De Drive-bestanden van een verwijderde gebruiker herstellen

Als u bestanden of e-mails van uw eigen account wilt herstellen, gaat u naar Een bestand zoeken of herstellen.

Als beheerder kunt u het account en de bestanden van een verwijderde gebruiker misschien herstellen als u het account minder dan 20 dagen geleden heeft verwijderd. Als u een gebruiker verwijdert en u de bestanden op dat moment niet overzet, worden de bestanden van de gebruiker 20 dagen later verwijderd. Als u snel bent, kunt u de verwijderde gebruiker herstellen en het eigendom van de bestanden overzetten voordat deze definitief worden verwijderd.

Als de gebruiker niet is verwijderd, bekijkt u meer informatie over hoe u verwijderde bestanden en mappen herstelt voor Drive-gebruikers.

De Drive-bestanden van een verwijderde gebruiker herstellen

1. Herstel de verwijderde gebruiker.

Wanneer een gebruiker is verwijderd, heeft u maximaal twintig dagen de tijd om het account en de gegevens daarin te herstellen.

2. Nadat de gebruiker is hersteld, zet u het eigendom van de bestanden over naar een actieve gebruiker.

3. Verwijder het gebruikersaccount van de oorspronkelijke eigenaar van de bestanden.

Gedeelde bestanden automatisch bewaren wanneer iemand de organisatie verlaat

Als u bestanden bewaart waar teams samen aan werken in gedeelde Drives, zijn de bestanden eigendom van het hele team. Deze bestanden worden dus niet verwijderd wanneer iemand de organisatie verlaat.