Overzicht: De naam of het e-mailadres van een gebruiker in de directory wijzigen

Deze pagina is bedoeld voor beheerders die accounts van anderen beheren. Als u de naam van een persoonlijk gmail.com-account wilt wijzigen, kijkt u hier

U kunt de naam of het e-mailadres in het werkprofiel van gebruikers wijzigen zonder dat hun gegevens verloren gaan. Als de naam van Janneke Smit bijvoorbeeld Janneke Driessen wordt, kunt u in de Google Beheerdersconsole haar profielnaam en e-mailadres wijzigen van JannekeSmit@example.com in JannekeDriessen@example.com. Janneke blijft e-mails krijgen die naar haar nieuwe en haar oude e-mailadres zijn gestuurd. Kies wat u wilt wijzigen uit de opties hieronder voor meer informatie.

Wat wilt u wijzigen?

De profielnaam (voor- en achternaam) van een gebruiker

• Deze wordt weergegeven in e-mails die de gebruiker stuurt, agenda-uitnodigingen en andere Google-services.
  • Als u de voor- of achternaam wijzigt, heeft dit geen invloed op het e-mailadres of de inlognaam van de gebruiker.

Bekijk de stappen: De profielnaam van een gebruiker wijzigen

Het eerste deel van het e-mailadres van een gebruiker (gebruiker@)

Kies wat u wilt doen:

Optie 1: Een gebruikersnaam wijzigen

Voorbeeld: william@example.com wil nu het adres bill@example.com.

Het volgende geldt daarna voor de gebruiker:

• De gebruiker begint e-mails te krijgen die naar het nieuwe adres zijn gestuurd
  • De gebruiker moet inloggen op het account met het nieuwe adres (het oude e-mailadres werkt niet meer)
  • De gebruiker blijft e-mails krijgen die naar het oude adres zijn gestuurd (dit wordt een e-mailalias)
  • De gebruiker houdt toegang tot e-mails, bestanden en gegevens die aan het oude adres zijn gekoppeld
  • E-mails die naar het nieuwe e-mailadres en het oude (alias)adres worden gestuurd, worden bezorgd in dezelfde inbox van de gebruiker

Bekijk de stappen:Het eerste gedeelte van het e-mailadres van een gebruiker wijzigen

Optie 2: Een gebruiker een andere e-mailalias geven

Voorbeeld: De gebruiker van factuur@example.com wil ook e-mails ontvangen op verkoop@example.com. E-mails die naar beide adressen worden gestuurd, worden bezorgd in dezelfde inbox van de gebruiker.

Bekijk de stappen: Een gebruiker een aanvullend aliasadres geven (verkoop@)

Het laatste gedeelte van het e-mailadres (@example)

Kies wat u wilt doen (u moet de eigenaar zijn van het andere domein):

Optie 1: Eén gebruiker verplaatsen naar het nieuwe domein

Voorbeeld: U heeft een domein voor een nieuw bedrijf aan uw account toegevoegd en u wilt het primaire adres van een gebruiker naar dat bedrijf verplaatsen.

Het volgende geldt daarna voor de gebruiker:

• De gebruiker begint e-mails te krijgen die naar het nieuwe adres zijn gestuurd
  • De gebruiker moet inloggen op het account met het nieuwe adres (het oude e-mailadres werkt niet meer)
  • De gebruiker blijft e-mails krijgen die naar het oude adres zijn gestuurd (dit wordt een e-mailalias)
  • De gebruiker houdt toegang tot e-mails, bestanden en gegevens die aan het oude adres zijn gekoppeld
  • E-mails die naar het nieuwe e-mailadres en het oude (alias)adres worden gestuurd, worden bezorgd in dezelfde inbox van de gebruiker

Bekijk de stappen: Het laatste gedeelte van het e-mailadres van een gebruiker wijzigen

Optie 2: Alle gebruikers een aanvullend e-mailadres geven in het nieuwe domein

Voorbeeld: U heeft een domein voor een nieuw bedrijf toegevoegd aan uw account en u wilt dat alle gebruikers een e-mailadres krijgen bij dat bedrijf, naast hun huidige adres.

Het volgende geldt daarna voor alle gebruikers:

• Ze blijven e-mails ontvangen op hun huidige adres.
  • Ze blijven inloggen met hun huidige adres (de inlognaam wordt niet gewijzigd).
  • Ze krijgen ook e-mails op het adres met de nieuwe domeinnaam. Het nieuwe adres wordt een e-mailalias voor de gebruikers.
  • E-mails die naar een van beide adressen worden gestuurd, worden bezorgd in dezelfde inbox van de gebruikers.

Bekijk de stappen: Een domeinalias toevoegen

Optie 3: Alle gebruikersmailadressen overzetten naar het nieuwe domein

Voorbeeld: U heeft een nieuw domein gekocht voor al uw gebruikers en u gebruikt het oorspronkelijke domein niet meer (u verkoopt het aan iemand anders).

Bekijk de stappen: Uw hoofddomein wijzigen