Kom igång som administratör av Marketplace-appar

Appar och tillägg för Google Workspace Marketplace kan hjälpa organisationen att maximera produktiviteten med Google Workspace och integrera med appar från tredje part. Som administratör kan du installera Marketplace-appar för alla eller vissa av användarna. Du kan även styra vem som kan installera Marketplace-appar och vilka appar hen kan installera.

Alla organisationer: Installera Marketplace-appar och tillägg för användarna

1. Apparna på Marketplace är ordnade efter funktion och affärsbehov. Läs om att hitta appar på Marketplace.
  2. Eftersom appar har åtkomst till organisationens data måste du vara säker på att de är säkra och privata. Läs mer om att utvärdera appar.
  3. Installera appar för användare. Vissa appar kan bara installeras av en administratör för användarna.

Avancerat: Styr åtkomsten till appar och tillägg på Marketplace

Du kan skydda organisationens data när du använder appar och tillägg från tredje part med hjälp av flera metoder:

1. Appåtkomst: Du kan begränsa vilka Marketplace-appar användarna kan installera och använda. Med denna metod kan du blockera enskilda installationer av alla appar eller bara tillåta att vissa appar installeras och används.
  2. API-kontroller: Du kan använda API-kontroller för att begränsa vilka appar som har åtkomst till viss data och ange åtkomstbegränsningar efter datakälla.  De här kontrollerna är mest användbara när du ställer in appåtkomst för att tillåta en app.

Genom att använda en kombination av dessa metoder kan du skräddarsy appåtkomsten efter organisationens behov.

Styr vilka Marketplace-appar användarna kan installera och använda

I följande tabell beskrivs de tre alternativen för appåtkomst och varför du kan använda dem:

Åtkomstalternativ Tänk på följande

Användarna kan installera alla appar

standard för de flesta Google Workspace-prenumerationerna

• Mest flexibla för användarna
  • Inga administrativa kostnader
  • Ökad risk för organisationens data eftersom fler appar kan läsa, redigera, ladda ned eller radera denna data
Användarna kan bara installera godkända appar
  • Användarna får bara installera appar som du har godkänt
  • Minskad risk för organisationens data
  • Administratörer måste ha en godkännandelista och eventuellt en blockeringslista

Användarna kan inte installera några appar

Standard för Google Workspace for Education

• Minst risk för organisationens data
  • Administratörer måste installera Marketplace-appar för användarna om de ska kunna använda dem.

Läs om hur du ställer in åtkomstalternativet för appar. Om du bara vill tillåta åtkomst till appar på godkännandelistan konfigurerar du godkännandelistan. Du kan ställa in åtkomstalternativet, ställa in godkännandelistan för appar och installera appar per grupp eller organisationsenhet så att du kan använda olika metoder för olika användare inom organisationen.

Ställa in API-kontroller

Med API-kontroller kan du begränsa eller ta bort begränsningen för appåtkomst till Googles tjänster. När data är begränsad kan endast appar med en betrodd åtkomstnivå få åtkomst till tjänsten. När data är obegränsad kan endast appar med betrodda eller begränsade åtkomstnivåer få åtkomst till tjänsten.

Appar på godkännandelistan på Marketplace är automatiskt betrodda.

Anvisningar om hur du ställer in och granskar API-kontroller finns i Styr vilka externa och interna appar som får åtkomst till Google Workspace-data.