Översikt: Ändra en kataloganvändares namn eller e-postadress

Den här sidan är till för administratörer som hanterar andras konton. Om du vill ändra namnet på ett personligt konto på gmail.com går du hit istället

Du kan inte ändra en användares jobbprofilnamn eller e-postadress utan att bli av med viss användardata. Om Jenny Svensson exempelvis byter profilnamn till Jenny Danielsson kan du ändra hennes profilnamn och e-postadress från JennySvensson@exempel.com till JennyDanielsson@exempel.com på Googles administratörskonsol. Jenny får e-post både till den nya och gamla e-postadressen. Om du vill veta mer väljer du det du vill ändra bland alternativen nedan.

Vad vill du ändra?

En användares profilnamn (för- och efternamn)

• Visas i e-postmeddelanden de skickar, den sökbara katalogen och Googles tjänster.
  • En ändring av för- eller efternamnet påverkar inte användarens e-postadress eller inloggningsnamn.

Mer information finns i: Ändra en användares profilnamn

Den första delen av en användares e-postadress (användare@)

Välj vad du vill göra:

Alternativ 1: Ändra ett användarnamn

Exempel: marianna@example.com vill nu ha adressen maja@example.com.

Nu kan användaren göra följande:

• Börja ta emot e-post på den nya e-postadressen
  • Logga in på kontot med den nya adressen (den gamla e-postadressen fungerar inte)
  • Fortsätta att få e-post till den gamla adressen som då blir ett e-postalias
  • Fortsätta att få åtkomst till e-post, filer och data som är kopplade till den gamla adressen
  • E-post som skickas till den nya e-postadressen och den gamla (alias) adressen levereras till samma inkorg

Mer information finns i: Ändra den sista delen av enanvändares e-postadress

Alternativ 2: Ge en användare en annan aliasadress för e-post

Exempel: e-post till faktura@exempel.com ska även komma till försäljning@exempel.com. E-post som skickas till någon av adresserna kommer till samma inkorg för användaren.

Mer information finns i: Ge en användare en extra aliasadress (försäljning@)

Den sista delen av adressen (@exempel)

Välj vad du vill göra (du måste äga den andra domänen):

Alternativ 1: Flytta en användare till den nya domänen

Exempel: Du har lagt till en domän för ett nytt företag i ditt konto och vill flytta en användares primära adress till detta företag.

Nu kan användaren göra följande:

• Börja ta emot e-post på den nya e-postadressen
  • Logga in på kontot med den nya adressen (den gamla e-postadressen fungerar inte)
  • Fortsätta att få e-post till den gamla adressen som då blir ett e-postalias
  • Fortsätta att få åtkomst till e-post, filer och data som är kopplade till den gamla adressen
  • E-post som skickas till den nya e-postadressen och den gamla (alias) adressen levereras till samma inkorg

Mer information finns i: Ändra den sista delen av en användares e-postadress

Alternativ 2: Ge alla användare en ytterligare adress på den nya domänen

Exempel: Du har lagt till en domän för ett nytt företag på ditt konto och vill att alla ska ha en e-postadress på detta företag – i tillägg till sin befintliga adress.

Alla användare kommer att

• fortsätta ta emot e-post till den aktuella adressen
  • fortsätta logga in med sin aktuella adress (inloggningen ändras inte)
  • börja ta emot e-post på adressen med det nya domännamnet också. Den nya adressen blir ett e-postalias för användaren
  • E-post som skickas till båda adresserna levereras till samma inkorg för användaren.

Mer information finns i: Lägga till ett domänalias

Alternativ 3: Ändra alla e-postadresser för användare till den nya domänen

Exempel: Du har köpt en ny domän för alla användare och kommer inte längre att använda den ursprungliga domänen (du säljer den till någon annan).

Mer information finns i: Ändra primär domän

Relaterade ämnen