Migrera från offentliga mappar

Google Calendar Migration för Microsoft Exchange

Som administratör kan du använda Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) och migrera innehållet från offentliga mappar på Exchange-servern till Google Grupper.

Vad är offentliga mappar?

Offentliga mappar i Exchange är offentliga mappar för att dela information med alla auktoriserade användare, eller grupper av användare, i din organisation. Offentliga mappar används för att lägga upp och arkivera meddelanden. Användarna kan skicka meddelanden till den gemensamma mappen och andra användare kan visa meddelandet när de navigerar till mappen.

Vad migreras?

GWMME migrerar publicerade meddelanden från offentliga mappar till Google Grupper. Den migrerar följande meddelandeklasser:

• IPM
  • IPM.Note
  • IPM.Post
  • IPM.Schedule.Meeting.Request
  • IPM.Schedule.Meeting.Canceled
  • IPM.Schedule.Meeting.Resp

Mer information om meddelandeklasser finns i Microsoft-dokumentationen.

Migrerade inlägg infogas i grupparkivet. GWMME migrerar bilagor till inlägg förutsatt att filtyperna inte blockeras av Gmail. Mer information finns i Filtyper blockerade i Gmail.

GWMME migrerar inte kalenderhändelser, kontakter eller anteckningar i offentliga mappar. Det migrerar inte heller metadata på användarnivå, som lässtatus.

Innan du börjar

• Kör en separat migrering för användardata – du kan inte migrera användardata och offentliga mappar samtidigt. Börja med att migrera användarnas e-post, kalender och kontakter.
  • Hitta dina gemensamma mappnamn – gör detta genom att öppna Exchange Management Shell och ange kommandot Get-PublicMapp -Recurse.
  • Skapa grupper – du måste konfigurera grupper och gruppmedlemskap i Google Workspace innan du kör migreringen. Grupper kan inte ordnas i en hierarki som Exchange-mappar. Överväg att skapa separata grupper för varje undermapp. Mer information finns i Skapa en grupp.

Steg 1: Auktorisera GWMME

Innan du kan installera GWMME måste du auktorisera GWMME för kontot.

Steg 2: Ladda ned och installera GWMME

1. Gå till GWMME-nedladdningssidan.
  2. Klicka på Ladda ned GWMME.
  3. Öppna installationsprogrammet och följ anvisningarna för att installera GWMME.

Steg 3: Skapa en mappningsfil

Om du migrerar offentliga mappar i standardläget via kommandoraden kan du hoppa över det här steget.

Skapa en fil med kommaseparerade värden (.csv) eller textfil (.txt) för mappningen. Spara filen i en mapp som är lätt att hitta. I mappningen:

• Ange namnet på den gemensamma mappen och motsvarande e-postadress för gruppen, avgränsade med kommatecken.
  • Kontrollera att namnet på den offentliga mappen överensstämmer exakt med hur det visas i Microsoft Outlook.
  • Lista kapslade gemensamma mappar separat.

Exempel: Alla gemensamma mappar/Offshore/konton, offshore-konton@solarmora.com

Steg 4: Migrera data

Du kan migrera data genom att köra GWMME:

• På en Microsoft Windows-dator med GWMME-gränssnittet – följ anvisningarna nedan i det här avsnittet.
  • Från kommandoraden (passar bättre för erfarna administratörer) – öppna Migrera data med kommandoraden.

Utöka alla  |  Komprimera alla

1. Ange Exchange-serveruppgifter
  1. Klicka på Startaföljt avGoogle Workspace Migreringföljt avGoogle Workspace Migration for Microsoft Exchange.
  2. Välj Exchange som Servertyp.
  3. Välj Ange en profil som ska användas för migrering och för Outlook Admin Profile väljer du den Outlook-profil för Exchange-administratören som du vill använda för att logga in på Exchange-servern.

Om du vill skapa en Outlook-profil för Exchange-administratören öppnar du Verifiera inställningarna.

4. Klicka på Nästa.
2. Ange användar- och domäninformation
  1. För Google Workspace-domännamn anger du den nya primära Google Workspace-domänen som data kommer att migreras till.
  2. I fältet Fil med servicekontouppgifter anger du sökvägen till JSON-behörighetsfilen som skapades under auktoriseringsprocessen.
  3. För Google Workspace-adminanvändare anger du den fullständiga e-postadressen till den avancerade administratören för Google Workspace.
  4. Klicka på Nästa.
3. Granska migreringsinställningarna
  1. Markera kryssrutan Offentliga mappar.
  2. För Fil med mappar som ska migreras klickar du på Mer och navigerar till mappningsfilen som skapats ovan. Klicka sedan på Öppna.
  3. Klicka på Nästa.
  4. Kontrollera migreringsinställningarna och markera rutan bredvid varje valfri inställning som du vill använda:
    • Migrera all data – skriver över befintlig data under migreringen (dubbletter av meddelanden som hoppas över när de är avmarkerade)
    • Spara inställningar – sparar den aktuella konfigurationen för framtida användning
    • Kör diagnostik – verifierar konfigurationen innan migreringen körs
    • Uppskattning – uppskattning av antalet meddelanden för källanvändarna görs
    • Migrera — utför migreringen
  5. Klicka på Nästaföljt avStarta.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.