Migrera från Exchange

Google Calendar Migration för Microsoft Exchange

Som administratör för organisationen kan du migrera användarnas e-post-, kalender- och kontaktdata från Microsoft Exchange till Google Workspace med Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME).

Steg 1: Innan du börjar

1. Kontrollera att du uppfyller systemkraven – mer information finns i GWMME-systemkrav.
  2. Skapa en Outlook-profil som du använder i steg 4 (nedan) – du kan använda en Microsoft Outlook-profil i alla Exchange-konfigurationer. Du måste dock använda en Outlook-profil om något av följande gäller:
    • Du migrerar från Exchange 2016 eller senare
    • Du migrerar från Exchange Online (Microsoft 365). I så fall måste du använda Outlook 2016 eller senare eller Outlook från Microsoft 365 (datorversion).
    • Du har Outlook 2016 eller senare installerat på GWMME-datorn (även om du migrerar från Exchange 2013 eller tidigare)
  3. Skapa CSV-filer — beroende på vad du planerar att migrera kan du behöva 2 CSV-filer:
    • Kontrollfil – avgör vilka källanvändare som migreras och Google Workspace-kontona som deras data migreras till.
    • Mappningsfil – krävs om du migrerar kalenderdata.

Mer information finns i Skapa CSV-filer för migreringen.

Steg 2: Auktorisera GWMME

Innan du kan installera GWMME måste du auktorisera GWMME för kontot.

Steg 3: Ladda ned och installera GWMME

1. Gå till GWMME-nedladdningssidan.
  2. Klicka på Ladda ned GWMME.
  3. Öppna installationsprogrammet och följ anvisningarna för att installera GWMME.

Steg 4: Migrera data

Du kan migrera data genom att köra GWMME:

• På en Microsoft Windows-dator med GWMME-gränssnittet – följ anvisningarna nedan i det här avsnittet.
  • Från kommandoraden (passar bättre för erfarna administratörer) – öppna Migrera data med kommandoraden.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

1. Ange Exchange-serveruppgifter

Beroende på vilken version av Outlook du använder ser du kanske inte alla fält i det här steget.

1. Klicka på Startaföljt avGoogle Workspace Migreringföljt avGoogle Workspace Migration for Microsoft Exchange.
  2. Välj Exchange som Servertyp.
  3. Om du migrerar från Exchange Online (Microsoft 365) eller Exchange 2016 eller senare klickar du på Ange en profil som ska användas för migrering och väljer en administratörsprofil för Outlook.
  4. Om du migrerar från andra versioner av Exchange:
    1. Klicka på Värdnamn/IP-adress och ange källdomännamnet eller IP-adressen för den e-postserver du migrerar från. Exempelvis: smtp.example.com eller 198.51.100.1.
    2. Klicka på Adminanvändarnamn och ange användarnamnet för det Exchange-administratörskonto som du vill använda för att öppna användarnas e-postarkiv.
  5. Klicka på Nästa.
2. Ange användar- och domäninformation
  1. För Google Workspace-domännamn anger du den nya primära Google Workspace-måldomänen som data ska migreras till.

Om du migrerar e-post till ett Google Workspace-konto med sekundära domäner kan måldomänen du anger skilja sig från domänen i e-postadresserna du migrerar.

2. Klicka på Fil med servicekontouppgifter och ange sökvägen till JSON-filen som skapades under auktoriseringsprocessen.
  3. För  Google Workspace-adminanvändare  anger du den fullständiga e-postadressen till ditt avancerade administratörskonto för Google Workspace.
  4. Klicka på Nästa.
3. Granska migreringsinställningarna
  1. Markera rutan bredvid varje datatyp som du vill migrera.
  2. För Fil med konton som ska migreras eller Fil med mappar som ska migreras klickar du på Mer , navigerar till mappningsfilen som skapades ovan och och klicka på Öppna.
  3. Kontrollera migreringsinställningarna och markera rutan bredvid varje valfri inställning som du vill använda:
    • Migrera all data – skriver över befintlig data under migreringen (dubbletter av meddelanden som hoppas över när de är avmarkerade)
    • Spara inställningar – sparar den aktuella konfigurationen för framtida användning
    • Kör diagnostik – verifierar konfigurationen innan migreringen körs
    • Uppskattning – uppskattning av antalet meddelanden för källanvändarna görs
    • Migrera — utför migreringen
  4. Klicka på Nästa.
  5. Ange användarnamn och lösenord för det Exchange-administratörskonto som du använder för att öppna användarnas e-postarkiv om du uppmanas att göra det.

Tips! Markera rutan Kom ihåg mitt lösenord om du vill hoppa över det här steget i framtida migreringar.

6. Klicka på Nästaföljt avStarta.

Relaterade ämnen

Administratörsguide för NetzDG: Konfigurera åtkomst till din Exchange- eller IMAP-server (endast på engelska)

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.