GWMME-foutcodes begrijpen

U kunt de volgende foutmeldingen en codes zien als u Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) gebruikt.

De Log Analyzer uitproberen

Deze tool kan de meeste problemen identificeren vrijwel meteen nadat ze zijn verstuurd.

Foutcodes

Foutcode en -melding Uitleg en probleemoplossing
0x80004005 Dit is meestal geen ernstig probleem. Als deze fout echter problemen veroorzaakt, installeert u de nieuwste servicepacks voor uw Microsoft Exchange-server en Windows-omgeving. Zie Systeemvereisten voor GWMME voor meer informatie.

Zie GWMME 0x80004005-fouten als u nog steeds problemen ondervindt.

0x80040109

Fail:While stamping the message

Deze fout betekent niet dat een bericht niet is gemigreerd, maar alleen dat GWMME geen record van de berichtmigratie heeft bewaard.

Het enige negatieve gevolg is dat als de migratie later opnieuw wordt uitgevoerd voor alleen nieuwe gegevens, de tool het bericht opnieuw probeert te migreren, omdat er geen record bestaat van het bericht. Dit kan leiden tot dubbele agenda-afspraken en contacten.

De oorzaak van dit probleem is dat een ander proces (zoals antivirus-, zoek- of back-upsoftware) tijdens de migratie het databasebestand van GWMME gebruikt. De tool kan dan geen record van het bericht opslaan. Zoek de software die het probleem veroorzaakt en schakel deze uit tijdens de migratie.

0x8004010f Dit probleem kan zich voordoen als de gebruiker die de migratie uitvoert onvoldoende toegangsrechten heeft voor het PST-bestand of als GWMME het PST-bestand niet kan vinden of openen. GWMME moet zowel lees- als schrijftoegang hebben tot het PST-bestand.

Als dit probleem bij een Exchange-migratie optreedt voor een hoofdmap in de mailbox, is er meestal een probleem met de rechten. U moet controleren of de beheerder volledige toegangsrechten heeft voor het postvak van de eindgebruiker. U kunt ook een nieuw beheerdersaccount maken in Exchange en dit account volledige toegangsrechten geven voor het postvak van alle eindgebruikersaccounts. Gebruik vervolgens dit nieuwe account voor de migratie. U kunt het nieuwe beheerdersaccount verwijderen nadat de migratie is voltooid.

0x80040115

0x80072ee0

0x80072ee2

0x80072ee7

0x80072ef3

0x80072efd

0x80072efe

0x80072f94

Er zijn netwerktime-outs opgetreden toen GWMME probeerde verbinding te maken met de Google-servers of berichten probeerde te uploaden naar de Google-servers. Dit kan zijn veroorzaakt doordat het netwerk niet toegankelijk was of door een trage netwerkverbinding. Dit kan worden opgelost door de migratie later of op een tijd dat het netwerk minder druk bezet is, nogmaals uit te voeren.

Opmerking: Als u deze fout ziet in de logboeken, hoeft u zich geen zorgen te maken. Gebruikers of beheerders moeten echter wel actie ondernemen als bepaalde berichten niet worden gemigreerd door deze fout.

Als het opnieuw uitvoeren van de migratie geen effect heeft, kunt u de volgende registersleutels gebruiken om de netwerktime-outs op het hostapparaat te verlengen:

• HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Migration\Other\ResolveTimeoutSeconds > DWORD Value = 00000030
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Migration\Other\ConnectTimeoutSeconds > DWORD Value = 00000030
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Migration\Other\SendTimeoutSeconds > DWORD Value = 00000600
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Migration\Other\ReceiveTimeoutSeconds > DWORD Value = 00000600

Opmerking: De waarden zijn in seconden en kunnen worden aangepast aan uw netwerkverbinding.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, kan er een probleem zijn met autodiscovery in Exchange. Maak een beheerdersprofiel in Microsoft Outlook en vink de vakjes aan waarmee autodiscovery van berichten altijd is toegestaan. Probeer vervolgens de mailboxen te openen met het nieuwe profiel. Als dat lukt, gebruikt u dit profiel om de migratie uit te voeren in plaats van de servernaam en gebruikersgegevens in te voeren.

0x8004011d Het Exchange-beheerdersaccount heeft onvoldoende rechten om de mailboxen van gebruikers te openen. Zie Systeemvereisten voor GWMME voor meer informatie.

Er kan af en toe een probleem optreden met oudere beheerdersaccounts. Maak een nieuw beheerdersaccount in Exchange en geef dit account volledige toegangsrechten tot de postvakken van alle gebruikersaccounts. Gebruik vervolgens dit nieuwe account voor de migratie. U kunt het nieuwe beheerdersaccount verwijderen nadat de migratie is voltooid.

Als u pst-bestanden gebruikt voor de migratie, moet u zorgen dat deze bestanden niet met een wachtwoord zijn beveiligd.

Deze foutcode kan ook worden weergegeven als uw Exchange-server tijdens een migratie de MAPI-sessielimiet overschrijdt. U kunt dit probleem oplossen door configuraties toe te voegen aan GWMME of uw Exchange-server. Bekijk de Beheerdershandleiding van GWMME voor meer informatie.

0x80040154 De meest voorkomende oorzaak van deze fout is dat u een versie van Outlook gebruikt die niet werkt met GWMME. Probeer GWMME uit te voeren op een computer die een oudere versie van Outlook gebruikt, zoals Outlook 2010 (32-bits-versie).
0x80040305 Deze fout wordt veroorzaakt doordat het maximum aantal open objecten (mappen) dat een Exchange-server kan toestaan binnen een sessie wordt overschreden. Alle gebruikers worden in dezelfde sessie verwerkt, dus het aantal open mappen voor alle gebruikers kan nogal oplopen.

Het aantal open mappen van een gebruiker hangt af van het aantal onderliggende mappen in een map. Bijvoorbeeld: Een mapstructuur waarin 10 items onder één map staan, bereikt de limiet niet. Een mapstructuur waarin 500 mappen onder één map staan, bereikt de limiet wel.

U kunt proberen het probleem op te lossen zonder de mappenstructuur te wijzigen, door de gebruiker te migreren met een pst-bestand.

0x8004060c GWMME heeft geprobeerd een bericht in Google Workspace te updaten, maar dit is mislukt. Dit gebeurt meestal als het systeem probeert e-mails te migreren die al zijn gemigreerd, maar die na de migratie zijn verplaatst.

Deze fout is niet ernstig, omdat de e-mails al zijn gemigreerd.

0x80040900 GWMME heeft een quotumlimiet bereikt bij het maken van verbinding met Exchange.

Bekijk de Microsoft-documentatie voor meer informatie over de configuratie van quota voor eigenschappen met namen en replica-ID's.

Breng eventuele wijzigingen aan en voer de migratie opnieuw uit.

0x80041001 Een gebruiker is ongeldig.

Identificeer de gebruiker in het trace-bestand (de gebruikersnaam staat in de buurt van het nummer 80041001). Controleer vervolgens of de betreffende gebruiker bestaat in Google Workspace en niet is opgeschort of uitgeschakeld. Bekijk indien nodig Een opgeschorte gebruiker herstellen.

0x80041007

Invalid/non-existent Google User

Minstens één gebruiker die wordt gemigreerd, bestaat niet in uw Google Workspace-account of is niet geopend in Google Workspace door GWMME. Zoek de betreffende gebruiker in de logboeken door te zoeken naar 'Invalid/non-existent Google User' of '0x80041007'. Doe het volgende voor de gebruiker:
  • Controleer in de Google Beheerdersconsole of de gebruiker bestaat in Google Workspace. Zorg dat de domeinnaam correct is en geen alias is.
  • Zorg dat het gebruikersaccount het primaire e-mailadres van de gebruiker bevat, geen e-mailalias.
  • Zorg dat het csv-bestand dat u gebruikt de juiste indeling heeft. Zie Csv-bestanden maken voor uw migratie voor meer informatie.
  • Controleer of uw OAuth-gebruikerssleutel is ingeschakeld.
  • Zorg dat alle API-bereiken die zijn opgegeven in GWMME autoriseren voor uw account zijn ingeschakeld.
0x8004100f

Deze fout kan worden veroorzaakt door kloksynchronisatie. Controleer de tijdzone op het hostapparaat en zorg dat Windows is gesynchroniseerd met tijdservers op internet.
0x80041066 Een bericht is overgeslagen omdat het groter is dan de limiet voor Gmail-berichten. Zie Bijlagen sturen bij je Gmail-bericht voor meer informatie over berichtlimieten.

Als u het bericht naar uw nieuwe account wilt verplaatsen, moet u dit handmatig doen (bijvoorbeeld door het toe te voegen als bestand in Google Drive).

0x8004106a De communicatie met de server is mislukt. U ziet het bericht: De server is bezet. Please try again later'.

Probeer de migratie opnieuw uit te voeren.

0x8004106c Het MAPI-bericht kan niet worden vertaald naar MIME-indeling.

Zorg dat uw versie van Outlook de nieuwste patches voor die versie bevat. Als het probleem hiermee niet is opgelost, moet u upgraden naar een nieuwere versie van Outlook.

0x80041192

Agenda-afspraak kan niet worden geüpload

Als u deze foutmelding ziet met de melding Adres van agenda gevonden in de logboeken, probeert u mogelijk dezelfde agendagegevens te migreren naar een andere gebruiker en heeft de brongebruiker secundaire agenda's. GWMME probeert de gegevens te migreren naar dezelfde agenda, maar de doelgebruiker heeft geen toegang tot de agenda. Dit leidt tot 404-fouten uit de API.

U kunt dit probleem als volgt oplossen:

1. Open een opdrachtprompt.
  2. Voer de volgende opdracht uit om de ID's van secundaire agenda's te wissen:

ExchangeMigration.exe
    --force_clear_google_calendar_ids_on_remigration

Zie Gegevens migreren via de opdrachtregel voor meer informatie.

3. Migreer de agenda's opnieuw.

Zie Content opnieuw migreren voor meer informatie.

0x80041194 GWMME is een bestand tegengekomen dat groter is dan de limiet voor berichten in Google. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een bijlage die groter is dan 25 MB nadat deze is gecodeerd op het oude systeem.
0x80042008 De IMAP-verbindingsinstellingen zijn onjuist.

Controleer de beveiligingsinstellingen van de IMAP-verbinding, omdat er geen verbinding kan worden gemaakt tussen GWMME en de IMAP-server.

0x80042011 Een IMAP-map kon niet worden geselecteerd om de berichten erin te migreren. Deze fout treedt over het algemeen op wanneer de map is verborgen of gedeeld, wanneer de toegang ertoe beperkt is of wanneer de inhoud van de map beschadigd is.
0x80070002 De migratie is mislukt omdat sommige bestanden niet konden worden gevonden door GWMME. Dit heeft meestal een van de volgende redenen:
  • De bronserver kon niet worden gevonden. Controleer de serverinstellingen en verificatiegegevens.
  • De opgegeven gebruikersnamen bestaan niet. Controleer het bron-csv-bestand.
  • Outlook is niet geïnstalleerd of de versie ervan wordt niet ondersteund. (U heeft Outlook niet nodig als u migreert vanaf een IMAP-server.) Zie Systeemvereisten voor GWMME voor meer informatie.
0x80070003

ERROR_PATH_NOT_FOUND

Bepaalde bestanden die moeten worden geopend door GWMME zijn niet gevonden.

Zorg dat Outlook in het systeem is geïnstalleerd (zie Systeemvereisten voor GWMME) en dat de gebruikerslijst, bronbestanden en PST-bestanden of mappaden toegankelijk zijn.

0x80070005 Deze fout komt meestal doordat de oude beheerder niet de juiste rechten heeft. Maak een nieuw beheerdersaccount in Exchange en geef dit account volledige toegangsrechten tot de postvakken van alle gebruikersaccounts. Gebruik vervolgens dit nieuwe account voor de migratie. U kunt het nieuwe beheerdersaccount verwijderen nadat de migratie is voltooid.
0x80070057 U kunt deze fout negeren, omdat GWMME de objecten blijft migreren zonder het ontbrekende veld.

Als u problemen ervaart, kunt u een nieuw beheerdersaccount maken in Exchange. Als u dit al heeft gedaan en een profiel gebruikt om de migratie uit te voeren, moet u zorgen dat het vakje niet is aangevinkt voor Exchange-modus met cache en dat de vakjes waarmee autodiscovery van berichten altijd is toegestaan wel zijn aangevinkt.

0x8007065e Dit probleem kan zich voordoen als de registervermeldingen voor netwerktime-outs zijn gemaakt met het verkeerde registergegevenstype (bijvoorbeeld REG_SZ in plaats van REG_DWORD).

Gebruik de Registry Editor (regedit) om te zorgen dat alle invoeren onder HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Migration\Other van het registergegevenstype REG_DWORD zijn.

IMAP Error: stream error - socket could not be read or written Deze fout heeft meestal te maken met time-out- en verbindingsproblemen. GWMME probeert de migratie maximaal 10 keer opnieuw voordat de time-out is verstreken.

U kunt het volgende proberen:

• Het aantal migraties dat u tegelijk uitvoert verminderen.
  • De snelheid van uw netwerk verhogen.
  • De verbinding met externe netwerken verhogen.

Bekijk de Beheerdershandleiding van GWMME voor meer informatie.

Permanente fout: BadAttachment

Invalid RFC 822 Message

De migratie zal door deze fouten niet stoppen, maar u kunt deze fouten in de logboeken zien als een deel van de berichten niet wordt gemigreerd. De migratie van berichten mislukt in de meeste gevallen omdat ze niet voldoen aan de vereisten voor Google Workspace.

Met de functie 'Rapport weergeven' van GWMME kunt u een volledig rapport bekijken met de berichten die niet konden worden gemigreerd. Bekijk de Beheerdershandleiding van GWMME voor meer informatie over migratierapporten.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.