Priser och licensiering för Google Workspace for Education

Licenskraven för Google Workspace for Education säkerställer att produkten implementeras på ett sätt som följer våra användarvillkor. I den här artikeln beskrivs viktiga krav i detalj för att förtydliga nuvarande och framtida policyer som styr användningen av Google Workspace for Education. Genom att följa licensieringskraven kan utbildningsinstitutioner maximera fördelarna med Google Workspace for Education samtidigt som de följer etablerade riktlinjer.

Riktlinjer för priser och licensiering

• Education Standard- och Education Plus-licenser – institutioner som köper Education Plus eller Education Standard får en kostnadsfri personallicens för var fjärde betald elevlicens. Båda licenstyperna har åtkomst till samma funktioner.
  • Verifieringsbrev för elevregistrering – verifieringsbrev för elevregistrering krävs för alla beställningar av Education Standard och Education Plus. Återförsäljaren ber dig att fylla i ett brev vid första köpet och du kan behöva göra om det när du förnyar om utgåvan eller prenumerationen ändras. Du hittar en brevmall här.
  • Lägsta köpgräns – det finns en minimigräns på 50 betalda licenser för Education Plus och Education Standard. Det finns ingen minimigräns för Teaching and Learning Upgrade.
  • Jämför betalningsplaner med flexibel avgift och årsavgift/fast längd – du kan välja mellan två betalningsplaner för din prenumeration på Google Workspace for Education.
    • Prenumeration med årsavgift/fast längd
      Du åtar dig att köpa utgåvan i ett helt år eller flera år. Priset beror på hur många användarlicenser du köper. Om institutionen växer kan du köpa fler licenser för resten av prenumerationsperioden. Priset justeras då proportionellt. Du kan enbart minska antalet licenser när du förnyar prenumerationen i slutet av avtalsperioden. Om du säger upp prenumerationen före förnyelsedatumet debiteras du det återstående saldot (uppsägningsavgift för prenumerationsperiod) för avtalet. Ingen återbetalning görs om du säger upp under prenumerationsperioden.
      Tillgängligt för Education Plus, Education Standard och Teaching and Learning Upgrade
    • Flexibel avgift
      Du faktureras månadsvis för varje användarkonto. Du kan när som helst lägga till och ta bort användarkonton. Du betalar bara för de konton du har under en månad. Du kan säga upp prenumerationen när som helst utan straffavgift.

Tillgängligt för Teaching and Learning Upgrade

• Fleråriga avtal och rabatter – Google erbjuder automatiska rabatter för kunder som tecknar ett avtal för Education Plus på minst två år. Fleråriga avtal erbjuds inte för Teaching and Learning Upgrade eller Education Standard.
  • Tilldela licenser – betalutgåvorna av Google Workspace for Education licensieras per användare. Elev- och personallicenser måste tilldelas enskilda användare på Google-domänen för att funktionerna ska aktiveras. Du hittar mer information och metodtips för licenstilldelning i administrationsguiden.
  • Lägga till licenser i årsprenumerationer – användarlicenser som du köper till i efterhand beräknas proportionellt. Prata med återförsäljaren om du vill beställa fler licenser.
  • Automatisk förnyelse – i slutet av varje prenumerationsperiod förnyas din betalprenumeration på Google Workspace for Education automatiskt i ytterligare 12 månader. Om du vill säga upp prenumerationen eller välja att inte förnya den måste du meddela Google eller din återförsäljare minst 15 dagar innan den aktuella perioden löper ut. Eventuella ändringar träder i kraft när den aktuella perioden löper ut.
  • Säga upp prenumerationen – om du säger upp prenumerationen innan kontraktet har löpt ut måste du fortfarande betala för hela värdet av det ursprungliga åtagandet. Uppsägning eller utebliven förnyelse enligt något avsnitt i våra användarvillkor innebär inte att Google är skyldigt att återbetala några avgifter.

Uppdateringar om rabatter, priser och licensiering för Google Workspace for Education 2024

2024 ändrar vi våra rabatter, priser och licensvillkor. Vissa ändringar påverkar specifika länder och andra påverkar kunderna globalt. Ändringarna tillämpas på

• Nya prenumerationer från och med den 20 februari 2024.
  • Prenumerationer förnyas från och med den 1 juli 2024.

Vi informerar befintliga kunder minst 30 dagar före prisuppdateringar.

Ändringar som påverkar specifika länder

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Stöd för ytterligare fyra valutor

Kunder och partner kan genomföra transaktioner i ytterligare fyra valutor:

• Israelisk shekel (ILS)
  • Norsk krona (NOK)
  • Tjeckisk koruna (CZK)
  • Schweizisk franc (CHF)

Respektive valuta är bara tillgänglig för kunder som befinner sig i de aktuella länderna. Google for Education-återförsäljare kan aktivera nya valutor direkt i Partner Sales Console.

Uppdaterar landsspecifika rabatter

När vi lanserade Google Workspace for Education 2021 angav vi de globala listpriserna för våra betalutgåvor så här:

• Education Standard: 3 USD per elev och år
  • Teaching and Learning Upgrade: 4 USD per medarbetare och månad
  • Education Plus: 5 USD per elev och år

Google erbjuder för närvarande rabatterade prenumerationer på Google Workspace for Education i vissa länder. Det rabatterade priset baseras på landet du valde när du köpte Google Workspace for Education-tjänsterna. Valet ska avspegla institutionens geografiska placering och var huvuddelen av användarna ansluter till Google Workspace for Education-tjänsterna.

För kunder som genomför transaktioner i USD bestäms ditt lokala listpris av att den nationella rabatten tillämpas på det globala listpriset. För kunder som genomför transaktioner i andra valutor som stöds än USD bestäms det lokala listpriset genom en att USD konverteras till den lokala valutan och priset därefter sänks ytterligare baserat på rabatten i ditt land.

Under 2024 justerar vi rabatten i vissa länder och de lokala listpriserna ändras för att bättre spegla värdet i betalutgåvorna av Google Workspace for Education.

Om du vill veta mer om priser i ditt land kan du kontakta din återförsäljare av Google Workspace for Education. Om du inte har någon Google Workspace for Education-återförsäljare kan du kontakta en Google for Education-representant.

Uppdatering av fleråriga rabatter där det även finns landsspecifika rabatter

Google erbjuder rabatt för kunder som tecknar ett köpeavtal för Google Workspace for Education Plus på minst två år. Fleråriga rabatter ändras för länder som också har en landsspecifik rabatt. Vi gör inga ändringar gällande fleråriga rabatter i länder som inte har en landsspecifik rabatt.

Kontakta din återförsäljare av Google Workspace for Education om du vill veta mer. Om du inte har någon Google Workspace for Education-återförsäljare kan du kontakta en Google for Education-representant.

Uppdatering av landsspecifika rabatter för Education Standard

Vi erbjuder inte längre landsspecifika rabatter för Education Standard.

Globala förändringar

Prisskillnad för Teaching and Learning Upgrade med flexibel avgift

Vi höjer priset på prenumerationer med flexibel avgift med 20 %. Med flexibel avgift kan kunderna betala efter hand utan åtagande och kunderna kan när som helst lägga till eller ta bort användarkonton. Det ger mer flexibilitet för utbildningsinstitutioner med en grupp med varierande storlek. Justeringen gör att Google Workspace for Educations prismodell anpassas till branschstandarden, som normalt erbjuder mer flexibla månadsprenumerationer till ett högre pris.

Priser för kunder med årsprenumeration förblir desamma. Kunder som har köpt Teaching and Learning Upgrade med prenumerationer med flexibel avgift direkt via administratörskonsolen måste byta till en återförsäljare och köpa årsprenumerationer för att behålla befintliga priser. Det går inte att köpa prenumerationer med årsavgift via administratörskonsolen.

Vanliga frågor

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Kan jag säga upp min nuvarande prenumeration i förtid för att förnya innan prisändringarna träder i kraft?

Du kan förnya under prenumerationens förnyelseperiod, vilket är 30 dagar före slutdatumet för support. Ingen återbetalning sker vid uppsägning i förtid.

Gäller dessa ändringar för befintliga fleråriga prenumerationsperioder på Education Plus?

Om du för närvarande har en flerårig prenumerationsperiod sker inga prisändringar under den nuvarande prenumerationsperioden. När du förnyar kan du förnya till det listpris och den landsrabatt som gäller då.

Kan jag köpa en betalutgåva av Google Workspace for Education utan att redan ha Google Workspace for Education Fundamentals?

Nej, du måste ha en aktiv prenumeration på Google Workspace for Education Fundamentals för att kunna köpa en betalutgåva som Google Workspace for Education Plus.

Hur påverkar rabatter och prisändringar kunder som uppgraderar från Education Standard eller Teaching and Learning Upgrade till Education Plus?

Kunder som vill uppgradera från Education Standard eller Teaching and Learning Upgrade till Education Plus betraktas som förnyelseprenumerationer och påverkas därför av det nya priset från och med den 1 juli 2024.

Relaterat ämne