Migrera data via kommandoraden

Google Calendar Migration för Microsoft Exchange

Förutom att använda Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) på Windows-datorn kan du köra GWMME via kommandoraden.

Innan du börjar

Öppna en kommandotolk och ange cd följt av platsen för GWMEME-installationen inom dubbla citattecken, till exempel cd "C:\Program Files\Google\Google Workspace Migration".

Standardplatserna är:

• C:\Program Files\Google\Google Workspace Migration (32-bitarssystem)
  • C:\Program Files (x86)\Google\Google Workspace Migration (64-bitarssystem)

Du kan bli ombedd att ange användarnamn och lösenord för Exchange-administratören.

Obligatoriska kommandon för migreringen

Kommandona ska anges på en kontinuerlig enstaka rad. Radbrytningar som visas här är endast till för att underlätta läsningen.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Migrera från Exchange

Exempel 1: Migrera med en administratörsprofil

ExchangeMigration.exe
--nouse_gui
--exchange_profile_name="Exchange-administratörsprofil"
--filename="filnamn med användarlistan"
--service_account_json_path="json-filsökväg"
--gsuite_admin="administratörens e-postadress"
--google_domain="domän.com"

Exempel 2: Migrera med server- och administratörsinformation

ExchangeMigration.exe
--nouse_gui
--source_server="värdnamn för exchange-server"
--exchange_admin_login="Exchange-serveradministratörskonto"
--filename="filnamn med användarlistan"
--service_account_json_path="json-filsökväg"
--gsuite_admin="administratörens e-postadress"
--google_domain="domän.com"

Mer information om överföring av Exchange-data finns i Migrera data från Exchange.

Migrera från ett Google-konto eller en IMAP-server

ExchangeMigration.exe
--nouse_gui
--enable_imap
--filename="filnamn med användarlista
--service_account_json_path="JSON-filsökväg
--imap_security="personnummer
--imap_port="portnummer
--imap_path_prefix="sökvägsprefix
--imap_server_type="servertyp
--source_server="IMAP-servervärdnamn
--google_admin="admin e-postadress"
--google_domain =Googles domännamn

Vid migreringar med administratörsläge från Cyrus ska du även använda:

--imap_admin_id="Cyrus IMAP-admin"
--imap_admin_password="Cyrus-administratörslösenord"

Mer information om hur du överför e-postdata från Google- eller IMAP-baserade konton finns i Migrera e-post från Google-konton eller IMAP.

Migrera från PST-filer

Exempel 1: Migrera meddelanden till Gmail

ExchangeMigration.exe
--nouse_gui
--filename="filnamn som innehåller användarlistan"
--service_account_json_path="json-sökväg"
--google_admin="administratörens e-postadress"
--google_domain="Google-domän namn"
--pst_base_folder="PST-mappnamn"

Exempel 2: Migrera meddelanden till Google Arkiv:

ExchangeMigration.exe
--nouse_gui
--filename="filnamn som innehåller användarlistan"
--service_account_json_path="json-sökväg"
--google_admin="administratörens e-postadress"
--google_domain="Google-domännamn"
--pst_base_folder="PST-mappnamn"
--migrate_to_vault

Mer information om hur du överför PST-filer finns i Migrera data från PST-filer.

Migrera från offentliga mappar

Exempel 1: Använd mappningsläget för att migrera offentliga mappar (rekommenderas). I det här läget används en mappningsfil för att mappa den offentliga mappen till gruppen i Grupper. Eftersom gruppadresser inte brukar matcha offentliga mappnamn använder de flesta organisationer mappningsläget.

ExchangeMigration.exe
--nouse_gui
--filename="filnamn som innehåller användarlistan"
--service_account_json_path="json-sökväg"
--google_admin="administratörens e-postadress"
--google_domain="Google-domännamn"
--public_folder_mapping_file="sökväg till mappningsfil"
--enable_public_folder_migration

Exempel 2: Använd standardläge för att migrera offentliga mappar. I det här läget behöver du ingen mappningsfil. I stället jämförs mapp- och gruppnamn i GWMME. Mappningen skapas när namnet på den gemensamma mappen överensstämmer med gruppnamnet. Exempelvis mappas TPS-rapporter/tps-rapporter till gruppen tps-reports@solarmora.com.

ExchangeMigration.exe
--nouse_gui
--exchange_profile_name="Exchange-administratörsprofil"
--service_account_json_path="json-filsökväg"
--google_admin="administratörens e-postadress"
--google_domain="Google-domännamn"
--enable_public_folder_migration

Mer information om hur du överför offentliga mappar finns i Migrera från offentliga mappar.

Alla GWMME-argument

Ange ett argument på en rad och ange dubbla bindestreck (--) före argumentet. Vissa argument kräver ytterligare parametrar. Ange ett likhetstecken före parametrarna och omge dem med dubbla citattecken.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

A—E
Argument och beskrivning Parameter

--calendar_migration_end_date

Anger slutdatum för kalenderhändelser som du vill migrera. Händelser som äger rum efter detta datum migreras inte.

Exempel: --calendar_migration_end_date="2020-01-01"

Datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD

--calendar_migration_start_date

Anger startdatum för kalenderhändelser som du vill migrera. Kalenderhändelser före detta datum migreras inte.

Exempel: --calendar_migration_start_date="2018-01-01"

Datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD

--custom_label_prefix

Anger prefixet som ska bifogas till alla etiketter i Gmail.

Exempel: --custom_label_prefix="migrated-"

Anpassat prefix som är kopplat till etiketter

--email_migration_end_date

Anger slutdatum för e-postmeddelanden som du vill migrera. Meddelanden efter detta datum migreras inte

Exempel: -email_migration_end_date="2020-01-01"

Datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD

--email_migration_start_date

Anger startdatum för e-postmeddelanden som du vill migrera. Meddelanden före detta datum migreras inte.

Exempel: --email_migration_start_date="2018-01-01"

Datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD

--enable_calendar_fanout

Aktiverar fan-out-kalenderhändelse för en kalendermigrering.

Ingen parameter krävs.

--enable_hidden_folders_migration

Aktiverar dold MAPI-mappmigrering (Exchange eller PST).

Ingen parameter krävs.

--enable_imap

Aktiverar migrering från en IMAP-server i stället från en Exchange-server.

Ingen parameter krävs.

--enable_mbox_logging

Aktiverar mbox-loggning. Meddelanden som inte kan migreras på grund av filstorlek eller typbegränsningar i Gmail skrivs till en användarspecifik mbox-fil. Mbox-filen finns i mappen för GWMEME-loggen (till exempel %localappdata%\Google\Google Apps Migration\Tracing\ExchangeMigration\mbox\användare@domän.com.mbox).

Mer information om meddelandebegränsningar i Gmail finns i Filtyper som blockeras av Gmail.

Ingen parameter krävs.

--enable_public_folder_migration

Aktiverar GWMME-migrering från Exchange-mappar till Google Grupper. Mer information finns i Migrera offentliga mappar

Obs! Du kan inte köra en migrering för både användare och offentliga mappar samtidigt.

Ingen parameter krävs.

--enable_resource_migration

Aktiverar kalenderresursmigrering.

Ingen parameter krävs.

--exchange_admin_login

Anger inloggningsnamnet för administratörskontot för Exchange-servern. Använd det här argumentet med --source_server.

Om du använder detta argument ska du inte använda --exchange_profile_name.

Exempel: --exchange_admin_login="administratör"

Inloggningsnamn för Exchange-serverns administratörskonto

--exchange_profile_name

Anger namnet på den Outlook-profil du vill använda för att ansluta till Exchange-servern. Ange en administratörsprofil på den dator som kör GWMME. Om du använder detta argument ska du inte använda:

• --source_server
  • --pst_base_folder
  • --exchange_admin_login

Exempel: --exchange_profile_name="exch_migration_admin"

Namn på en befintlig Outlook-profil

--exclude_message_classes

Utesluter meddelanden baserat på meddelandeklassen.

Det här argumentet är användbart när du exkluderar nedkortade meddelanden från en arkiveringslösning. GWMME har inte stöd för återflyttning av meddelanden som inte är avkortade. Den rekommenderade metoden är att utesluta nedkortade meddelanden och sedan migrera dessa meddelanden i den andra körningen av GWMME.

Exempel: --exclude_message_classes = "ipm.note.eas, ipm.note.1"

Kommaseparerad lista över uteslutna klasser (inga blanksteg mellan listobjekt)

--exclude_top_level_folders

Utesluter toppnivåmappar baserat på mappnamn.

Exempel: --exclude_top_level_folders="Borttaget,Utkast"

Kommaseparerad lista över mappar på toppnivå  (inga blanksteg mellan listobjekt)
F—M
Argument och beskrivning Parameter

--filename

Omfattar data som tillhör användarnamnen som anges i CSV-filen. Om du använder detta argument ska du inte använda --migration_usernames.

Exempel: --filename="C:\Documents and Settings\users.csv"

Sökväg till CSV-filen med användarnamn

--force_clear_google_calendar_ids_on_remigration

Raderar id:n för sekundära kalendrar innan du migrerar data igen. När du migrerar kalenderdata skapar GWMME nya sekundära kalendrar med unika id:n. På så sätt undviker du konflikter mellan händelser.

Obs! Använd detta argument innan du migrerar data igen. Mer information finns i Migrera innehåll igen.

Ingen parameter krävs.

--force_restart

Kör om migreringen på alla objekt istället för enbart de objekt som inte hade migrerats ännu.

Som standard gäller att om den föregående migreringskörningen stördes startar nästa körning där den föregående stoppades. Du kan använda denna parameter för att köra migreringen igen från början. Om du använder det här alternativet filtreras dubbletter av e-postmeddelanden bort, tidigare migrerade kalenderhändelser ignoreras och tidigare migrerade kontakter dupliceras.

Ingen parameter krävs

--google_admin

Ställer in händelseägare för kalenderresurser. Om en händelse inte har en ägare anges den nominerade ägaren som händelseägaren i GWMEME. Den här användaren måste ha full tillgång till resurskalendrar.

Exempel: --gsuite_admin="admin@exempel.com"

E-postadress till den nominerade händelseägaren för resurskalendrar

--google_domain

Anger Google Workspace-domänen som du migrerar data från.

Exempel: --google_domain = "exempel.com"

Google Workspace-domän

--help

Visar en lista med argumenten för ExchangeMigration.exe.

Ingen parameter krävs.

--id_mapping_file

Anger namnet på filen som har fullständig mappningslista. Använd CSV-mappningsfilen som innehåller mappningarna för användare och kalenderadress. Mer information finns i Skapa CSV-filer för migreringen.

Exempel: --id_mapping_file="resources.csv"

Filnamn

--imap_admin_id

Anger vilken IMAP-administratör som har tillgång till alla IMAP-konton på servern. Använd med --imap_admin_password.

Exempel: --imap_admin_id="admin@exempel.com"

Cyrus-administratörens e-postadress

--imap_admin_password

Anger IMAP-administratörens lösenord. Använd med --imap_admin_id.

Exempel: --imap_admin_password="lösenord"

Cyrus-administratörens lösenord

IMAP-sökvägsprefix

Anger sökvägsprefixet för användarmappar på en IMAP-server.

Ange IMAP-mapparnas sökvägsprefix som är gemensamt för alla mappar. Sökvägsprefixet är normalt IMAP-namnutrymmet för mappnamnen. Om IMAP-mappen för en användare är: INBOX, INBOX.Skickat och INBOX.Utkast, så används INBOX som sökvägsprefix. Typiska värden för sökvägsprefix är INBOX för Cyrus och Courier eller inget (lämna fältet tomt) för GroupWise IMAP, Gmail och Dovecot.

Exempel: --imap_path_prefix="INKORG"

Sökvägsprefix för användarmappar

--imap_port

Portnumret för IMAP-servern.

Exempel: --imap_port="143"

Portnummer

--imap_security

Anger det säkerhetsalternativ du vill använda. Använd en av följande koder:

• 0 (ingen säkerhet)
  • 1 (SSL)
  • 2 (STARTTLS)

Exempel: --imap_security="1"

Ensiffrig kod

--imap_server_type

Anger vilken typ av IMAP-server du migrerar från. Servertyperna är: Exchange, GroupWise, Gmail, Cyrus, Courier, Dovecot, Zimbra och stöds ej. Standardvärdet är stöds ej.

Obs! Om du anger en felaktig servertyp kan prestanda för migreringen påverkas.

Exempel: --imap_server_type="Gmail"

Typ av IMAP-server

--migrate_to_vault

Migrerar e-post till Google Arkiv. Meddelanden laddas upp till användarens konto och markeras som borttagna. Etiketter skapas inte i användarens inkorg.

Ta hänsyn till följande begränsningar:

• Lagringsreglerna i Google Arkiv avgör hur länge meddelandet finns kvar i Google Arkiv.
  • Om du migrerar till Arkiv måste du ha Gmail aktiverat på administratörskonsolen. 403-fel visas om Gmail har inaktiverats.
  • Det går inte att migrera till VFE-licensierade användare (Vault Former Employee) eftersom Gmail inte är aktiverat för dem.
Ingen parameter krävs

--migration_usernames

Anger listan över användare för migrering. Om du använder detta argument ska du inte använda --filename.

Exempel: --migration_usernames="user1,user2,user3"

Kommaseparerad lista över användare (inga blanksteg mellan objekt)
N—Z
Argument och beskrivning Parameter

--noenable_calendar_migration

Kör migreringen utan kalenderdata.

Ingen parameter krävs.

--noenable_contact_migration

Kör migreringen utan kontaktdata.

Ingen parameter krävs

--noenable_email_migration

Kör migreringen utan e-postdata.

Ingen parameter krävs.

--noenable_error_reports

Förhindrar att GWMME genererar migreringsrapporter som visar eventuella felmeddelanden som uppkommer under en migrering. Om du hoppar över migreringsrapporter kan du förbättra prestanda för en migrering.

Mer information om migreringsrapporter finns i avsnittet Granska migreringsrapporter i GWMME-administratörsguiden.

Ingen parameter krävs.

--noenable_id_mapping

Kör migreringen utan att kräva en mappningsfil. All mappningsdata definieras i användarlistan om du använder argumentet -id_mapping_file.

Ingen parameter krävs.

--noenable_label_prefix

Anger att ett prefix inte läggs till i etiketter vid migrering från PST-filer. Som standard läggs namnet på PST-filen till som ett prefix till etiketter och kalendrar som skapats under migreringen.

Ingen parameter krävs.

--nouse_gui

Kör GWMME med kommandoraden. Grafiskt användargränssnitt (GUI) är standard.

Ingen parameter krävs.

--nowait

Stänger GWMME utan att du behöver trycka på Retur när migrationen körs från kommandoraden.

Ingen parameter krävs.

--num_threads

Anger antalet användare du vill migrera samtidigt. En separat tråd har öppnats för varje användare. Standard är 25 trådar.

Exempel: --num_threads="20"

Antal användare

--pst_base_folder

Anger katalogen som innehåller PST-filerna för migrering. GWMME migrerar alla PST-filer i undermapparna för den angivna mappen.

Om du använder detta argument ska du inte använda:

• --source_server
  • --exchange_profile_name

Exempel: --pst_base_folder="C:\pst"

Katalog som innehåller PST-filer

--public_folder_mapping_file

Anger mappningsfilens namn. Mappningsfilen mappar Exchange-mappar för gemensamma mappar till e-postadresser i Google Grupper. Mer information finns i Migrera offentliga mappar.

Exempel: --public_folder_mapping_file="public_folder_mapping.csv"

Mappning av filnamn i CSV-format

--retry_count

Anger antal försök om ett tillfälligt fel uppstår, till exempel en överskriden tidsgräns för servern. Standard är 10.

Exempel: --retry_count="5"

Antal försök

--run_diagnostics

Kör den omfattande förmigreringsdiagnostiken, som validerar serveranslutning, autentisering, tillgång till konton och hela användarlistan.

Ingen parameter krävs

--service_account_json_path

Sökvägen till filen med servicekontouppgifter. Anvisningar om hur du får den här filen finns i artikeln Auktorisera GWMM för ditt konto

Exempel: --service_account_json_path ="C:\Users\admin\privatekey.json"

Sökvägen till filen med servicekontouppgifter

--source_server

Anger IP-adressen för Exchange- eller IMAP-servern eller det fullständiga domännamnet.

Använd detta i samband med --exchange_admin_login i Exchange-migreringar. Om du använder detta argument ska du inte använda --exchange_profile_name.

Exempel: --source_server="mailserver.example.com"

IP-adress eller fullständigt kvalificerat domännamn för servern

--strip_user_labels

Anger att meddelanden migreras utan etiketter.

Ingen parameter krävs.

--translate_conflicting_events

Anger att GWMME ska gå igenom befintliga händelser som redan har migrerats till Google Kalender och ändra händelserna genom att översätta e-postadressen för Exchange-resursen till den matchande Google Workspace-resursen.

Många administratörer har valt att migrera användare först och kalenderresurser sedan. Om du väljer att migrera kalenderresurser i steg två konfigurerar du GWMME för att migrera om användarnas kalenderuppgifter. Gör detta genom att använda --translate_conflicting_events.

Ingen parameter krävs.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.