Byta namn på en användare

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Om du vill ändra visningsnamn öppnar du denna sida i stället. Om du vill ändra e-postadress för jobb eller skola ber du att administratören följer anvisningarna i den här artikeln.

Som administratör för organisationens G Suite- eller Cloud Identity-tjänst kan du ändra en användares namn och e-postadress i administratörskonsolen. När du ändrar visningsnamn ändras det namn som står i användarens e-postmeddelanden, kalenderinbjudningar och andra tjänster från Google.

Om du byter namn på användare måste de logga in med det nya användarnamnet. Om en teammedlem bara behöver en alternativ e-postadress rekommenderar vi att du konfigurerar ett e-postalias. Om du skapar ett e-postalias för en användare ändras inte användarnamnet och den primära e-postadressen. E-postmeddelanden som skickas till e-postaliaset kommer till användarens primära inkorg i Gmail.

Obs! Det är viktigt att du förstår vad det innebär att ändra användarnamn innan du ändrar en användares namn eller e-postadress.

Ändra en användares namn eller e-postadress

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs mer om hur du hittar ett användarkonto.
  4. Håll muspekaren över den användare som du vill byta namn på och klicka på Byt namn på användare.

Du hittar även det här alternativet högst upp till vänster på användarens kontosida.

5. Följande kan ändras:
    • Förnamn och Efternamn: Namnet som visas i e-postmeddelanden de skickar.
    • Primär e-postadress: Den e-postadress och det namn som de loggar in med.
    • E-postdomän: Om organisationen har fler än en domän klickar du på nedåtpilen Nedåtpil till höger om @-tecknet och väljer en domän.

Obs! Endast den primära domänen eller eventuella ytterligare (sekundära) domäner som har lagts till i organisationens konto är tillgängliga för e-postadressen. Du kan inte använda en annan domän, till exempel gmail.com.

6. Klicka på Byt namn.

Om du ändrar e-postadressen …

• … måste användaren nu logga in på sitt Google-konto med den nya adressen
  • … får användaren fortfarande e-post som skickats till den gamla adressen (den blir ett e-postalias).
  • Om det nya kontots primära e-postadress matchar ett befintligt Google-konto kanske du uppmanas att lösa konflikten innan du kan byta namn på användaren. Läs mer om kontokonflikter.

Om du ändrar visningsnamnet …

Det nya namnet visas