafte (of overzette).
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van uw domeinhost.

Domeinresellers

Sommige domeinen worden door resellers gehost bij een aparte registreerder. Als u niet kunt inloggen bij de vermelde registreerder of als het veld met de registreerder leeg is, is uw domeinhost wellicht een reseller.

1. Scrol op de pagina met de resultaten van de WHOIS-lookup naar het gedeelte Raw WHOIS Record.
  2. Zoek naar de invoer Reseller.
  3. Ga naar de website van de reseller.
  4. Log in met de inloggegevens die u heeft gebruikt toen u uw domein aanschafte (of overzette).
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van de reseller.

Als er geen reseller staat, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van de vermelde registreerder voor hulp.

DNS-hosts van derden

Verschillende DNS-hostingservices van derden, zoals ClouDNS.net en FreeDNS, bieden aangepaste DNS-hosting. Als u een DNS-host van derden gebruikt voor uw domein, worden uw domeinrecords niet beheerd bij de registreerder die in de WHOIS-lookup staat.

Log in bij uw DNS-host van derden om toegang te krijgen tot uw domeinrecords.

Volgende stappen

Nadat u uw domeinhost heeft bevestigd, kunt u het volgende doen: