Byta namn på en användare eller ändra en användares e-postadress

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Om du vill ändra visningsnamn öppnar du denna sida i stället. Om du vill ändra e-postadress för jobb eller skola ber du att administratören följer anvisningarna i den här artikeln.

Som administratör för organisationens G Suite- eller Cloud Identity-tjänst kan du ändra en användares namn och e-postadress i Googles administratörskonsol. När du ändrar visningsnamn ändras det namn som står i användarens e-postmeddelanden, kalenderinbjudningar och andra tjänster från Google.

När du ändrar en användares e-postadress måste han eller hon använda den nya e-postadressen för att logga in på sitt Google-konto. En ändring av användarens namn påverkar inte hans eller hennes e-postadress om du inte också ändrar adressen. Om en användare bara behöver en alternativ e-postadress kan du konfigurera ett e-postalias

Obs! När du ändrar eller uppdaterar en e-postadress medan du byter namn på en användare blir den tidigare e-postadressen automatiskt ett alias. När det maximala antalet tillåtna alias har uppnåtts (30) kan du inte byta namn på användaren. Om du försöker misslyckas åtgärden.

Ändra en användares namn eller e-postadress

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs mer om hur du hittar ett användarkonto.
  4. Håll muspekaren över den användare som du vill byta namn på och klicka på Byt namn på användare.

Du hittar även det här alternativet högst upp till vänster på användarens kontosida.

5. Ändra någon av följande uppgifter:
    • Förnamn och Efternamn: Namnet som visas i e-postmeddelanden de skickar.
    • Primär e-postadress: Den e-postadress och det namn som de loggar in med.
    • E-postdomän – om organisationen har fler än en domän klickar du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid @ och väljer en domän.

Obs! Endast den primära domänen eller eventuella ytterligare (sekundära) domäner som har lagts till i organisationens konto är tillgängliga för e-postadressen. Du kan inte använda en annan domän, till exempel gmail.com.

6. Klicka på Byt namn.

Om du ändrar en e-postadress ...

• Användaren måste nu logga in på sitt Google-konto med den nya adressen.
  • Användaren fortsätter att få e-post på den gamla adressen (den blir ett e-postalias).
  • Om det nya kontots primära e-postadress matchar ett befintligt Google-konto kanske du uppmanas att lösa konflikten innan du kan byta namn på användaren. Läs mer om kontokonflikter.

Om du ändrar ett visningsnamn …

Det nya namnet visas