Chat- en Gmail-berichten modereren

Dit artikel is bestemd voor beheerders die het Google Workspace- of Cloud Identity-account van hun organisatie beheren.

Met de moderatietool Google Workspace kunt u content bekijken die is onderschept of gemeld in Workspace-apps, zoals Chat en Gmail, en hierop actie ondernemen. U kunt andere geautoriseerde gebruikers in uw organisatie ook toegang geven tot de tool. Zo kunt u schadelijke, ongepaste of gevoelige berichten in uw organisatie modereren en communicatierichtlijnen afdwingen.

Apps die de moderatietool ondersteunen

Gmail

In de Beheerdersconsole kunt u Gmail-regels instellen om binnenkomende of uitgaande e-mails te onderscheppen en in quarantaine te plaatsen. U of uw gebruikers die u toegang geeft, kunnen deze e-mails goedkeuren of weigeren. U kunt e-mails in quarantaine bekijken via de moderatietool of de tool voor beveiligingsonderzoek.

Chat

In Chat kunt u aanzetten dat gebruikers berichten in gesprekken kunnen melden. U of gebruikers met moderatorrechten kunnen deze berichten beheren.

Elk bericht kan worden gemeld, behalve:

• Berichten als de chatgeschiedenis uitstaat
  • Privéchats met externe gebruikers
  • Groepsgesprekken en -ruimtes die eigendom zijn van externe gebruikers
Opmerking: Groepsgesprekken met externe gebruikers die zijn gevoerd vóór december 2020, kunnen niet worden gemeld, vanwege wijzigingen die zijn aangebracht in Google Chat-groepsgesprekken en de klassieke versie van Hangouts. Raadpleeg deze blogpost voor meer informatie.

Onderwerpen over Workspace-moderatie

E-mails in quarantaine plaatsen

Op het tabblad Gmail kunt u berichten raadplegen die in e-mailquarantaine zijn geplaatst en hierop actie ondernemen. In de Google Beheerdersconsole kunt u instellingen toevoegen waarmee berichten in quarantaine worden geplaatst en uw gebruikers toegang geven tot de tool voor quarantainebeheer.

Hoewel Gmail een standaardquarantaine heeft, kunt u een e-mailquarantaine instellen die geschikt is voor uw organisatie. U kunt ook deze Gmail-functies van de moderatietool ontdekken:

Als u de juiste beheerdersrechten heeft, gaat u rechtstreeks naar de e-mailquarantaine.

Chatberichten modereren

Op het tabblad Chat kunt u meldingen bekijken en hierop actie ondernemen. In het gedeelte Contentrapportage op de pagina Chatinstellingen kunt u het meldingsformulier beheren. Als u de moderatietool nog nooit heeft gebruikt, moet u contentmoderatie instellen voor Chat. Anders kunt u de chatfuncties van de moderatietool bekijken:

Moderatietools en de tool voor beveiligingsonderzoek

Met de tool voor beveiligingsonderzoek (SIT) kunt u in quarantaine geplaatste e-mails en gemelde chatberichten herkennen en beoordelen. Hierop kunt u actie ondernemen met de moderatietool. Als beheerder kunt u instellen dat de tool voor beveiligingsonderzoek een e-mailmelding stuurt als een bericht wordt gemeld in Chat of als een e-mail in quarantaine wordt geplaatst.