Contentmoderatie instellen voor Chat

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Plus Plus, Education Standard en Education Plus  Versies vergelijken

Met contentrapportage voor Google Chat kunnen gebruikers in uw organisatie berichten melden die in strijd zijn met de richtlijnen van uw organisatie. Nadat er een melding is gemaakt, kunnen hoofdbeheerders en beheerders met de rol van moderator actie ondernemen op de melding in de Moderatietool voor Workspace. Alleen de beheerders van uw organisatie kunnen de meldingen zien, Google niet.

Meldingen in de Moderatietool staan op het tabblad Chat. Meer informatie over de content van meldingen in de Moderatietool vindt u in Meldingen vinden in de Moderatietool.

Dit kunnen gebruikers niet melden

• Berichten als de chatgeschiedenis uitstaat
  • Privéchats met externe gebruikers
  • Groepsgesprekken en -ruimtes die eigendom zijn van externe gebruikers

Opmerking: Groepsgesprekken met externe gebruikers die zijn gevoerd vóór december 2020 kunnen niet worden gemeld, vanwege wijzigingen die zijn aangebracht in Google Chat-groepsgesprekken en de klassieke versie van Hangouts. Raadpleeg deze blogpost voor meer informatie.

Rollen van moderatietools

• Beheerder: Een Google-beheerder met toegang tot het beheerdersdashboard. Deze beheerder kan contentrapportage aanzetten, rapportcategorieën en gesprekstypen beheren, gemelde berichten modereren en andere gebruikers de mogelijkheid geven gemelde content te modereren.
  • Moderator: Een moderator heeft toegang tot het beheerdersdashboard en kan gemelde berichten beheren. Dit is anders dan een ruimtebeheerder. Deze kan content in een ruimte modereren, maar heeft misschien niet het recht om Chat-content te modereren.

1. Contentrapportage instellen

Voordat u begint: Als u een afdeling of team wilt instellen voor deze instelling, gaat u naar Een organisatie-eenheid toevoegen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Contentrapportage.
  4. (Optioneel) Als u de instelling wilt toepassen op een afdeling of team, selecteert u aan de zijkant een organisatie-eenheid. Laat me zien hoe dit moet
  5. Klik op Contentrapportage.
  6. Vink het vakje aan voor Gebruikers toestaan content te melden in Chat.
  7. Vink bij Gesprekstypen de vakjes aan naast de gesprekstypen waarvoor u wilt dat gebruikers meldingen kunnen maken.
  8. Vink bij Rapportcategorieën de vakjes aan naast de categorieën die gebruikers mogen kiezen.
  9. (Optioneel) Als u het formulier wilt aanpassen, vinkt u het vakje aan voor Titel en beschrijving aanpassen en voert u een titel en beschrijving in. Klik op Link invoegen om een bestand met de beschrijving toe te voegen, zoals de gedragscode van uw organisatie. Als u het formulier niet aanpast, zien gebruikers een standaardtitel en -beschrijving.
  10. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen.

Zodra de contentrapportage is afgerond, moet u moderators maken die acties kunnen uitvoeren op meldingen.

2. (Optioneel) Maak een moderatorrol voor de Moderatietool

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenBeheerdersrollen.
  3. Klik op Nieuwe rol maken.
  4. Geef een naam op. We raden u Chatmoderatie-rol aan. U kunt desgewenst een beschrijving van de rol toevoegen. Klik op Doorgaan als u klaar bent.
  5. Vink in het gedeelte Google Chat het vakje aan voor Contentrapport voor Chat modereren.
  6. (Optioneel) Selecteer eventuele andere rechten die de moderators van de moderatietool moeten hebben. U vindt een volledige lijst met rechten in Definities van beheerdersrechten.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bekijk de rechten en klik op Rol maken.

Vervolgens kunt u deze rol toewijzen aan gebruikers die acties kunnen uitvoeren op meldingen die zijn gemaakt in de Moderatietool. Ga naar Specifieke beheerdersrollen toewijzen voor meer informatie.

Als u de tool voor beveiligingsonderzoek gebruikt of een team van auditors wilt instellen om rapportageactiviteiten of andere beveiligingsgebeurtenissen in uw organisatie te monitoren, raden we u aan een controlerol te maken.