Spam- en misbruikbeleid voor Gmail

Wilt u misbruik melden? Ga naar de pagina Gevallen van misbruik melden.

Als u zich aanmeldt voor een Gmail-account gaat u ermee akkoord het account niet te gebruiken om spam te sturen, virussen te verspreiden of op een andere manier misbruik te maken van de service. Deze overeenkomsten gelden voor alle gebruikers in uw domein. Ze maken deel uit van het Beleid voor acceptabel gebruik van Google Workspace.

Als Google een Gmail-gebruiker identificeert die zich niet houdt aan deze overeenkomsten, behouden we ons het recht voor deze gebruiker onmiddellijk op te schorten. Als het misbruik zich in het hele domein voordoet, behouden we ons het recht voor om het hele account op te schorten en de beheerder de toegang tot alle Google Workspace-services te weigeren. Er wordt dan een melding gestuurd naar het geregistreerde secundaire e-mailadres van de domeinbeheerder.

Laat het Google weten als een Gmail-gebruiker deze overeenkomsten schendt, in uw domein of in een ander domein. Stuur een bericht naar abuse@ of postmaster@, gevolgd door het domein waarin het misbruik plaatsvindt. Als u bijvoorbeeld vermoedt dat een gebruiker in solarmora.com een service misbruikt, stuurt u een bericht naar abuse@solarmora.com of postmaster@solarmora.com. Google controleert deze adressen voor elk domein dat is geregistreerd voor Google Workspace.

U kunt abuse en postmaster niet gebruiken als gebruikersnaam of alias in uw domein, omdat dit gereserveerde aliassen zijn. U kunt zich echter abonneren op deze adressen zodat u alle berichten krijgt die naar deze adressen worden gestuurd. Zie Wat gebeurt er met meldingen van misbruik en technische problemen voor meer informatie.