Gmail is traag voor mijn gebruikers

U en uw gebruikers kunnen de onderstaande stappen volgen om algemene problemen op te lossen die Gmail traag kunnen maken.

Doe het volgende:

Browserproblemen oplossen

Slechte prestaties in Gmail kunnen meestal worden verholpen door problemen met de browser op te lossen. Probeer de volgende stappen:

1. Zorg dat u een ondersteunde browser gebruikt en dat deze up-to-date is.
    Meer informatie over de Chrome-browser updaten.
  2. Wis het cachegeheugen en de cookies. Vink in Chrome het vakje aan voor Gehoste app-gegevens op het tabblad Geavanceerd van de instelling Browsegegevens wissen.
  3. Schakel browserextensies uit.
  4. Test Gmail in de privémodus (incognitomodus).
  5. Installeer de browser opnieuw.
  6. Probeer een andere browser.
Apps ontkoppelen

Zorg dat u de verzoeklimieten voor accounts niet bereikt. Een limiet kan bijvoorbeeld worden bereikt als een e-mailclient te vaak probeert te controleren op e-mail.

1. Schakel de geavanceerde instellingen van Gmail tijdelijk uit:
    1. Ga naar https://mail.google.com/mail/?labs=0 om Gmail te openen zonder dat de geavanceerde instellingen zijn ingeschakeld.
    2. Controleer of Gmail nog steeds traag is.
  2. Als POP of IMAP is aangezet voor uw domein, zet u dit tijdelijk uit voor het betreffende account:
    1. Log op een computer in bij Gmail met uw Google Workspace-account.
    2. Klik rechtsboven op Instellingen and thenInstellingen.
    3. Klik bovenaan op Doorsturen en POP/IMAP.
      • Als POP is ingeschakeld, selecteert u POP uitschakelen.
      • Als IMAP is ingeschakeld, selecteert u IMAP uitschakelen.
    4. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.
    5. Als de traagheid is verholpen en u niet meer weet welke apps of apparaten synchroniseren met uw account, kunt u het volgende doen:
  3. Zorg dat elk Gmail-account slechts één gebruiker heeft. Zo voorkomt u dat het account wordt opgeschort vanwege schending van de Servicevoorwaarden van Google Workspace.
    Als u gedeelde e-mailadressen nodig heeft, kunt u Google Groepen voor bedrijven gebruiken.
Labels en filters controleren

Volg deze praktische tips om Gmail zo goed mogelijk te laten presteren:

1. Verwijder Gmail-labels zodat u minder dan vijfhonderd labels (inclusief sublabels) heeft.
  2. Verwijder Gmail-filters zodat u minder dan vijfhonderd filters heeft.
  3. Vermijd bulkbewerkingen. Als u meerdere berichten verwijdert, uw prullenbak leegmaakt, etc., doe dit dan voor niet meer dan duizend berichten tegelijk.
Lokale netwerk- en computerproblemen oplossen

Los mogelijke computer- en netwerkproblemen op om vast te stellen wat de oorzaak kan zijn van traagheid in Gmail.

1. Open Gmail op een andere computer.
  2. Open Gmail vanuit een ander netwerk:
    1. Schakel proxy's of een Virtual Private Network (VPN) uit.
    2. Verbind uw apparaat met een ander wifi-netwerk.
  3. Open andere Google Workspace-services, zoals Google Drive via https://drive.google.com. Zijn andere webpagina's ook traag?
  4. Controleer of andere gebruikers in uw domein hetzelfde probleem ervaren.

Als Gmail prima werkt op een ander netwerk of andere computer, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder. Vraag deze geavanceerde tests uit te voeren om verbindingsproblemen vast te stellen.

Als het probleem van invloed is op meerdere gebruikers en verschillende netwerken, controleert u op het statusdashboard of er bekende problemen met Gmail zijn.

Het aantal berichten per pagina beperken

Als u Gmail sneller wilt laden, beperkt u het aantal berichten dat Gmail per pagina weergeeft.
  1. Klik rechtsboven op Instellingen and thenAlle instellingen bekijken.
  2. Ga naar de instelling Maximale paginagrootte.
  3. Selecteer het aantal berichten dat per pagina moet worden weergegeven.
  4. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.