Byta namn på en användare eller ändra en användares e-postadress

Den här sidan är till för administratörer som hanterar andras konton. Om du vill ändra namnet på ett personligt konto på gmail.com går du hit istället

Vad vill du ändra?

""

En användares profilnamn (för- eller efternamn)

• Visas i e-postmeddelanden de skickar, den sökbara katalogen och Googles tjänster.
  • En ändring av namnet påverkar inte användarens e-postadress eller inloggningsnamn.

Mer information finns i: Ändra en användares profilnamn

""

Den första delen av en användares e-postadress (användare@)

Välj vad du vill göra:

Ändra en användares adress

Exempel: william@dindomän.com får nu adressen faktura@dindomän.com.

Användaren kommer att:

• Börja ta emot e-post på den nya adressen
  • Logga in på sitt konto med den nya adressen (det gamla inloggningsnamnet fungerar inte)
  • Fortsätta att ta emot e-post på sin gamla adress, som blir ett e-postalias
  • Fortsätta att få åtkomst till e-post, filer och data som är kopplade till den gamla adressen

Se stegen:Ändra den första delen av en användares e-postadress

Ge en användare en annan aliasadress för e-post

Exempelfaktura@dindomän.com får också e-post på adressen försäljning@dindomän.com. E-post som skickas till någon av adresserna kommer till samma inkorg för användaren.

Mer information finns i: Ge en användare en extra aliasadress (försäljning@)

""

Den sista delen av adressen (@dindomän)

Välj vad du vill göra (du måste äga den andra domänen):

Flytta en användare till den nya domänen

Exempel: Du har lagt till en domän för ett nytt företag i ditt konto och vill flytta en användares primära adress till detta företag.

Användaren kommer att:

• Börja ta emot e-post på den nya adressen
  • Logga in på sitt konto med den nya adressen (det gamla inloggningsnamnet fungerar inte)
  • Fortsätta att ta emot e-post på sin gamla adress, som blir ett e-postalias
  • Fortsätta att få åtkomst till e-post, filer och data som är kopplade till den gamla adressen

Mer information finns i: Ändra den sista delen av en användares e-postadress

Ge alla användare en ytterligare adress på den nya domänen

Exempel: Du har lagt till en domän för ett nytt företag på ditt konto och vill att alla ska ha en e-postadress på detta företag – i tillägg till sin befintliga adress.

Alla användare kommer att

• fortsätta ta emot e-post till den aktuella adressen
  • fortsätta logga in med sin aktuell adress (inloggningen ändras inte)
  • börja ta emot e-post på adressen med det nya domännamnet också. Den nya adressen blir ett e-postalias för användaren

Mer information finns i: Lägga till ett domänalias

Flytta över alla användare till den nya domänen

Exempel: Du har köpt en ny domän för alla användare och kommer inte längre att använda den ursprungliga domänen (du säljer den till någon annan).

Mer information finns i: Ändra primär domän

Relaterade ämnen