Aan de slag met Google Workspace for Education

Dit artikel is bedoeld voor instellingen voor basis-, middelbaar en hoger onderwijs. Als u thuisonderwijs geeft, bekijkt u Aan de slag met Google Workspace for Education voor thuisonderwijs.

Google Workspace for Education biedt een pakket tools in de cloud voor basis-, middelbaar en hoger onderwijs, en thuisonderwijsorganisaties. De tools en services bevatten berichten- en samenwerkingsapps, zoals Gmail, Google Drive, Google Agenda en Classroom.

Als uw school grotere IT-behoeften heeft, kunt u ook Google Workspace for Education Plus kopen. Dit bevat aanvullende zakelijke mogelijkheden, zoals geavanceerde functies voor beheerders en uitgebreidere analysemogelijkheden.

Komt mijn organisatie in aanmerking?

Basisscholen, middelbare scholen en instellingen voor hoger onderwijs moeten een door de overheid erkende, officieel geaccrediteerde instelling zijn die nationaal of internationaal goedgekeurde certificaten op basisniveau, middelbaar niveau of hoger niveau levert om in aanmerking te komen voor Google Workspace for Education. Zie Kwalificaties voor Google Workspace for Education voor de volledige lijst met vereisten.

Aanmeldingsprocedure voor instellingen voor basis-, middelbaar en hoger onderwijs

Nadat u het verzoek heeft ingediend en uw domeineigendom heeft bevestigd, controleren we of uw organisatie in aanmerking komt. Goedkeuringsverzoeken worden doorgaans binnen 14 werkdagen afgehandeld.

Stap 1: Goedkeuring aanvragen voor Google Workspace for Education

U kunt goedkeuring krijgen voor Google Workspace for Education door u aan te melden of uw bestaande Google Workspace abonnement te upgraden.

Uw Google Workspace-abonnement upgraden

1. Log in op uw Google Workspace-beheerdersaccount.
  2. Open het upgradeformulier.
  3. Vul het formulier in en klik op Verzenden.

Aanmelden voor Google Workspace for Education

1. Ga naar de aanmeldingspagina voor Google Workspace for Education.
  2. Vul uw gegevens in het formulier in.
  3. Lees de voorwaarden in 'Google Workspace for Education: toestemming van de school' en klik op Akkoord en doorgaan.
  4. Lees de voorwaarden in de Google Workspace for Education-overeenkomst en klik op Akkoord gaan en account maken.

Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u doorgestuurd naar de Google Beheerdersconsole. Hier kunt u uw domeineigendom bevestigen (als u zich heeft aangemeld met een bestaand domein) en verder gaan met services instellen voor uw gebruikers.

Stap 2: Bevestigen dat u de eigenaar bent van uw domein

Als u uw domein heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor Google Workspace of als u uw domeineigendom al heeft bevestigd bij Google, kunt u deze stap overslaan.

Als u zich aanmeldt voor Google Workspace for Education met een domein waarvan u al de eigenaar bent, moet u uw domeineigendom bevestigen voordat we uw aanvraag in behandeling kunnen nemen. Dit verificatieproces zorgt dat niemand anders zonder uw toestemming Google-services kan gebruiken met uw domein of e-mails kan sturen waarvan het lijkt of deze van uw school afkomstig zijn.

1. Bevestig dat u de eigenaar bent van het domein. Zie Uw domeineigendom bevestigen voor Google Workspace voor meer informatie.
  2. Verzamel documentatie voor het volgende deel van het goedkeuringsproces. Lever de volgende informatie aan om te bevestigen dat u in aanmerking komt:
    • Een gescande kopie van het officiële accreditatiedocument van uw instelling waarin staat dat dit een onderwijsinstelling is.
    • Uw naam, contactmailadres (een adres dat zich niet in het Google Workspace-account bevindt) en titel, functie of betrekking binnen uw onderwijsinstelling.
    • De officiële website van de onderwijsinstelling.

Na goedkeuring: gebruikers toevoegen en uw organisatie instellen

Nadat uw aanvraag voor Google Workspace for Education is goedgekeurd, kunt u gebruikers toevoegen aan het domein, apps instellen en geavanceerde functies gebruiken, zoals e-mailmigratie.