Limieten voor serververzoeken

Er is een limiet aan het aantal serververzoeken dat een G Suite-account tegelijk kan indienen. Zo blijven onze systemen en uw account goed werken en zijn deze goed beveiligd. Wanneer de limiet is bereikt, wordt het account tijdelijk opgeschort.

Wanneer een gebruiker probeert in te loggen op een opgeschort account, wordt op de inlogpagina een foutmelding weergegeven. G Suite-beheerders kunnen in de lijst Gebruikers in de beheerdersconsole zien welke limieten er zijn bereikt en wanneer de toegang wordt hersteld.

Hoelang blijft een account opgeschort?

De opschorting van een account duurt meestal een uur, maar kan 24 uur duren. Na deze periode kan de gebruiker weer inloggen op het account. De verzoeklimieten worden dan automatisch gereset. Soms kunnen G Suite-beheerders de opschorting van een Gmail-account resetten

Mogelijke oorzaken en oplossingen

Bekijk de mogelijke oorzaken en oplossingen hieronder om te bepalen waardoor een account wellicht is opgeschort.

Oorzaak Mogelijke oplossing
U gebruikt een verouderde e-mailclient of u heeft de client ingesteld om te vaak op e-mail te controleren. Zorg dat uw e-mailclient actueel is en stel deze zo in dat er minder vaak naar nieuwe berichten wordt gezocht. Aanbevolen is elk kwartier.

U verzendt bestanden met software voor het delen of opslaan van bestanden.

Deel grote bestanden, zoals spreadsheets, foto's en video's, met Google Drive, Foto's en YouTube.

U heeft de browserconfiguratie gewijzigd.

Wis regelmatig het cachegeheugen van uw browser en cookies, en zorg dat u de nieuwste versie van de browser gebruikt.
U heeft extensies toegevoegd aan de browser.

Zorg dat u de nieuwste versie van extensies en browsers gebruikt.

Belangrijk: Als uw account herhaaldelijk wordt opgeschort, verwijdert u alle extensies om te kijken of deze het probleem veroorzaken door Gmail op de verkeerde manier te gebruiken.

U synchroniseert uw Google-account of logt in op meerdere computers, clients of mobiele apparaten. Verwijder de toegang tot uw Google-account van computers, clients of mobiele apparaten die u niet gebruikt.

Sites en apps van derden hebben toegang tot uw Google-account.