Radera chattmeddelanden automatiskt för organisationen

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Plus; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus Jämför utgåvor

Du kan styra om och när meddelanden som skickas via Google Chat raderas automatiskt med inställningarna för automatisk radering i Chat. Den här funktionen gäller endast meddelanden som skickas när konversationshistoriken är aktiverad.

Du kan aktivera separata policyer för automatisk radering för varje typ av konversation: direktmeddelanden, gruppmeddelanden och rumsmeddelanden.

Meddelanden från användare i organisationen till externa källor kan raderas i nätverket med den här funktionen, men de förblir synliga för externa direktmeddelanden, gruppmeddelanden och rum.

Automatisk radering av Google Chat och Google Arkiv

Policyer för automatisk radering i Chat och meddelanden som raderas till följd av dessa policyer omfattas av lagringsreglerna för Chat och Google Arkiv.

Om en lagringsregel i Arkiv gäller för en konversation med en policy för automatisk radering i Chat raderas meddelandena så här:

• Lagring i Arkiv tar bort ett meddelande före perioden för automatisk radering i Chat – meddelandet tas bort från en konversation och lagras i Arkiv i 30 dagar i enlighet med standardlagringsregeln. Raderingsprocessen börjar dag 30 och kan ta flera dagar att slutföra beroende på hur många meddelanden som raderas permanent.
  • Perioden för automatisk radering i Chat kommer före lagringsperioden för Arkiv – meddelandet tas bort från konversationen och lagras i Arkiv under resten av lagringsperioden eller i minst 30 dagar.
  • En användare raderar ett meddelande före automatisk radering eller innan det lagras i Arkiv – meddelandet lagras i Arkiv under återstoden av lagringsperioden och i minst 30 dagar.

Om meddelandet inte omfattas av någon lagringsregel i Arkiv lagras automatisk raderade meddelanden i 30 dagar efter policyn för automatisk radering eller efter att en användare har tagit bort dem från en konversation. Raderingsprocessen börjar dag 30 och kan ta flera dagar att slutföra.

Stora rum och Google Arkiv

En spärr på ett konto förhindrar att användardata raderas. Spärrar kan tillämpas på enskilda konton eller på hela organisationsenheter. Du kan använda spärrar för att förhindra att meddelandedata raderas (meddelanden som har skapats med chatthistoriken på).

Den här funktionen gäller dock inte för meddelanden som görs i extra stora rum (rum med fler än 50 000 användare). Meddelanden som läggs upp i extra stora rum tas bort i enlighet med rummets lagringspolicy. meddelanden som inte läggs upp i dessa rum spärras som vanligt. Av skäl som rör skalbarhet och prestanda kan det vara svårt att kontrollera spärrstatusen för varje användare för varje meddelande som skickas. Tänk noga igenom hur du hanterar stora rum.

Om du vill veta mer kan du läsa Komma igång med spärrar i Google Arkiv.

Hantera policyn för automatisk radering i Chat

När du har ställt in policyn för automatisk radering raderas alla meddelanden i relevanta konversationer som är äldre än perioden för automatisk radering. Efter det raderas alla meddelanden gradvis när de når slutet av perioden för automatisk radering.

Aktivera eller inaktivera automatisk radering för direktmeddelanden

Innan du börjar: Om du behöver konfigurera en avdelning eller ett team för den här inställningen går du till Lägga till en organisationsenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Automatisk radering.
  4. Klicka på Direktmeddelanden.
  5. (Valfritt) Om du vill tillämpa inställningen på en avdelning eller ett team väljer du en organisationsenhet vid sidan. Visa hur
  6. Markera eller avmarkera kryssrutan Aktivera automatisk radering om du vill aktivera eller inaktivera automatisk radering.
  7. För Antal dagar som meddelandet förblir synligt i direktmeddelanden anger du ett tal mellan 30 och 36 500.
  8. Klicka på Spara. Du kan även klicka på Åsidosätt för en organisationsenhet.

Om du vill återställa det ärvda värdet senare klickar du på Ärv.

Aktivera eller inaktivera automatisk radering för gruppmeddelanden

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Automatisk radering.
  4. Klicka på Direktmeddelanden i grupp.
  5. Markera eller avmarkera kryssrutan Aktivera automatisk radering om du vill aktivera eller inaktivera automatisk radering.
  6. För Antal dagar som meddelandet förblir synligt i gruppmeddelanden anger du ett tal mellan 30 och 36 500.
  7. Klicka på Spara.

Aktivera eller inaktivera automatisk radering för meddelanden i rum

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Automatisk radering.
  4. Klicka på Rum.
  5. Markera eller avmarkera kryssrutan Aktivera automatisk radering om du vill aktivera eller inaktivera automatisk radering.
  6. För Antal dagar som meddelandet förblir synligt i rumsmeddelanden anger du ett tal mellan 30 och 36 500.
  7. Klicka på Spara.

Ytterligare information