Meet-hardwarelicenties migreren naar de Partner Sales Console

Vanaf 1 februari 2024 kunnen resellers Google Meet-hardwarelicenties kopen via de Partner Sales Console.

Resellers van Google Meet-hardware kunnen abonnementslicenties voor Google Meet-hardware kopen via de Partner Sales Console. In dit artikel vindt u informatie voor beheerders en resellerpartners, hoe u in aanmerking komt en hoe resellers uw Google Meet-hardwarelicenties kunnen migreren naar de Partner Sales Console.

Google Meet-hardwarelicenties kopen

Als u Google Workspace-klant bent, kunt u Google Meet-hardwarelicenties kopen bij een geautoriseerde reseller van Google Meet-hardware, zelfs als de reseller u de fysieke apparaten niet heeft verkocht.

Als u Google Workspace-licenties rechtstreeks bij Google koopt, kunt u op dezelfde manier licenties voor Google Meet-hardware kopen.

U kunt ook het offline systeem blijven gebruiken om Google Meet-hardwarelicenties te kopen via Electronic Data Interchange (EDI) of de Partner Sales Tool (PST).

Licenties migreren naar de Partner Sales Console

Uw reseller kan uw Google Meet-hardwarelicenties migreren naar de Partner Sales Console. De console verbetert de bestelnauwkeurigheid en biedt uitgebreide tools en support voor resellerpartners. Ook kunt u abonnementen standaard automatisch verlengen. Ga naar De Partner Sales Console voor meer informatie.

Criteria

Uw reseller kan uw Google Meet-hardwarelicenties alleen migreren naar de Partner Sales Console als u in aanmerking komt voor het proces en beschikt over de volgende kwalificaties:

• U bent een bestaande Google Workspace-klant (rechtstreeks of via een reseller)
  • U bent een bestaande Google Meet-hardwareklant en de verlengingsdatum van uw licentie is binnen een week
  • U bent eigenaar van een Google Workspace-domein in een van de volgende landen (voor rechtstreekse klanten) of in een van de volgende landen van uw reseller (voor resellerklanten):
    • Verenigde Staten
    • Frankrijk
    • Verenigd Koninkrijk
    • Japan
    • Zweden
    • Canada
    • Zwitserland
    • Australië
    • Duitsland
    • Nederland
  • U koopt uw Google Meet-hardwarelicenties via het kanaal waar u ook uw Google Workspace-licenties koopt.

U komt niet in aanmerking als u licenties koopt bij een andere Google Meet-hardwarereseller dan de reseller bij wie u uw Google Workspace-licentie heeft gekocht. U komt ook niet in aanmerking als u licenties koopt bij meerdere resellers van Google Meet-hardware.

Als u momenteel niet aan deze vereisten voldoet, kunt u in aanmerking komen als u de licentieaankopen op (of vóór) de verlengingsdatum van uw abonnement op Google Meet-hardware consolideert. Raadpleeg de volgende tabel voor meer informatie over wanneer u aan de vereisten voldoet.

Criteria voor de aankoop van licenties

Hoe u uw Google Workspace-licenties koopt Geschiktheid voor de migratie naar de Partner Sales Console*
Van een directe reseller (1 niveau)

U komt in aanmerking als u uw licenties voor Google Meet-hardware en Google Workspace aanschaft bij dezelfde reseller.

Als dit niet het geval is, moet u de licentieaankopen consolideren bij één reseller. Als u uw Google Workspace-reseller wilt behouden, vraagt u de reseller om voortaan ook uw Google Meet-hardwarelicenties te verlengen.

Van een distributeur-reseller (2 niveaus)

U komt in aanmerking als u uw licenties voor Google Meet-hardware en Google Workspace aanschaft bij dezelfde reseller.

Als dit niet het geval is, moet u de licentieaankopen consolideren bij één reseller. Als u uw Google Workspace-reseller wilt behouden, vraagt u de reseller om voortaan ook uw Google Meet-hardwarelicenties te verlengen.

De reseller moet de bestelling van Google Meet-hardware plaatsen volgens dezelfde 2 distributieniveaus als voor het Google Workspace-abonnement.

Rechtstreeks bij Google

U komt in aanmerking als u uw Google Workspace- en Google Meet-hardwarelicenties rechtstreeks bij Google koopt (en niet via een of meer resellers).

Als u Google Workspace op dit moment rechtstreeks bij Google koopt maar Google Meet-hardware via een reseller koopt, neemt u contact op met uw Google-salesmedewerker. Zeg dat u uw Google Meet-hardwarelicenties rechtstreeks bij Google wilt kopen, zodat u in aanmerking kunt komen voor migratie naar de Partner Sales Console.

*U moet ook aan de andere vereisten voldoen om in aanmerking te komen.

Hoe migreer ik naar de Partner Sales Console?

Hoe u migreert, hangt af van of u uw licenties via een reseller of rechtstreeks bij Google koopt.

Optie 1: Ik heb mijn Google Workspace-licenties gekocht via een reseller

Uw reseller start op de volgende manier de migratie van uw Google Meet-hardwareabonnement naar de Partner Sales Console een paar dagen voor de verlengingsdatum van het abonnement:

1. Controleer of u voldoet aan de deelnamecriteria en let er speciaal op of u de licentieaankopen moet consolideren bij één reseller als onderdeel van deze migratie.
  2. Laat vóór de verlengingsdatum van het bestaande abonnement aan de reseller weten dat u uw bestaande Google Meet-hardwareabonnement wilt migreren naar de Partner Sales Console. Als u moet consolideren bij één reseller, laat u de gekozen reseller weten dat u bij deze reseller wilt consolideren. Laat de andere resellers daarna weten dat u hun services niet meer zult gebruiken.

Opmerking: In het geval van resellers op niveau 2 die kopen via een distributeur, is de reseller verantwoordelijk voor het informeren van de distributeur.

3. Tussen 24 en 48 uur voor de verlengingsdatum van het bestaande abonnement maakt de reseller een ticket in de helpdesk voor partners met de volgende informatie:
    • U zet uw Google Meet-hardwareabonnement online.
    • Het probleemtype is Google Meet-hardware van offline naar online overzetten.
    • Google moet het inbegrepen domein overzetten naar een kosteloze online proefperiode.
  4. Google zet uw abonnement tijdelijk om in een kosteloze online proefperiode en informeert de reseller per e-mail.
  5. De reseller geeft u een openbare reseller-ID zodat u een overdrachtstoken kunt maken.
  6. U maakt een overdrachtstoken en informeert uw reseller. Volg de stappen in Een abonnement overzetten via een reseller om een overdrachtstoken te maken.
  7. De reseller maakt een nieuwe aanbieding voor het volledige aantal Google Meet-hardwarelicenties (inclusief eventuele samengevoegde licenties van meerdere resellers) in de Partner Sales Console en deelt deze met u.
  8. Als u de aanbieding accepteert, wordt het abonnement op Google Meet-hardwarelicenties gekoppeld aan de reseller en gemigreerd naar de Partner Sales Console.
  9. Controleer of uw reseller uw abonnement kan zien in de Partner Sales Console.

Optie 2: Ik heb mijn Google Workspace-licenties rechtstreeks bij Google gekocht

1. Controleer of u voldoet aan de deelnamecriteria.
  2. Neem minstens één week voor de verlengingsdatum van uw abonnement contact op met uw Google-salesmedewerker en vraag om een rechtstreekse aanbieding te maken, zodat deze uw Google Meet-hardwarelicenties online kan overzetten.
  3. Nadat u de aanbieding heeft geaccepteerd, is het Google Meet-hardwareabonnement gemigreerd.
  4. Vraag bij uw Google-salesmedewerker na of de migratie is afgerond.

Veelgestelde vragen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Moet ik overstappen naar de Partner Sales Console en mijn licentieaankopen consolideren?

Nee, migratie is op dit moment volledig optioneel, maar wordt sterk aanbevolen. U hoeft niets te wijzigen in de manier waarop u uw Google Meet-hardwarelicenties koopt.

Kan ik in de toekomst online migreren en met meerdere resellers werken?

Ja, we hopen in de toekomst het gebruik van meerdere resellers te ondersteunen, maar er is nog geen streefdatum voor deze functie.

Ik ben een potentiële nieuwe klant van Google Meet-hardware (of een reseller die voor het eerst Google Meet-hardware verkoopt aan een klant). Wat betekent dit voor mij?

Als u een nieuwe Google Meet-hardwareklant bent, vraagt u uw reseller om de Google Meet-hardwarelicenties te kopen via de Partner Sales Console, zodat u het migratieproces vermijdt.

Resellers moeten vanaf nu de Partner Sales Console gebruiken om online aanbiedingen te maken voor nieuwe Google Meet-hardwareklanten.

Hoe werkt de verlenging van abonnementen?

Abonnementen die online zijn gekocht via (of zijn gemigreerd naar) de Partner Sales Console, worden steeds opnieuw verlengd totdat ze worden opgezegd. Een abonnement dat wordt opgezegd, blijft actief tot de einddatum van het abonnement.

Vroeger moesten Google Meet-hardwareabonnementen die offline waren gekocht elk jaar worden verlengd.

Aanvullende opmerkingen voor resellers

• Facturering: Google Meet-hardwareabonnementen die u via de Partner Sales Console heeft gekocht, worden gefactureerd volgens de voorwaarden voor uitgesteld vooraf betalen. Facturen worden op de eerste dag van de maand na de startdatum van het abonnement gemaakt.
  • Online versus offline abonnementen: Als een klant Google Workspace offline koopt (niet via de Partner Sales Console) en het Google Meet-hardwareabonnement online wil migreren, moet de klant het abonnement kopen bij dezelfde reseller. Als klanten de gekochte Google Workspace- en Google Meet-hardwarelicenties niet willen consolideren bij dezelfde reseller, moet het Google Meet-hardwareabonnement offline blijven.

Gerelateerd onderwerp

Veelgestelde vragen over licenties