Byta namn på en användare

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Om du vill ändra visningsnamnet öppnar du Ändra ditt Google-kontonamn. Om du vill ändra din e-postadress ber du administratören följa anvisningarna i den här artikeln.

Som administratör för organisationens G Suite- eller Cloud Identity-tjänst ändrar du en användares e-postadress i administratörskonsolen. Du kan också ändra det visningsnamn som står i användarens e-postmeddelanden, kalenderinbjudningar och andra Google-tjänster.

Ändra en användares namn eller e-postadress

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Håll muspekaren över användaren som du vill byta namn på och klicka på Byt namn på användare till höger:

Du hittar även det här alternativet högst upp till vänster på användarens kontosida.

5. Följande kan ändras:
    • (Valfritt) Förnamn och Efternamn: Namnet som visas i e-postmeddelanden de skickar.
    • (Valfritt) Primär e-postadress: Den e-postadress och det namn som de loggar in med.
    • (Valfritt) E-postdomän: Om organisationen har fler än en domän klickar du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid fältet till höger om @-tecknet och väljer en domän.

Obs! Endast den primära domänen eller eventuella ytterligare (sekundära) domäner som har lagts till i organisationens konto är tillgängliga för e-postadressen. Du kan inte använda en annan domän, till exempel gmail.com.

6. Klicka på Byt namn.

Om du ändrar e-postadressen …

• … måste användaren nu logga in på sitt Google-konto med den nya adressen.
  • … får användaren fortfarande e-post som skickats till den gamla adressen (den blir ett e-postalias).
  • Om det nya kontots primära e-postadress matchar ett befintligt Google-konto kanske du uppmanas att lösa konflikten innan du kan byta namn på användaren. Läs mer om konfliktkonton.

Om du ändrar visningsnamnet …

Det nya namnet visas