Ge dina användare åtkomst till e-postkarantänen

Avancerade administratörer av Google Workspace kan ge personer i organisationen åtkomst till e-postkarantänen.

Vi rekommenderar de här alternativen för att ge personer åtkomst till e-postkarantänen, där de kan granska och vidta åtgärder för karantänplacerade meddelanden:

• Alternativ 1: Ge angivna personer åtkomst till alla karantäner:  Gör detta genom att skapa en anpassad administratörsroll med administratörsbehörighet för åtkomst till administratörskarantänen (få åtkomst till alla meddelanden i alla karantäner) och tilldela sedan personer i organisationen den här rollen. Gå till detaljerade anvisningar.
  • Alternativ 2: Ge angivna personer åtkomst till olika karantäner med användargrupper: Gör detta genom att skapa användargrupper med utvalda personer från organisationen. Ange sedan vilka grupper som har åtkomst till en karantän i karantänens inställningar. Det här är ett bra alternativ när du vill ge vissa användargrupper åtkomst till relevanta karantäner. Du kanske till exempel vill att efterlevnadsteamet ska granska karantänplacerade meddelanden som innehåller personliga eller känsliga uppgifter. Gå till detaljerade anvisningar.

Alternativ 1: Tilldela enskilda användare en anpassad administratörsroll

Med det här alternativet skapar du först en anpassad roll i Googles administratörskonsol och tilldelar sedan personer i organisationen rollen. Alla som har tilldelats rollen kan få åtkomst till alla meddelanden i alla karantäner.

Skapa först en ny anpassad roll för åtkomst till e-postkarantän:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på Skapa ny roll.
  4. Ange ett namn, till exempel Administratörsåtkomst till karantän och, eventuellt, en beskrivning för rollen. Klicka sedan på Fortsätt.
  5. Från listan Behörighetsnamn bläddrar du till Gmail och markerar rutan Åtkomst till administratörskarantän.
  6. Klicka på Fortsätt och sedan på Skapa roll.

Tilldela en person i taget den nya rollen eller tilldela flera personer samtidigt.

Tilldela en person i taget åtkomst till rollen för karantänåtkomst

1. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  2. Leta upp användaren i listan.

Om du vill ha tips läser du Hitta ett användarkonto.

3. Öppna kontosidan genom att klicka på användarens namn.
  4. Scrolla nedåt och klicka på Administratörsroller och behörigheter.
  5. Klicka på Aktivera bredvid den nya rollen.

Om du inte ser Aktivera  klickar du någonstans under Roller för att visa reglagen.

6. (Valfritt) Begränsa administratörens roll till en viss organisationsenhet genom att klicka på Redigera bredvid Alla organisationsenheter, välja organisationsenheterna och klicka på Klart.

Om du inte ser Redigera kan du inte tillämpa rollen på organisationsenheter.

7. Klicka på Spara.

Tilldela flera personer samtidigt rollen för karantänåtkomst

1. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  2. Peka på den nya rollen som du har skapat och klicka på Tilldela administratör till höger.
  3. Klicka på Tilldela medlemmar.
  4. Klicka på Spara.
  5. Ange de första bokstäverna i användarens e-postadress (inte användarnamn) och välj användarens adress bland alternativen.

Du kan tilldela en roll till upp till 20 användare och grupper åt gången.

6. Klicka på Tilldela roll.
  7. (Valfritt) Begränsa administratörens roll till en viss organisationsenhet genom att klicka på Redigera bredvid Alla organisationsenheter, välja organisationsenheterna och klicka på Klart.

Om du inte ser Redigera kan du inte tillämpa rollen på organisationsenheter.

Alternativ 2: Ge användargrupper åtkomst till e-postkarantäner

Med det här alternativet skapar du grupper av användare och lägger sedan till användare i grupperna. När du skapar eller redigerar anpassade karantäner lägger du till en eller flera av dessa grupper i karantäninställningarna med alternativet Grupp för karantängranskare. Medlemmar i gruppen kan sedan få åtkomst till karantänen och granska och vidta åtgärder för meddelanden i karantänen.

Skapa en ny grupp:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Välj Begränsad för Åtkomstnivå
  4. Klicka på Skapa.

Detaljerad information om hur du skapar nya grupper finns i Skapa en grupp i organisationen.

Lägg sedan till personer i gruppen:

1. Klicka på Lägg till medlemmar .
  2. Klicka på Lägg till medlemmar.
  3. För användare eller grupper anger du de första tecknen i e-postadressen och väljer den.
  4. Ange hela e-postadressen för tjänstkonton.
  5. Upprepa stegen ovan vid behov.
  6. Klicka på Lägg till i grupp.

Om du vill lägga till flera personer samtidigt använder du någon av de här metoderna:

Berätta för användarna hur de får åtkomst till e-postkarantänen

När du har gett användarna åtkomst till e-postkarantänen kan de granska och vidta åtgärder för meddelanden. Dela de här stegen med användarna så att de kan börja hantera meddelanden i karantänen:

1. Logga in på ditt Google Workspace-konto.
  2. Gå till https://email-quarantine.google.com/adminreview
  3. Granska och vidta åtgärder för meddelanden i karantänen. Detaljerade anvisningar finns i Hantera meddelanden i karantän.