De naam van een gebruiker wijzigen

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u uw weergavenaam wilt wijzigen, bekijkt u Uw naam en andere informatie in uw Google-account wijzigen. Als u uw e-mailadres wilt wijzigen, vraagt u uw beheerder de instructies in dit artikel te volgen.

Als beheerder van de G Suite- of Cloud Identity-service van uw organisatie kunt u het e-mailadres van een gebruiker wijzigen in de beheerdersconsole. U kunt ook de weergavenaam wijzigen die wordt getoond in e-mails die de gebruiker verzendt, agenda-uitnodigingen en andere Google-services.

De naam of het e-mailadres van een gebruiker wijzigen

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker van wie u de naam wilt wijzigen en klik rechts op 'Naam gebruiker wijzigen' Bewerken:

U vindt deze optie ook linksboven op de accountpagina van de gebruiker.

5. U kunt de volgende gegevens wijzigen:
    • (Optioneel) Voornaam en Achternaam: de naam die wordt getoond in e-mails die de gebruiker verzendt.
    • (Optioneel) Primaire e-mailadres: het e-mailadres van de gebruiker en de naam waarmee hij inlogt.
    • (Optioneel) E-maildomein: als uw organisatie meer dan één domein heeft, klikt u naast het veld rechts van het @-teken op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en kiest u een domein.

Opmerking: Alleen het hoofddomein of eventuele aanvullende (secundaire) domeinen die aan het account van uw organisatie zijn toegevoegd, kunnen worden gebruikt voor het e-mailadres. U kunt geen ander domein gebruiken, zoals gmail.com.

6. Klik op Naam wijzigen.

Als u het e-mailadres van een gebruiker wijzigt, geldt het volgende:

• Hij moet nu inloggen op zijn Google-account met zijn nieuwe adres.
  • Hij blijft e-mail ontvangen op zijn oude adres (dit wordt een e-mailalias).
  • Als het nieuwe primaire e-mailadres van de gebruiker overeenkomt met een bestaand Google-account, wordt u wellicht gevraagd het conflict op te lossen voordat u de gebruiker kunt toevoegen. Meer informatie over conflicterende accounts.

Als u de weergavenaam van een gebruiker wijzigt, geldt het volgende:

In de volgende situaties is de nieuwe naam te zien: