Överföra domänen till en annan värd

När du överför domänen till en annan domänvärd måste du uppdatera domäninställningarna för att Gmail och andra Google Workspace-tjänster ska fortsätta fungera.

Överföringskrav

Om du nyss har registrerat eller överfört din domän kan en väntetid krävas av domänvärden. Du måste vänta 60 dagar på att överföra din domän efter att du har

• registrerat det nya domännamnet
  • överfört domänen till den nuvarande domänvärden
  • ändrat informationen om domänregistrering, till exempel din e-postadress.

Domänvärdar måste tillämpa denna väntetid (kallas även domänlås) av ICANN (organisation för domäner). Kontakta domänvärden om du har frågor om domänen.

Hur köpte du domänen?

Jag använder min egen domän på Google Workspace

Ägde du redan din domän när du registrerade dig för Google Workspace?

När du är klar med överföringen av domänen uppdaterar du dina nya domänvärdposter så att de fungerar med Google Workspace.

1. Besök supportcentren för de nuvarande och nya domänvärdarna om du vill ha anvisningar om hur du genomför överföringen.
  2. Anslut Google Workspace till din nya domänvärd.
Jag köpte domänen när jag registrerade mig för Google Workspace

Om du köpte domänen under registreringen har din domän en Google Workspace-partnervärd.

Så här överför du domänen från din Google Workspace-partnervärd:

1. Hämta överföringsanvisningar från den nya värden.

Besök supportcentret för domänvärden om du vill ha specifika överföringsanvisningar.

2. Identifiera din partnervärd på Google Workspace.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDomäner.
    3. Klicka på Hantera domäner.
    4. Klicka på Visa information bredvid domänen du vill överföra.

Ett fönster öppnas med information om partnervärd och domänregistrering.

5. Klicka på Avancerade DNS-inställningar för att visa domänens användarnamn och lösenord. Logga in på DNS-konsolen där du kan låsa upp domänen och kopiera auktoriseringskoden för överföring.

Menyerna Information om domänregistrering och Avancerade DNS-inställningar visas.

3. Lås upp domänen och hämta domänens auktoriseringskod för överföring.

Domänvärdar låser domänen för att skydda mot obehöriga överföringar och ändringar.

När du överför domänen kan den nya värden kräva en auktoriseringskod från den nuvarande domänvärden. Den här koden används för att förhindra obehöriga överföringar av domänen.

Välj din domänvärd nedan för att visa stegen för hur du låser upp och överför domänen.

Låsa upp och överföra en domän från GoDaddy
    1. Skriv ned inloggningsnamnet, lösenordet och pinkoden för kundtjänst som visas i Avancerade DNS-inställningar.
    2. Klicka på Logga in på DNS-konsolen.
    3. Ange inloggningsnamnet och lösenordet och klicka på Sign in (logga in).

Sidan Domains (domäner) öppnas på en ny flik.

4. Klicka på More (mer) bredvid domänen du vill överföra följt avDomain settings (domäninställningar).

Domäninställningar har valts från Mer-ikonen på rullgardinsmenyn.

Sidan Domain settings (domäninställningar) öppnas på en ny flik.

5. Scrolla ned till Privacy Settings (sekretessinställningar) och klicka på Turn Privacy Off (inaktivera sekretess) om domänens sekretess är aktiverad.

Sekretessinställningar: Sekretess är på – Inaktivera sekretess

6. Om din vidarebefordran av e-post har aktiverats klickar du på Redigera och väljer Vidarebefordra inte e-post.

Knappen Redigera sekretess för vidarebefordran av e-post och knappen Ta bort domäner efter proxy visas.

7. Klicka på Ta bort domäner efter proxy.
    8. Klicka på Spara.
    9. Scrolla ned till avsnittet Additional Settings (ytterligare inställningar) och klicka på Domain lock (domänlås) för att inaktivera inställningen.

En röd cirkel markerar knappen Domänlås.

10. Till höger om domänlåset klickar du på Transfer domain away from Google Workspace (överför domänen från).

Sidan Domain Transfer Out (överför domän från) öppnas på en ny flik.

11. Läs igenom checklistan för domänöverföring och klicka på Continue with transfer (fortsätt med överföringen. Följ anvisningarna för att slutföra domänöverföringen.

Auktoriseringskoden för överföring skickas till den e-postadress som registrerats hos GoDaddy. Antagligen är det den e-postadress du använde när du registrerade dig för Google Workspace.

Låsa upp och överföra en domän från eNom
    1. Skriv ned inloggningsnamnet, lösenordet och pinkoden för kundtjänst som visas i Avancerade DNS-inställningar.
    2. Klicka på Logga in på DNS-konsolen.
    3. Ange domännamnet och lösenordet och klicka på Login (Logga in).

Sidan Domain settings (domäninställningar) öppnas på en ny flik.

4. Klicka på Edit (redigera) bredvid Registrar Lock (registrarlås).
    5. Välj Disable (inaktivera) och klicka på Save (spara).

Inaktivera har valts under Redigera registreringslås

6. På raden ovanför Registrar Lock (registrarlås) klickar du på Email Auth Info to Registrant (skicka autentiseringsinformation till registrerad via e-post) för att skicka en begäran till eNom om auktoriseringskoden för domänöverföring.

Länken Skicka autentiseringsinformation till registrerad via e-post

Auktoriseringskoden skickas till den e-postadress som registrerats hos eNom. Antagligen är det den e-postadress du använde när du registrerade dig för Google Workspace.

7. Högst upp på sidan klickar du på fliken Kontaktuppgifter.
    8. Klicka på Edit (redigera) under ID Protect (Id-skydd).

Fältet Id-skydd visas

9. Välj Disable (inaktivera) och klicka på Save (spara).
    Låsa upp och överföra en domän från domaindiscount24 (key_systems)
    1. Skriv ned inloggningsnamnet, lösenordet och pinkoden för kundtjänst som visas i Avancerade DNS-inställningar.
    2. Klicka på Logga in på DNS-konsolen.
    3. Ange inloggningsnamnet i fältet Customer ID or email address (kund-id eller e-postadress).
    4. Ange lösenordet och klicka på Login (Logga in).

Översiktssidan för domaindiscount24 öppnas på en ny flik.

5. Klicka på Domains (domäner) på menyn till vänster följt avMy Domains (mina domäner).

Meny > Domäner > Mina domäner

En sida med dina domaindiscount24-domäner öppnas.

6. Om det visas ett lås bredvid domänen du vill överföra klickar du på låset för att låsa upp domänen.
    7. Markera kryssrutan till vänster om domänen du vill överföra.

Röda cirklar markerar domänlåset och alternativet Begär auktoriseringskod.

8. Klicka på More (mer) följt avRequest authcode (begär auktoriseringskod).

Godkännandenkoden skickas till den e-postadress som registrerats hos domaindiscount24. Antagligen är det den e-postadress du använde när du registrerade dig för Google Workspace.

Låsa upp och överföra en domän från Google Domains

Obs! Om domänen du vill överföra är en co.uk- eller uk-domän följer du dessa steg för att överföra den till en annan värd.

1. Logga in på Google Domains.
    2. Om du har flera domäner klickar du på namnet på domänen du vill överföra.
    3. Klicka på Registreringsinställningar till vänster på sidan Domänöversikt.

Registreringsinställningar har valts på menyn.

4. Rulla ned till avsnittet Domänregistrering. Om domänen är låst klickar du på låset för att låsa upp domänen.

Domänen är låst.

5. Under Överför från klickar du på Hämta auktoriseringskod.

Bredvid rubriken Överför från är länken Hämta auktoriseringskod markerad.

6. Logga in om det behövs. Välj sedan Till en annan domänregistrar.
    7. Klicka på Fortsätt.

Till en annan domänregistrar har valts.

8. Kopiera auktoriseringskoden och skicka den till den nya domänregistraren.

Obs! Om domänen inte visas kanske du är inloggad på ett annat konto. Läs mer om att byta mellan konton.

4. Auktorisera överföringen av domänen

Rådgör med din nya domänvärd för specifika instruktioner.

5. Anslut Google Workspace till din nya domänvärd.

När du har överfört domänen måste du uppdatera posterna för den nya domänvärden så att den fungerar med Google Workspace:

6. När domänöverföringen har slutförts avslutar du prenumerationen på domänregistrering.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.