De naam of het e-mailadres van een gebruiker wijzigen

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u uw weergavenaam wilt wijzigen, kijkt u hier. Als u uw e-mailadres voor werk of school wilt wijzigen, vraagt u uw beheerder de instructies in dit artikel te volgen.

Als beheerder van de G Suite- of Cloud Identity-service van uw organisatie kunt u de naam en het e-mailadres van een gebruiker wijzigen in de Beheerdersconsole. Wanneer u de weergavenaam wijzigt, wijzigt u de naam die wordt getoond in e-mails die de gebruiker verzendt, agenda-uitnodigingen en andere Google-services.

Als u het e-mailadres van een gebruiker wijzigt, moet deze met het nieuwe e-mailadres inloggen op het Google-account. Als u de naam van een gebruiker wijzigt, heeft dit geen invloed op het e-mailadres, tenzij u dit ook wijzigt. Als een gebruiker alleen een alternatief e-mailadres nodig heeft, kunt u ook een e-mailalias instellen.

Opmerking: Als u een e-mailadres wijzigt wanneer u de naam van een gebruiker wijzigt, wordt het oude e-mailadres automatisch een alias. Als het maximum aantal toegestane aliassen is bereikt (dertig), kunt u de naam van de gebruiker niet meer wijzigen. Als u dit wel probeert, mislukt dit.

De naam of het e-mailadres van een gebruiker wijzigen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Meer informatie over hoe u een gebruikersaccount vindt.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker die u wilt bewerken en klik op Naam gebruiker wijzigen.

U vindt deze optie ook linksboven op de accountpagina van de gebruiker.

5. Wijzig de volgende gegevens:
    • Voornaam en Achternaam: de naam die wordt getoond in e-mails die de gebruiker verzendt.
    • Primaire e-mailadres: het e-mailadres van de gebruiker en de naam waarmee deze inlogt.
    • E-maildomein: als uw organisatie meer dan één domein heeft, klikt u naast @ op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en kiest u een domein.

Opmerking: Alleen het hoofddomein of eventuele aanvullende (secundaire) domeinen die aan het account van uw organisatie zijn toegevoegd, kunnen worden gebruikt voor het e-mailadres. U kunt geen ander domein gebruiken, zoals gmail.com.

6. Klik op Naam wijzigen.

Als u een e-mailadres wijzigt, geldt het volgende:

• De gebruiker moet inloggen op het Google-account met het nieuwe adres.
  • De gebruiker blijft e-mails ontvangen op het oude adres (dit wordt een e-mailalias).
  • Als het nieuwe primaire e-mailadres van de gebruiker overeenkomt met een bestaand Google-account, wordt u wellicht gevraagd het conflict op te lossen voordat u de gebruiker kunt toevoegen. Meer informatie over conflicterende accounts.

Als u een weergavenaam wijzigt, geldt het volgende:

In de volgende situaties is de nieuwe naam te zien:

• In berichten die de gebruiker verzendt (tenzij de gebruiker zelf Gmail-instellingen wijzigt).
  • In agenda-uitnodigingen, gedeelde documenten en andere Google-services (tenzij de gebruiker het Google+ profiel wijzigt).
  • In de directory van uw bedrijf.

Belangrijk: De oude weergavenamen van G Suite-gebruikers zijn niet privé en kunnen in sommige gevallen zichtbaar zijn voor andere gebruikers.