Verlenging van uw domeinregistratie beheren

Als u bij het aanmelden voor Google-services een domein aanschaft via Google, bent u één jaar eigenaar van het domein. Daarna moet u de domeinregistratie verlengen, zodat u eigenaar blijft van het domein.

Voorkom opschorting. Stel in dat uw bij Google gekochte domein automatisch wordt verlengd en zorg dat uw betaalmethode geldig en up-to-date is. Anders worden uw Google-services mogelijk opgeschort en loopt u het risico het eigendom van het domein kwijt te raken.

Stap 1: Uw domeinregistreerder vinden

Hoe u de verlenging van uw domeinregistratie beheert, hangt af van wie uw domeinregistreerder is. Als u uw domein heeft gekocht bij een partnerregistreerder toen u Google Workspace of Cloud Identity instelde, staat in de Google Beheerdersconsole wie uw domeinregistreerder (host) is.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenDomeinenand thenDomeinen beheren.
  3. U vindt uw domeinregistreerder door een van de volgende handelingen uit te voeren:

• Kijk in de kolom Status van het domein. Hier staat bijvoorbeeld 'Geregistreerd sinds {datum} bij {domeinregistreerder}'. Domeinpartners van Google zijn GoDaddy, Enom, DomainDiscount24.com en Google Domains.
    • Klik op Details weergeven in de kolom Status.
  4. Als uw registreerder GoDaddy, Enom of DomainDiscount24.com is, gaat u naar Registratie en verlenging beheren in de Beheerdersconsole. Als uw registreerder Google Domains is, gaat u naar Verlenging beheren via Google Domains.

Als er geen gegevens van de domeinregistreerder staan in de kolom Status van het domein, heeft u uw domein apart van uw Google-service gekocht. U moet naar de website van uw domeinregistreerder gaan om uw domeinverlenging te beheren. Zie Uw domeinhost identificeren voor hulp bij het vinden van uw domeinhost.

Stap 2: Domeinregistratie en automatisch verlengen beheren

Optie 1: Registratie en verlenging beheren in de Beheerdersconsole
Als uw domeinregistreerder Google Domains is, gaat u naar Verlenging beheren via Google Domains.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op uw domeinregistratieabonnement.

U ziet de kosten voor de verlenging van de domeinregistratie en de verval- en verlengingsdatum.

4. Klik naast Verlengingsopties op Verlengingsinstellingen wijzigen.
  5. Kies een optie:
    • Als u uw domein 7 dagen voor de verlengingsdatum automatisch wilt verlengen, selecteert u Mijn contract automatisch verlengen. De verlenging wordt aan het begin van de volgende maand in rekening gebracht bij uw primaire betaalmethode. Uw Google-services lopen ononderbroken door.
    • Als u de domeinregistratie op de verlengingsdatum wilt laten verlopen en uw Google-services wilt opschorten, selecteert u Mijn abonnement opzeggen.

Belangrijk: Als u uw domein wilt behouden, moet u 7 dagen vóór de opschortingsdatum Mijn contract automatisch verlengen selecteren.

6. Als u uw betalingsgegevens voor de verlenging wilt updaten, gaat u naar Creditcardgegevens updaten en voert u de stappen uit.
Optie 2: Verlenging beheren via Google Domains

Als u uw domein heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor een Google-service en uw registreerder Google Domains is, beheert u de registratie via uw Google Workspace- of Cloud Identity Premium-account. In dat geval wordt uw domein automatisch verlengd. U kunt deze optie niet wijzigen in de Beheerdersconsole.

Als u niet wilt dat de domeinregistratie automatisch wordt verlengd, moet u het factureringsabonnement voor Google Workspace of Cloud Identity Premium van uw domein opzeggen en het domein rechtstreeks instellen bij Google Domains. Tijdens het instellen kunt u automatische verlenging uitschakelen. Zie Het factureringsabonnement van uw domein instellen met Google Domains voor de stappen.

Ga als volgt te werk om de verlengingsdatum en -kosten voor uw domeinregistratie te bekijken:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op uw domeinregistratieabonnement.

De verlengingskosten en verval- en verlengingsdatum worden weergegeven.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Wanneer verloopt mijn domeinregistratie?

De verval- en verlengingsdatum van uw domeinregistratie staan in de Beheerdersconsole. Ga naar Factureringand thenAbonnementenand thenDomeinregistratie. Naast Contractverlenging staat de verlengingsdatum voor uw domeinregistratie.

Kan ik in één keer voor meerdere jaren betalen?

Nee, u kunt niet voor meerdere jaren tegelijk betalen. U kunt uw domein pas verlengen op de jaarlijkse verlengingsdatum. Als uw domein echter is ingesteld op automatisch verlengen en uw betaalmethode geldig is, wordt uw domein voor u verlengd en lopen uw Google-services ononderbroken door.

Kan ik mijn domein verlengen nadat het is verlopen?

Misschien. Dit hangt af van hoelang uw registratie al is verlopen. Zie Een verlopen domeinregistratie verlengen.

Kan ik mijn domein overzetten naar een andere host?

Ja. Als u uw domein overzet naar een nieuwe host, kunt u het beheren buiten de Google Beheerdersconsole. Zorg dat het overdrachtsproces is voltooid vóór de verval- en verlengingsdatum van uw domein. Deze datum staat in de Beheerdersconsole. Ga naar Factureringand thenAbonnementenand thenDomeinregistratie. De verlengingsdatum van uw domeinregistratie staat naast Contractverlenging. Zie Uw domein overzetten van een Google Workspace-partnerhost voor meer informatie over het overzetten van uw domein.

Kan ik geld terugkrijgen als ik mijn domein niet wilde verlengen?

Dit is afhankelijk van uw abonnement. Als uw domeinregistratieabonnement is ingesteld op automatisch verlengen en de verlengingsdatum is verstreken, kunt u geen geld terugkrijgen voor betalingen. Als u automatisch verlengen echter uitschakelt tijdens de zeven dagen vóór de vervaldatum en we de verlenging al bij uw account in rekening hebben gebracht, komt u wellicht in aanmerking voor een terugbetaling. Ga als volgt te werk om hiervoor in aanmerking te komen:

1. Zeg uw domeinregistratieabonnement op binnen zeven dagen vóór de verlengingsdatum. Zie Hoe kan ik mijn domeinregistratieabonnement opzeggen?.
  2. Neem contact op met Google Workspace-support om een terugbetaling aan te vragen.
Hoe kan ik mijn domeinregistratieabonnement opzeggen?

Als u uw domeinregistratie opzegt, raakt u aan het einde van de registratieperiode uw eigendom van het domein kwijt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op uw abonnementand thenAbonnement opzeggen.
  4. Lees de gevolgen van het opzeggen van het factureringsabonnement voor uw domein.
  5. Vink het vakje aan voor Ik heb bovenstaande gevolgen van het opzeggen van het factureringsabonnement van mijn domein gelezen en begrepen en klik op Doorgaan met annulering.
Waarom zie ik de domeinregistratie niet bij mijn factureringsabonnementen?

Als u Domeinregistratie niet ziet staan als een van uw factureringsabonnementen in de Google Beheerdersconsole, heeft u uw domein apart van uw Google-service gekocht. U beheert het domein via de site van uw domeinregistreerder. Zie Uw domeinhost identificeren voor meer informatie over hoe u uw domeinhost kunt vinden.

Heeft u meer hulp nodig?

Als u de stappen hierboven heeft gevolgd en nog steeds vragen heeft over de verlenging van uw domein, neemt u contact op met Google Workspace-support.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.