Återställa en borttagen användares Drive-filer

Om du vill återställa filer eller e-postmeddelanden för ditt eget konto öppnar du Hitta eller återställa en fil.

Som administratör kan du kanske återställa en raderad användares konto och filer om du raderade kontot för mindre än 20 dagar sedan. När du tar bort en användare raderas inte användarens filer 20 dagar senare om du inte överför filerna vid detta tillfälle. Om du agerar snabbt kan du återställa den raderade användaren och överföra filerna till en annan ägare innan de tas bort permanent.

Om användaren inte raderas läser du mer om att återställa raderade filer och mappar för Drive-användare.

Återställa en raderad användares filer på Drive

1. Återställ den raderade användaren.

Du har upp till 20 dagar på dig att återställa en raderad användares konto och data.

2. När användaren har återställts överför du äganderätten till hans eller hennes filer till en aktiv användare.

3. Radera den ursprungliga filägarens konto.

Behålla delade filer automatiskt när någon slutar

När du behåller filer som team använder för att samarbeta på delade enheter ägs filerna av hela teamet. Du behöver inte vara orolig för att bli av med filerna när någon lämnar organisationen.