Maskinvarukrav för Google Meet

Du behöver några saker för att göra ett rum till ett videokonferensutrymme med Google Meet-maskinvara. Se till att du kan uppfylla följande krav för att komma igång. Mer information finns i vägledningen för rumsdesign.

Maskinvarukrav

Skärm

Placera skärmen på ett bord mot en vägg eller montera den på väggen. Om du monterar skärmen på en vägg kan du behöva borra hål och dölja kablar. Om du redan har ett videokonferenssystem i rummet kan du kanske återanvända den befintliga konfigurationen för ditt Chromebox-system.

• Din enhet fungerar med skärmar av typen LCD, LED, plasma och projektor samt med tv-apparater.
  • Skärmen måste ha en HDMI-, DVI- eller DisplayPort-ingång.
  • Skärmens upplösning måste vara minst 1 280 x 720 pixlar. För bästa videokvalitet rekommenderar vi 1 920 x 1 080 pixlar.
Kontakter och tillbehör

Beroende på konfigurationen kan du behöva följande:

• Kabelskydd för väggmontering (köp separat vid behov)
  • CAT 5 Ethernet-kabel för kabelansluten nätverksanslutning (ingår)
  • Chromebox-väggfäste för väggmontering (ingår)
  • USB-förlängningskabel för kamera för avstånd över 1,5 m (en kabel på 1,5 m ingår)
  • USB-förlängningskabel för högtalare/mikrofon för avstånd över 1 m (en kabel på 1 m ingår)

Tips! Du kanske behöver extra USB-förlängningskablar. Om du behöver förlängningskablar för kameran och högtalare/mikrofon, köper du en för varje. Mer information finns i Kvalificerad kringutrustning för Google Meet-maskinvarupaket.

Nätverkskrav

Allmänna nätverkskrav
  • Din enhet fungerar med trådbundna och trådlösa nätverk. Vi rekommenderar en trådbunden nätverksanslutning för bästa ljud- och videokvalitet.
  • Kontrollera att bandbredden är tillräcklig för videokvaliteten och antalet användare som krävs för din organisation.
  • När nätverksmaskinvaran är på plats läser du Förbered nätverket för att optimera nätverksprogrammet.
  • En DHCP-server rekommenderas men är inte obligatorisk. Om du vill ställa in en statisk IP-flyttning till Chrome OS-läge ställer du in nätverket för att använda en statisk IP och startar sedan om enheten i CFM-läget.
  • Inaktivera brandväggar.
  • Betrakta en Chromebox-enhet som en ”användare” när du utarbetar nätverkskonfigurationen.

Mer information finns i Enterprise-nätverk för Chrome-enheter.

Lägsta bandbredd som krävs

Chromebox fungerar med bandbreddshastigheter ned till 300 kbit/s, men video- och ljudkvaliteten kan bli dålig. Om du vill ha HD- (High Definition) eller SD-kvalitet (Standard Definition) rekommenderar vi inte att du använder Chromebox för möten-enheter i scenarier med lägre bandbredd än vad som beskrivs nedan.

Bandbreddskrav för HD-videokvalitet

• Latensen ska vara mindre än 50 ms när Googles offentliga DNS-server pingas på 8.8.8.8.
  • Utgående signaler från deltagaren i alla situationer måste uppfylla bandbreddskravet på 3,2 mbit/s.
  • Inkommande signaler beror på antalet deltagare:
    • 2,6 mbit/s med 2 deltagare
    • 3,2 mbit/s med 5 deltagare
    • 4,0 mbit/s med 10 deltagare

Bandbreddskrav för SD-videokvalitet

• Latensen ska vara mindre än 100 ms när Googles offentliga DNS-server pingas på 8.8.8.8.
  • Utgående signaler från deltagaren i alla situationer måste uppfylla bandbreddskravet 1 mbit/s.
  • Inkommande signaler beror på antalet deltagare:
    • 1 mbit/s med 2 deltagare
    • 1,5 mbit/s med 5 deltagare
    • 2 mbit/s med 10 deltagare
Portar, proxy och nätverkskonfiguration som stöds

Använd Googles administratörskonsol för att hantera nätverksalternativen (inklusive proxyinställningar) för enheterna som är registrerade på din domän.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen går du till menyn följt av Enheterföljt avNätverk.
  3. Lägg till en wifi- eller Ethernet-konfiguration och ange en direkt, manuell eller automatisk proxyinställning.

Mer information om Chrome-enhetsnätverk finns i Hantera nätverk.

Följande objekt stöds inte:

• 802.1x-certifikat
  • SSL MiTM-paketinspektion

Portarna som stöds är desamma som krävs för att optimera nätverket för Google Meet.

Krav på tjänster

Google Workspace-krav

Om du vill använda Google Meet-maskinvara måste du ha en Google Workspace-utgåva. Du måste dessutom ha minst en användare för en Google Workspace-utgåva där Google Meet ingår.

Organisationer som tidigare har köpt Meet-maskinvara utan Google Workspace kan fortsätta använda sina enheter. Vi rekommenderar dock starkt att du köper en Google Workspace-prenumeration för att få ut mesta möjliga av Google Meet-maskinvara.

Registrera eller köpa din domän

Du måste registrera organisationens nätverksdomän (eller skapa en ny) när du registrerar dig.

Specifika tjänstkrav för Google Meet-samtal

Om du vill använda Google Meet-maskinvaruenheten för Meet-samtal behöver organisationen:

• en version av Google Workspace som stöds
  • Meet-tjänsten har aktiverats

Den enda kalendertjänsten som är helt kompatibel med Google Meet-maskinvara är Google Kalender. Om du vill schemalägga möten från Kalender och gå med i dem med Google Meet-maskinvaruenheten måste du även ha:

• tjänsten Google Kalender är aktiverad
  • En kalender som du tilldelar enheten i administratörskonsolen för Workspace

Så här schemalägger du ett samtal och går med i det från en Google Meet-maskinvaruenhet:

• Boka ett möte i Kalender.
  • Lägg till ett Meet-samtal i händelsen.
  • Lägg till ett rum i händelsen (om tillämpligt). Enheter med personliga kalendrar som tilldelats kan hoppa över det här steget.

Om enheten har konfigurerats korrekt och rumskalendern har tilldelats på administratörskonsolen för Workspace ska den visas på agendan och gå att gå med i med ett tryck.

Som standard läggs ett Meet-samtal till i varje ny kalenderhändelse. Mer information finns i Justera inställningarna för videokonferenser.

Det går att schemalägga en kalenderhändelse i en rumskalender som är tilldelad en Google Meet-maskinvaruenhet. Om det inte finns något kopplat Meet-samtal visas händelsen fortfarande på agendan som visas på enheten (utan möjlighet att gå med i ett Meet-samtal för händelsen).

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.