Een verwijderd bestand herstellen in Google Drive

Belangrijk: Definitief verwijderde bestanden uit Gmail-, Google Foto's- of WhatsApp-back-ups kunnen niet worden hersteld. Meer informatie over hoe je e-mails van Gmail herstelt.

Je bent niet ingelogd bij een Google-account. Als je bestandsherstel wilt aanvragen, log je in op je Google-account en laad je dit artikel opnieuw.

Inloggen op je Google-account

Een bestand herstellen uit de Google Drive-prullenbak

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak.
    • Al je verwijderde bestanden worden naar de prullenbak verplaatst.
    • Als je wilt weten hoelang geleden bestanden aan de prullenbak zijn toegevoegd, kun je bestanden sorteren op de datum waarop ze naar de prullenbak zijn verplaatst.
  3. Zo herstel je een bestand:
    1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
    2. Klik op Herstellen.

Tip: Verwijderde bestanden worden 30 dagen in de prullenbak bewaard voordat ze definitief worden verwijderd.

Volg deze stappen om een bestand of map te herstellen uit de prullenbak in Google Drive.

Support voor Drive is niet in alle talen beschikbaar. Als je Engels spreekt, kun je de ingestelde taal wijzigen en contact opnemen met een Drive-specialist.

1. Ga op je computer naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik onderaan de pagina op je taal.
  3. Kies Engels.
  4. Klik linksboven op Menu en dan Contact.
  5. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Opmerking: Als je klaar bent, kun je je eigen taal weer selecteren.