De naam of het e-mailadres van een gebruiker in de directory wijzigen

Deze pagina is bedoeld voor beheerders die accounts van anderen beheren. Als u de naam van een persoonlijk gmail.com-account wilt wijzigen, kijkt u hier

Wat wilt u wijzigen?

""

De profielnaam (voor- of achternaam) van een gebruiker

• Deze wordt weergegeven in e-mails die de gebruiker verzendt, agenda-uitnodigingen en andere Google-services.
  • Als u deze naam wijzigt, heeft dit geen invloed op het e-mailadres of de inlognaam van de gebruiker.

Bekijk de stappen: De profielnaam van een gebruiker wijzigen

""

Het eerste deel van het e-mailadres van een gebruiker (gebruiker@)

Kies wat u wilt doen:

Het adres van een gebruiker wijzigen

Voorbeeld: william@example.com wil nu het adres bill@example.com.

Het volgende geldt daarna voor de gebruiker:

• Deze krijgt e-mails op het nieuwe adres.
  • Deze moet inloggen op het account met het nieuwe adres (de oude inlognaam werkt niet meer).
  • Deze blijft e-mails ontvangen op het oude adres, dat een e-mailalias wordt.
  • Deze blijft toegang houden tot e-mails, bestanden en gegevens die aan het oude adres zijn gekoppeld.

Bekijk de stappen:Het eerste gedeelte van het e-mailadres van een gebruiker wijzigen

Een gebruiker een andere e-mailalias geven

Voorbeeld: De gebruiker van factuur@example.com wil ook e-mails ontvangen op verkoop@example.com. E-mails die naar beide adressen worden gestuurd, worden bezorgd in dezelfde inbox van de gebruiker.

Bekijk de stappen: Een gebruiker een aanvullend aliasadres geven (verkoop@)

""

Het laatste gedeelte van het adres (@example)

Kies wat u wilt doen (u moet de eigenaar zijn van het andere domein):

Eén gebruiker verplaatsen naar het nieuwe domein

Voorbeeld: U heeft een domein voor een nieuw bedrijf aan uw account toegevoegd en u wilt het primaire adres van een gebruiker naar dat bedrijf verplaatsen.

Het volgende geldt daarna voor de gebruiker:

• Deze krijgt e-mails op het nieuwe adres.
  • Deze moet inloggen op het account met het nieuwe adres (de oude inlognaam werkt niet meer).
  • Deze blijft e-mails ontvangen op het oude adres, dat een e-mailalias wordt.
  • Deze blijft toegang houden tot e-mails, bestanden en gegevens die aan het oude adres zijn gekoppeld.

Bekijk de stappen: Het laatste deel van het e-mailadres van een gebruiker wijzigen

Alle gebruikers een aanvullend adres geven in het nieuwe domein

Voorbeeld: U heeft een domein voor een nieuw bedrijf toegevoegd aan uw account en u wilt dat alle gebruikers een e-mailadres krijgen bij dat bedrijf, naast hun huidige adres.

Het volgende geldt daarna voor alle gebruikers:

• Ze blijven e-mails ontvangen op hun huidige adres.
  • Ze blijven inloggen met hun huidige adres (de inlognaam wordt niet gewijzigd).
  • Ze krijgen ook e-mails op het adres met de nieuwe domeinnaam. Het nieuwe adres wordt een e-mailalias voor de gebruikers.

Bekijk de stappen: Een domeinalias toevoegen

Alle gebruikers overzetten naar het nieuwe domein

Voorbeeld: U heeft een nieuw domein aangeschaft voor al uw gebruikers en u gebruikt het oorspronkelijke domein niet meer (u verkoopt het aan iemand anders).

Bekijk de stappen: Uw hoofddomein wijzigen