Viktig information om GWSMO

Läs den här viktiga informationen för att granska förbättringar och nya funktioner i varje version av Google Calendar Sync för Microsoft Outlook (GWSMO).

Mer information om den aktuella listan över kända problem finns i Kända problem med Google Workspace.

Vi rekommenderar att du uppgraderar din version av GWSMO till 4.3.53.0. Inom en snar framtid kan äldre versioner av GWSMO inte auktorisera om.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Viktig information om 4.3.53.0

31 mars 2022

Nyheter
  • De bästa säkerhetsrutinerna har implementerats för att skydda ditt konto och din data.

Viktig information om 4.3.49.0

30 november 2020

Nyheter
  • G Suite Sync for Microsoft Outlook (GSSMO) heter nu Google Workspace Sync för Microsoft Outlook (GWSMO).
  • Nu kan du aktivera eller inaktivera synkronisering för en viss produkt. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera synkronisering.

Viktig information om 4.2.45.0

27 oktober 2020

Problem som har åtgärdats
  • Löst ett problem som gjorde att oväntade e-postaviseringar om uppdaterad händelse skickades av Google Kalender när ett möte godkändes i Outlook.
  • Löst ett problem som gjorde att färginformation för händelser i Google Kalender försvann när händelsen uppdaterades från Outlook.

Viktig information om 4.2.44.0

5 oktober 2020

Problem som har åtgärdats
  • Löst ett problem som hindrade e-post från att skickas från ett sekundärt IMAP-konto efter att ett meddelande flyttats till Utkorgen.

Viktig information om 4.2.43.0

19 augusti 2020

Problem som har åtgärdats
  • Löst ett problem som gjorde att GSSMO återanvände samma RFC-822-meddelande-id när ett meddelande skickades som kopierats från ett tidigare skickat meddelande. Detta gjorde att meddelanden behandlades som dubbletter trots att de inte är det.
  • Löst ett problem som gjorde att GSSMO återställde alternativet Visa gästlistor i Google Kalender-händelser.

Viktig information om 4.2.41.0

29 juni 2020

Nyheter
  • Förbättrad identifiering av tillägg som orsakar konflikt. Om du tillät rapportering av anonym användningsstatistik när du skapade din G Suite Sync-profil skickar GSSMO nu även information om förekomsten av vissa tillägg som orsakar konflikt.
  • Nya G Suite Sync-profiler används som standard i RTF-format för beskrivningar av kalenderhändelser.
Problem som har åtgärdats
  • Meddelanden om åtgärdade synkroniseringsproblem som rörde beskrivningsformat för kalenderhändelser som avvisats på grund av HTML som inte stöds. GSSMO ställer nu in standardredigeringsformatet på RTF i nya G Suite Sync-profiler. Användare som uppgraderar GSSMO kan kringgå problemet genom att följa anvisningarna i Spara inte en kalenderhändelse med HTML-format
  • GSSMO pekar nu på rätt undermapp för synkroniseringsproblem när du klickar på länken Visa detaljer i vissa felmeddelanden i dialogrutan Synk.
  • Löst ett problem där meddelanden som skickades till en ogiltig (ej RFC-5321-kompatibel) e-postadress avvisades. GSSMO skickar nu ett automatiskt genererat svarsmeddelande om leverans.
  • Löst ett problem som förhindrade GSSMO från att placera sin statusikon i Windows-fältet.
  • Uppdaterade tidszonsmappningar för MetlaKlatla och Qyzylorda.
  • Förbättrad spårning för diagnostisering av synkroniseringsproblem.

Viktig information om 4.2.40.0

7 januari 2020

Nyheter
  • Förbättrad identifiering av versioner av Microsoft som inte stöds. Om installationsprogrammet upptäcker en version av Office som inte stöds visas ett tydligare meddelande med instruktioner att följa.
  • GSSMO identifierar om tillägg som är kända för att orsaka problem används i samband med GSSMO. Om tillägg identifieras får användaren ett meddelande i inkorgen med anvisningar om inaktivering av tillägg.
  • Förbättrad rapportering av anonym intern statistik som hjälper Google att diagnostisera vanliga problem tidigare.

Viktigt: Anonym användningsstatistik skickas till Google om du markerar alternativet Skicka kraschrapporter och användningsstatistik till Google när du skapar din G Suite Sync-profil.

• Ny OAuth-slutpunkt som används för utbyte av auktoriserings- och åtkomsttoken. Om du har en brandvägg kontrollerar du att den nya slutpunkten är vitlistad:
    • Gammal slutpunkt: www.googleapis.com/oauth2/v4/token
    • Ny slutpunkt: oauth2.googleapis.com/token
Problem som har åtgärdats
  • Löst flera problem som gjorde att kalenderhändelser inte synkroniserades korrekt när servern svarade med HTTP-status 400 (”Ogiltigt sekvensvärde”).
  • Löst en förvirrande loggvarning om automatisk identifiering av proxyserver. I meddelandet står nu uttryckligen att fel för automatisk identifiering av proxy kan ignoreras om du inte använder en proxy.

Viktig information om 4.1.39.0

6 december 2019

Problem som har åtgärdats

Förbättrad överbelastningsidentifiering för att minska antalet onödiga försök att synkronisera den globala adressboken (GAL).

Viktig information om 4.1.36.0

1 oktober 2019

Nyheter
  • Förbättring av det automatiskt genererade meddelandet som G Suite Sync lägger till i inkorgen vid problem i din profil. Meddelandet innehåller nu en mer detaljerad förklaring med länkar till användbara artiklar i hjälpcentret.
Problem som har åtgärdats
  • Löst flera problem som gjorde att vissa användare eller kontakter inte visades i den globala adressboken eller som gjorde att den globala adressboken visades tom i Outlook.
  • Löst ett problem som gjorde att Outlook inte visade avsändarens e-postadresser i läsrutans rubrik.
  • Löst ett problem som gjorde att länkar i beskrivningar av kalenderhändelser inte visades korrekt i Outlook.
  • Löst ett problem som hindrade användarna från att godkänna mötesinbjudningar eller ändra kalenderhändelser som skapats med funktionen Gäst kan ändra händelse aktiverad.
  • Löst ett problem som gjorde att HTML-kommentarer visades i beskrivningen av en formaterad kalenderhändelse efter en synkronisering.

Viktig information om 4.1.28.0 och tidigare

Viktig information om tidigare versioner

Version 4.1.28.0
22 maj 2019

Problem som har åtgärdats
  • Löst ett problem som gjorde att meddelanden synkroniserades med mappen Arkiverad e-post i Outlook om en användare ändrade sina Gmail-etiketter med hjälp av Gmail-webbgränssnittet eller Android-appen. Om du upplever detta problem måste du tvinga fram en omsynkronisering med alternativet Skriv över. Mer information finns i Synkronisera om eller reparera Outlook-data.
  • Löst ett problem som orsakade förhandsgranskningsproblem med bilagor till meddelanden i mappen Synkroniseringsproblem.

Version 4.1.25.0
23 april 2019

Nyheter
  • Lagt till stöd för inkommande meddelanden med UTF-8-rubriker. Det här alternativet är inaktiverat som standard. Mer information om att aktivera det här alternativet finns i Aktivera stöd för inkommande meddelanden med UTF-8-rubriker.
  • GSSMO begär inte längre att skapa en ny profil efter installation om det redan finns en.
  • Bättre hantering av aviseringar om Gmail-begränsningar. Ett detaljerat felsvar finns bifogat till respektive meddelande om synkroniseringsproblem.
  • Flera loggningsförbättringar som bidrar till att diagnostisera problem.
Problem som har åtgärdats
  • Löst ett problem som orsakade synkroniseringsfel vid vidarebefordran av en kalenderhändelse med en tom beskrivning.
  • Löst ett problem som orsakade synkroniseringsfel vid vidarebefordran av en förekomst av en återkommande kalenderhändelse.
  • Löst ett problem som gjorde att avsändarens och mottagarnas fullständiga namn inte visades på skickade händelseinbjudningar.
  • Löst ett problem som orsakade ett synkroniseringsfel vid radering av en händelse i Outlook som redan raderats i Google Kalender.
  • Löst ett problem som gjorde att ytterligare klartextkonferensdata (automatiskt genererad av Kalender för GSSMO) visades som staplad i slutet av en HTML-beskrivning av en kalenderhändelse i Outlook.
  • Löst ett problem som gjorde att oönskade etiketter skapades i Gmail för Outlook-mappar som inte är till för e-post.
  • Löst ett problem som orsakade synkroniseringsfel när en iOS-synkronisering skapar etiketten Anteckningar i Gmail, vilket leder till en konflikt med mappen Anteckningar i Outlook.
  • Löst ett problem som hindrade att en ny profil slutfördes om en befintlig Outlook-profil är skadad.
  • Löst flera problem som rörde inaktuella mappningar av tidszon i Windows.

Version a.0.19.0
17 december 2018

Nyheter
  • Från och med 31 december 2018 stöder vi inte längre plattformarna Windows XP och Windows Server 2003 som inte längre stöds av Microsoft. Om du redan har GSSMO installerat på dessa plattformar fortsätter GSSMO att fungera men får inga uppdateringar. Om du använder ett operativsystem som inte stöds uppmanar vi dig att övergå till en nyare version av Windows.
  • G Suite Sync skickar in meddelanden till din inkorg med anvisningar om hur du löser problem med mappsynkronisering om problem upptäcks.
  • När du uppgraderar från en äldre version av G Suite Sync söker GSSMO automatiskt igenom din profil och meddelar dig om det finns problem med några särskilda Outlook-mappar.
Problem som har åtgärdats
  • Löst ett problem som gjorde att kalenderhändelser inte kunde synkroniseras om upptagen-status är inställd på Arbetar någon annanstans. Kalenderhändelserna visas nu som tillgängliga i Google Kalender.
  • Löst ett problem som hindrade att en G Suite Sync-profil skapades när en Windows-registerinställning hade ett ogiltigt värde.
  • Löst ett problem som gjorde att beskrivningar av kalenderhändelser i Outlook 2016 förlorade radbrytningar.
  • Löst ett problem som gjorde att synkroniseringsmeddelanden fyllde mappen Synkroniseringsproblem mappen om spårloggning är inställd på Utförlig.
  • Löst ett problem som hindrade e-post från att skickas från ett sekundärt IMAP-konto om etiketten Utkorgen fanns i Gmail-kontot.

Version 4.0.17.0
8 november 2018

Nyheter

I den tidigare utgåvan åtgärdades ett problem som gjorde att Outlook flyttade objekt från mappen Utkorgen till Skickat utan att skicka meddelandena till mottagarna.

Den här utgåvan söker efter meddelanden som inte skickats och som felaktigt har placerats i mappen Skickat. Om meddelanden som inte skickats hittas, skickas ett e-postmeddelande med anvisningar om hur du återställer meddelandena i användarens inkorg.

Version 4.0.16.0
10 oktober 2018

Problem som har åtgärdats

Lös ett problem gjorde att Outlook inte fungerade korrekt om e-postmeddelanden skickades när det inte fanns någon nätverksanslutning. Meddelanden har flyttats från mappen Utkorgen till Skickade objekt men har inte levererats till mottagarna. Dessa meddelanden kommer nu att finnas kvar i Skickade objekt i Outlook och synkroniseras inte med Skickat i Gmail.

Version 4.0.15.0
6 augusti 2018

Problem som har åtgärdats
  • Vi har åtgärdat ett problem med att användare inte kunde svara på S/MIME-meddelanden med knappen Svara.
  • Vi har åtgärdat ett problem med att GSMMO inte kunde visa information om ledig/upptagen för vissa kontakter i den globala adresslistan i schemaläggningsvyn.
  • Vi har åtgärdat ett problem som ledde till att synkronisering inte fungerade i GSSMO om fel typ hade angetts för vissa registervärden.

Version 4.0.14.0
12 juni 2018

Nyheter

GSSMO har nu stöd för synkronisering av RTF-textbeskrivningar för kalenderhändelser. Om du använder Outlook 2016 hittar du mer information i Spara inte en kalenderhändelse med HTML-format i Outlook 2016 för detaljer.

Problem som har åtgärdats

Löst ett problem som gjorde att GSSMO skickade dubbla e-postmeddelanden vid upprepat försök på grund av nätverks- eller proxyfel.

Version 4.0.9.0
12 oktober 2017

Nyheter

Loggarna innehåller mer detaljerade nätverksfelmeddelanden när anslutningsfel uppstår.

Problem som har åtgärdats

Löst ett problem med MAPI- till MIME-konvertering som förhindrade att meddelanden skickades om de hade internationaliserade e-postadresser.

Version 4.0.8.0
5 september 2017

Problem som har åtgärdats
  • Löst ett problem där kalenderundantag för återkommande händelser inte synkroniserades mellan GSSMO och Google Kalender.
  • Löst ett problem där GSSMO blockerades från att auktorisera åtkomst till Google-kontot när Microsoft Edge anges som standardwebbläsare.

Version 4.0.7.0
3 maj 2017

Nyheter
  • Google Apps Sync for Microsoft Outlook heter nu G Suite Sync for Microsoft Outlook (GSSMO) och har en ny logotyp.
  • Loggningen har blivit bättre i situationer när parsning av Contacts API-svaret misslyckas.
  • Listan över pluginprogram för Outlook från tredje part rapporteras nu i spårningsloggar så att felsökning av kompatibilitetsproblem blir lättare.
  • Notes-mappar som raderas i Outlook flyttas nu till papperskorgen i Google Drive i stället för att raderas permanent.
Problem som har åtgärdats
  • Vi har åtgärdat ett problem där fönstret för synkroniseringsstatus i GSSMO inte visades när Outlook stängts och startats om.
  • Vi har åtgärdat ett problem där delade kalendrar med begränsad åtkomst – de med behörighetsinställningen Visa enbart ledig/upptagen (dölj detaljer) – inte synkroniserades ordentligt.
  • Vi har åtgärdat ett problem som inträffade när användare försökte byta namn på en kalender som de inte längre hade skrivåtkomst till. Detta ledde till att Outlook kraschade.
  • Vi har åtgärdat ett problem där nätverksproblem ledde till att GSSMO förlorade auktoriseringen. Auktorisering fortsatte begäras för GSSMO.
  • Vi har åtgärdat ett problem där en begäran om auktorisering för GSSMO inte gjordes korrekt efter att auktoriseringen tagits bort.
  • Användaravisering för ett inaktiverat/avstängt konto har förbättrats.
  • Vi har åtgärdat ett problem där det primära kontot inte kunde användas när användaren förlorat åtkomsten till ett delegerat konto.
  • Oanvända omfattningar för Email Migration API har tagits bort från OAuth-auktorisering.
  • Slutpunkter för OAuth2 har uppdaterats. (Administratörer: Läs Felsöka problem med nätverkstrafik och kontrollera om din brandvägg eller proxy behöver uppdateras.)
  • Mappningarna för tidszoner har uppdaterats så att kalenderhändelser synkroniseras som de ska i olika tidszoner.
  • Webbadresserna för artiklar i hjälpcentret har uppdaterats.
  • Några minnesläckor har åtgärdats.
  • Loggningen av vissa vanliga synkroniserings- och parsningsfel har förbättrats så att diagnostik blir enklare.
  • Vi har åtgärdat ett problem som ledde till att det inte gick att skapa profiler i vissa fall om språket i Outlook ändrats efter att GSSMO har installerats.
  • Vi har åtgärdat ett problem där kontakter med ett födelseår före 1601 (till exempel om du använder 82 i stället för 1982) ledde till att Kontakter inte synkroniserades alls. Nu är det bara den berörda kontakten som inte synkroniseras (eftersom Outlook inte har stöd för år före 1601).

Version 3.8.440.1250
16 december 2015

Problem som har åtgärdats

Vi har åtgärdat ett problem som ledde till att upprepade frågor om auktorisering skickades i GASMO när vissa av tjänsterna hade inaktiverats av Google Apps-administratören.

Version 3.8.430.1200
2 december 2015

Problem som har åtgärdats
  • GASMO hanterades inte fall där OAuth-token inte längre var giltig. Användaren får nu en fråga om omauktorisering om OAuth-token återkallas.
  • Verktyget Ta bort sparade GASMO-lösenord (ProfilePasswordDelete.exe) fungerar nu med Outlook 2016 Click-To-Run.

Version 3.8.420.1150
11 november 2015

Nyheter
GASMO har nu stöd för Office 2016 och Windows 10.

Version 3.7.410.1100
19 maj 2015

Problem som har åtgärdats

Problem: När en undermapp togs bort i mappen Outlook Notes raderades mappen Google Drive permanent, inklusive innehåll som inte kom från Notes.

Lösning:

• Notes och Notes-mappar som tas bort från Outlook skickas nu till papperskorgen i Google Drive istället för att raderas permanent.
  • Om du tar bort en Notes-mapp från Outlook flyttas alla Notes-objekt i Drive-mappen till papperskorgen. Om Google Drive-mappen är tom (inte innehåller några andra Drive-dokument) flyttas den tomma mappen till papperskorgen i Google Drive.

Version 3.7.400.1050
28 april 2015

Problem som har åtgärdats

Förbättrad synkronisering av Notes

Problem: Synkroniseringen av Notes fick applikationen att krascha om felaktigt utformade svar returnerades av Drive API-begäranden.

Lösning: Optimerad synkronisering av Notes genom att begränsa de fält som begärs av Drive API enbart till de fält som behövs för att utföra uppdateringen.

Version 3.7.395.1040
24 mars 2015

Problem som har åtgärdats

Synkronisering av Notes gör inte längre att applikationen kraschar om det saknas eller om tomma datafält returneras i Drive API-begäranden.

GASMO uppdateras automatiskt så att användarna får den senaste versionen under de följande dagarna. Om du har inaktiverat automatiska uppdateringar, eller om du har installerat en version som inte innehåller automatiska uppdateringar (Enterprise MSI-versionen av GASMO), kan du få den senaste versionen från vår hämtningssida.

Alla kunder som har valt att inte uppdatera automatiskt måste uppgradera till GASMO 3.7.395.1040. Synkronisering av Notes i äldre versioner slutar att fungera efter 20 april 2015.

Version 3.6.390.1030
9 mars 2015

Nyheter

Google Apps Sync for Microsoft Outlook använder nu Drive API för Notes-synkronisering
(version 2).

GASMO uppdateras automatiskt så att användarna får den senaste versionen under de följande dagarna. Om du har inaktiverat automatiska uppdateringar, eller om du har installerat en version som inte innehåller automatiska uppdateringar (Enterprise MSI-versionen av GASMO), kan du få den senaste versionen från vår hämtningssida.

Alla kunder som har valt att inte uppdatera automatiskt måste uppgradera till GASMO 3.6.390.1030 före 20 april 2015. Anteckningssynkronisering i äldre versioner slutar att fungera efter detta datum.

Problem som har åtgärdats

Nu kan Google Kalender synkroniseras korrekt i konton med fler än 100 kalendrar.

Version 3.5.385.1020
20 oktober 2014

Problem som har åtgärdats

Outlook sync version 3.2.353.947 och tidigare klienter uppmanas inte att omautentisera när verktyget har uppgraderats

Problem: Omedelbart efter en uppgradering från version 3.2.354.947 eller lägre uppmanas användaren inte att omautentisera. Därför misslyckas synkroniseringen och användaren måste omautentisera.

Lösning: I den nya versionen av verktyget fastställs korrekt att omautentisering krävs efter en uppgradering från version 3.2.353.947 eller lägre.

Version 3.5.380.1010
19 september 2014

Problem som har åtgärdats

Uppdateringar av kalenderhändelser misslyckades på grund av fel med sekvensnumren för händelser

Problem: När en kalenderhändelse har uppdaterats ökas dess sekvensnummer med värdet ett. Två försök gjordes att uppdatera sekvensnumret för en ändrad händelse i verktyget GASMO, vilket förhindrade att händelseändringarna synkroniseras till Google Kalender.

Lösning: Synkroniseringsverktyget för Outlook uppdaterar nu sekvensnumret för en ändrad händelse enbart en gång.

Version 3.5.375.1000
15 september 2014

Problem som har åtgärdats

Meddelanden som skickas i Outlook 2013 levereras inte till vissa kontakter

Problem: Om du skapar en kontakt i Outlook 2013 genom att högerklicka på ett meddelande som du har fått och välja Lägg till i kontakter levereras inte efterföljande meddelanden som skickas till denna kontakt.

Lösning: Via GASMO åtgärdas nu kontaktens adress i Outlook genom att registrera den som en giltig SMTP-adress. Alla befintliga ogiltiga kontakter kommer att åtgärdas med denna uppgradering.

Uppdaterade kalenderhändelser orsakar fel med den lokala kalendersynkroniseringen i Outlook

Problem: Outlook Sync-användare kan få ett lokalt kalendersynkroniseringsfel när ägaren till en händelse de redan tackat ja till uppdaterar mötestiden.

Lösning: I GASMO hanteras nu ändringar av sekvensnummer för kalenderhändelser korrekt.

Version 3.5.370.990
20 februari 2014

Problem som har åtgärdats

Problem med kalendersynkronisering

Problem: Vissa användare upplevde problem med kalendersynkroniseringen när kalenderflödet inkluderade händelser som saknade synlighet, upphovsperson och organisatör.

Lösning: I GASMO synkroniseras nu dessa händelser korrekt även när synlighet, upphovsperson och organisatör saknas.

Problem med att skapa profil i klicka-och-kör-versioner av Outlook

Problem: Fel uppstod för vissa användare när de försökte konfigurera en ny GASMO-användare. Felkoderna 0x8007013d eller 0x8007045a angavs i spårningsloggfilerna.

Lösning: I GASMO kan nu profiler skapas i dessa system utan att någon alternativ metod behövs.

Version 3.5.365.980
21 november 2013

Nyheter

GASMO har nu stöd för klicka-och-kör-versioner av Microsoft Outlook 2013.

Problem som har åtgärdats

Problem med kalendersynkronisering

Problem: Händelser med datum mellan år 100 och 1600 gjorde att hela kalendern inte synkroniserades.

Lösning: I GASMO synkroniseras nu dessa händelser korrekt: Händelser under år upp till 0099 behandlas som händelser under åren 2000–2099 och händelser under åren 100–1600 behandlas som händelser under år 1601, vilket är det tidigaste år som stöds i Outlook.

Version 3.4.360.960
26 september 2013

Nyheter

"Kom ihåg mig" är nu markerat som standard för att garantera att användarna inte behöver utföra auktoriseringen fler än en gång.

Problem som har åtgärdats

Flera uppmaningar om autentisering

Problem: I vissa scenarier uppmanas användarna att autentisera flera gånger i följd eller när nätverksproblem uppstår.

Lösning: I GASMO lagras nu autentiseringsdetaljer korrekt under sessionen och nya försök görs i två minuter vid nätverksfel.

Problem med kalendersynkronisering

Problem: Händelser med datum före år 1601 eller med synligheten "privat" gjorde att kalendern inte synkroniserades.

Lösning: I GASMO analyseras nu händelserna korrekt

Bokade tider ändras till möten

Problem: Bokade tider (händelser utan deltagare) ändras till möten (händelser där enbart användaren är deltagare) efter synkronisering.

Lösning: Händelsetypen ändras inte.

Problem med att tacka ja till inbjudningar

Problem: I vissa fall gick det inte att tacka ja till inbjudningar till händelser som skickades från externa system (användare utanför Google).

Lösning: Alla inbjudningar behandlas nu korrekt.

Kalenderinbjudningar visades ibland tomma eller utan svarsknapp

Problem: När mottagarens e-postadress inte matchade användarens kända e-postadresser i Outlook saknades svarsknapparna.

Lösning: Svarsknappar visas nu för alla inbjudningar.

Auktoriseringsfel

Problem: I vissa fall misslyckades webbläsarauktoriseringen även när användaren slutfört den.

Lösning: Bättre metoder för identifiering av webbläsarauktorisering har implementerats.

Problem med att skapa profiler i GASMO

Problem: Användare med avstängda profiler i Google+ kunde inte skapa en profil.

Lösning: Användare med avstängda profiler i Google+ hanteras nu korrekt när profiler skapas.

Felaktig identifiering av Outlook-versionen

Problem: I vissa fall angavs vid installationen att en version av Outlook som inte stöds har installerats trots att det var en version som stöds.

Lösning: Vid installationen av GASMO kontrolleras nu rätt registernycklar och värden för att identifiera Klicka-och-kör-versioner av Outlook.

Version 3.3.355.950
3 juni 2013

Problem som har åtgärdats

Kalendrar med många händelser synkroniserades inte

Problem: Vissa kalendrar med många händelser synkroniserades inte, istället returnerades fel efter att tidsgränsen nåtts.

Lösning: Det här problemet har åtgärdats och ska inte längre förekomma.

Version 3.3.354.948
22 maj 2013

Nyheter

Stöd för Outlook 2013!

GASMO har nu stöd för Microsoft Outlook 2013.

Ändra enkelt platserna för spårnings- och PST-filer

Som standard sparas dina spårningsfiler och Outlook PST-filer med lokal programdata i mappen Google/GASMO (läs mer här) i GASMO. Om du vill ändra de här platserna kan du nu göra det med hjälp av ett enkelt menykommando. Högerklicka på GASMO i Windows systemfält och välj Ändra sökväg för PST- och loggmapp.

Förbättrad säkerhet via webbaserad auktorisering

I tidigare versioner av GASMO auktoriserade användarna sin Outlook-profil genom att skriva in sitt användarnamn och lösenord för Google Apps i Outlook. För att öka säkerheten omdirigeras användare som konfigurerar sin Outlook-profil för första gången nu till en webbsida där de uppmanas att auktorisera sig med OAuth – ett auktoriseringsprotokoll med öppen standard. Till följd av detta kan användarna nu fjärråterkalla åtkomst till GASMO från sina webbaserade kontoinställningar om de tappar bort sin dator eller om den blir stulen.

Problem som har åtgärdats

Vid ombuds prenumeration på andras kalenderaviseringar visades händelser i prenumerantens kalender

Problem: Prenumeration på en annan användares kalenderaviseringar gjorde att händelser skapades i GASMO för den som prenumererade även om han/hon inte var inbjuden till händelsen.

Lösning: Händelser för prenumeranter skapas inte längre i GASMO såvida inte prenumeranten är inbjuden till händelsen.

Version 3.2.353.947
14 augusti 2012

Nyheter

Förenklad inloggning enbart när du använder SSO

Vi har förbättrat inloggningsflödet för GASMO-användare som har aktiverat enkel inloggning (SSO) till Google Apps, men inte inloggningen med Google-lösenord.  Inloggningsrutan har förenklats (visar enbart ett alternativ för att ange ett lösenord) och målsidan för autentisering dirigerar om användare till GASMO på ett bättre sätt.

Obs! Du aktiverar eller inaktiverar SSO- respektive lösenordsinloggning för enskilda användare genom att göra registerinställningar på användarens dator. Läs mer

Problem som har åtgärdats

Felmeddelanden för adressboken

Problem: Fel i adressboken rapporterades för domäner som inte använde Google Apps Global Address List (GAL). Dessa fel loggades med statuskoden 0x80041192.

Resolution: Denna statuskod har nu inaktiverats i GASMO-gränssnittet. För domäner som inte använder GAL visas istället text om att tjänsten har inaktiverats av administratören.  Inga fel visas och synkroniseringsfel loggas inte.

Ombudsprofiler ersatte primära användares visningsnamn i utgående e-post

Problem: I vissa fall ersattes den primära användarens visningsnamn i utgående e-post när du lade till ett ombud i Google Apps-profilen i Outlook.

Lösning: Detta har åtgärdats och ska inte längre förekomma.

Version 3.1.94.203
23 maj 2012

Problem som har åtgärdats

Skickade meddelanden verkade komma från fel användare

Problem: Om du hade ombudsåtkomst till chefens Gmail-konto i GASMO, men skickade ett meddelande från din egen inkorg, verkade meddelandet komma från din chef (eller från den som du hade ombudsåtkomst till). Din returadress visades korrekt, men ditt namn visades felaktigt som chefens.

Lösning: Alla meddelanden som skickas från din inkorg visas nu med ditt riktiga namn i fältet Från.

Version 3.1.91.200, 3.1.93.202
9 maj 2012

Nyheter

Ny registernyckel för att dölja dialogrutan Synkroniseringsstatus för nya användare

Du kan nu förhindra att dialogrutan Synkroniseringsstatus öppnas som standard när en ny användare startar GSMMO. Detta gäller enbart första gången användaren startar Outlook efter att ha skapat sin Google Apps-profil. Du gör detta genom att skapa en Windows-registernyckel på användarens dator (gör det innan användaren skapar sin Google Apps-profil).

Mer information finns i Konfigurera alternativ via registret.

Inaktiverade tjänster visas nu i synkroniseringsstatusen

Om en viss tjänst som Google Kalender eller Google Drive har inaktiverats för domänen, är denna tjänst nu markerad som inaktiverad i dialogrutan Synkroniseringsstatus och GASMO försöker inte synkronisera objekt från denna tjänst.

Problem som har åtgärdats

Ett fel rapporterades när användaren försökte köra GASMO

Problem: I vissa fall visades följande felmeddelande när GASMO kördes: Det går inte att öppna standardmapparna för e-post. Det gick inte att öppna informationsarkivet. Användaren var tvungen att stänga Outlook och starta om för att kunna använda GASMO.

Lösning: Flera problem som förhindrade att mapparna öppnades i GASMO har åtgärdats och det här felet inträffar inte längre.

Flera aktivitetsfel loggades i mapparna Synkroniseringsproblem

Problem: För vissa användare loggades kontinuerligt synkroniseringsfel i mappen Synkroniseringsfel.

Upplösning: Vi har förbättrat hur GASMO hanterar omprövningsbara servernsfel så att du får se färre av dessa fel inloggade synkroniseringsfrågor.

Version 3.0.50.95/3.0.51.96
24 januari/9 mars 2012

Nyheter

Outlook-uppgifter synkroniseras nu med Google Apps.

Du kan använda uppgifter i Outlook för att spåra och hantera att göra-listor i Google Apps-kontot. Följande information i Outlook-uppgifterna synkas med gadgeten Listor i Gmail och finns tillgänglig från andra enheter där du använder Google Apps-kontot:

• Uppgifter, inklusive slutdatum och påminnelser
  • Uppgiftens status (om en uppgift har markerats som slutförd)
  • Uppgiftsmappar på toppnivån synkas som separata listor i gadgeten Listor i Gmail.

Problem som har åtgärdats

Fel uppstod vid kontaktsynkronisering när Outlook användes med Solve360

Problem: Om du använde CRM-klienthanteringstjänsten Solve360 från Google Apps Marketplace med Google Apps Sync, kanske det inte gick att synka dina kontakter med Google Apps.

Lösning: Kontakter synkroniseras nu när Solve360 används.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.