Vanliga frågor om Google Voice-portering

Nedan följer några vanliga frågor om nummerportering med Google Voice.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Planera en porteringsorder

Hur planerar jag en porteringsorder?
  1. Läs porteringskraven i Krav på nummerportering för Google Voice.
  2. Kontrollera den kortaste tiden för att portera nummer som krävs för ditt land i Portera företagsnummer till Voice för Google Workspace
    Tips! Planera ytterligare buffertdagar om fel uppstår i porteringsordern. Om du vill portera till Google Voice kontaktar den vinnande operatören och den förlorande operatören utbytesuppgifter och förhandlar om ett porteringsdatum. Portering är inte helt automatiserat.
  3. Samla in kontouppgifterna korrekt från din nuvarande operatör:
    • Fakturering
    • Telefonnummer
    • Kontonummer
    • PIN-kod (valfritt)
    • Tjänstadress
    • Auktoriserade uppgifter för kontaktpersonen
    För att porteringsordern ska lyckas måste dessa uppgifter överensstämma korrekt med den förlorande operatören. Mer information finns i Portera företagsnummer till Voice för Google Workspace.
  4. Planera att avsluta din nuvarande telefonitjänst först när du har säkerställt porteringen till Google Voice. Det förhandlade datumet kan vara senare än det begärda datumet i porteringsordern.
Varför finns det en gräns på 1 000 nummer?

På grund av potentiellt missbruk och störningar för mycket stora projektportar är 1 000 en branschstandard för gränser för en enskild projekthamn. Du kan ha flera projektporteringar samtidigt så länge deras BTN (fakturerat telefonnummer) eller konto hos den förlorande operatören inte överlappar varandra.

Hur lång tid tar nummerporteringen?

Nummerporteringstiden varierar mellan olika länder baserat på bestämmelserna i dessa länder. I exempelvis USA är nummerporteringen inte mindre än tio arbetsdagar och högst 30, om det inte finns tekniska problem. Du bör vänta mer än det minsta antalet dagar för att planera en portering. I vissa fall kan porteringsordern avvisas om uppgifterna på den vinnande sidan inte stämmer överens med den förlorande speditörens uppgifter. Mer information finns i Portera företagsnummer till Voice för Google Workspace.

Kan jag ha flera porteringar aktiva samtidigt?

Flera porteringar kan vara aktiva samtidigt. Du kan dock inte ha mer än en aktiv samtidig portering från ett enda förlorande operatörskonto eller BTN.

Vad har jag för kontonummer vid portering från Google?

Så här hittar du ditt kontonummer:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
    Ditt kontonummer visas under Konto-id.
Vad är en fullmakt och när används den?

En fullmakt är ett dokument som skickas från den vinnande operatören till den förlorande operatören som fastställer juridiskt tillstånd att portera telefonnummer från den förlorande operatören till den vinnande operatören. I USA görs detta via API (Application Programming Interface). I andra länder tillhandahåller Google Voice en mall som kunden kan ladda ned så att kunden kan fylla i uppgifter som matchar porteringsordern och kontouppgifter från den förlorande operatören. Kunden måste sedan fysiskt signera fullmakten, skanna den och ladda upp den till porteringsordern.
Obs! Uppgifterna i fullmakten måste stämma överens med kontot för den förlorande operatören.

Var medveten om begränsningarna

Varför går det inte att portera vissa telefonnummer i regionen?
Vilka begränsningar finns för sekventiella porteringsbeställningar med samma BTN där BTN också måste porteras?

Om du har en stor portering med DID (direkta inåtgående samtal) utöver Googles gräns på 1 000, dela upp DID:erna i flera porteringsordningar enligt följande för att undvika avvisningar:

1. Porteringsorder 1: Porterade DID får inte innehålla BTN
  2. Porteringsorder 2: Porteringsorder (PO) 1 är slutförd. Porterade DID ska inte innehålla BTN
  3. Senaste porteringsbeställning: De tidigare inköpsorderna för samma BTN har slutförts. porteratP DID innehåller BTN.

Den förlorande operatören kan avvisa tidigare beställningar för ”Delvis portering” eller ”Begär ersättning av BTN” eftersom de skulle förlora BTN på sitt konto för de återstående numren som väntar på att porteras. Undvik detta genom att ha BTN i de porterade numren i den senaste porteringsordern.

Vad måste vara unikt för flera porteringsbeställningar samtidigt?
  1. BTN eller MBN (Main Billing Number) måste vara unikt i Nordamerika.
  2. Porterade DID
  3. Kontonummer

Adressen för nödsamtal kan upprepas vid samtidiga porteringsbeställningar, om inte den förlorande speditören behåller sina register med 1:1-mappning mellan sitt konto och adresserna för nödsamtal.

Felsöka porteringar

Vad ska vi ta hänsyn till när vi diskuterar eller eskalerar ett porteringsproblem?

Portorder har ett unikt referensnummer (för USA börjar det med GOO) från ett supportärende och är endast tillgängligt för ett begränsat antal experter på Google. Se alltid ett supportärende som täcker porteringsproblem utanför supportbegäran. Det innebär även att det är viktigt att först skapa ett supportärende innan du diskuterar eller eskalerar ett porteringsproblem.

Hur går porteringen till?

Cirka fyra arbetsdagar efter att en porteringsorder har skickats in får Google ett svar om det finns några problem. Googles porteringsteam skapar ett supportärende hos Google med kunden med hjälp av informationen i porteringsordern. Om det inte kommer några svar på ärendet efter tre försök avbryts porteringsordern. De flesta fel beror på pinkoder, adresser och felaktiga kontouppgifter.