Exportera data per organisationsenhet, grupp eller användare

Vill du exportera all data? Gå till Exportera organisationens data.

Vissa organisationer behöver bara exportera viss data från sitt användargenererat innehåll, inte hela datasetet.Exempelvis kanske en organisation bara behöver exportera innehåll som genereras av säljavdelningen. Avancerade administratörer kan använda filter i verktyget för dataexport för att exportera data från specifika organisationsenheter, grupper eller användare.

På den här sidan

Innan du börjar

Utöka alla  |  Komprimera alla

Krav

Om du vill exportera organisationens data med filtrerad dataexport måste följande krav vara uppfyllda:

• Du måste ha haft Google Workspace- eller Cloud Identity-kontot i minst 30 dagar. Om organisationens konto skapades för mindre än 30 dagar sedan gäller inte det här kravet.
  • Du måste vara avancerad administratör.
  • Aktivera tvåstegsverifiering för kontot (tillämpning av tvåstegsverifiering krävs inte). Tvåstegsverifiering krävs enbart för administratören som startar exporten. Du kan kontrollera om tvåstegsverifiering har aktiverats för kontot genom att granska kontots säkerhetsinställningar.
    Tips! Om du behöver aktivera tvåstegsverifiering, men inte vill aktivera det för alla användare i organisationen eller organisationsenheten kan du först skapa en underordnad organisationsenhet. Flytta sedan ditt konto dit och aktivera tvåstegsverifiering.
Exportera funktioner efter Google Workspace-utgåva

Google Workspace-utgåvan avgör hur många exporter av användardata du kan köra.

Obs! Avancerade dataexporter inkluderar enbart data för användare som använder Workspace-utgåvorna Enterprise Plus, Säkra kontroller i Google Workspace, Education Standard eller Teaching and Learning Upgrade.

Enterprise Essentials Plus,
Enterprise Plus,
Säkra kontroller i Google Workspace,
Education Standard,
Teaching and Learning Upgrade, Education Plus
Alla andra Google Workspace-utgåvor
Antal samtidiga dataexporter, antingen av all data för organisationen (full export) eller filtrerad data 2 En fullständig export och en export av en användare
ELLER
två exporter av en användare
Möjlighet att köra en filtrerad dataexport för en organisationsenhet, grupp eller upp till 100 användare Ja Nej
Möjlighet att köra en filtrerad dataexport för en enskild användare Ja Ja
Tidsintervall mellan fullständiga dataexporter Inga 30 dagar

Läs mer om att exportera organisationens data

Exportera aviseringar och tidslinje
  • När du har startat en export får alla avancerade administratörer ett e-postmeddelande om att en dataexport har påbörjats. Exporten är tillgänglig tidigast 48 timmar efter att du har startat den. Denna väntetid bidrar till att öka skyddet för organisationens data.
  • Om Google-kontot förlorar behörigheten som avancerad administratör medan en export som du har startat pågår avbryts exporten automatiskt. Ingen data exporteras och andra avancerade administratörer får ett e-postmeddelande om att exporten misslyckades.
  • Dataexporten tar normalt 72 timmar, men kan ta upp till 14 dagar, beroende på hur stor den är. Alla avancerade administratörer i organisationen får ett e-postmeddelande när processen är klar och kan visa exporten.
  • När exporten är klar har du 30 dagar på dig att ladda ned din data från molnlagringen. Efter 30 dagar raderas data permanent.
  • Om du behöver avbryta en export kontaktar du Googles support för att stoppa den.
Data som inte exporteras i en filtrerad dataexport
  • Organisationsenheter och grupper som har lagts till under de senaste 24 timmarna kanske inte exporteras.
  • Det är enbart data som ägs av användare som exporteras.

Om data inte ägs av en användare, till exempel ett dokument på en delad enhet, exporteras den inte. Om en användare till exempel skapar ett kalkylark och lagrar det på Min enhet äger användaren kalkylarket. Om användaren skapar ett kalkylark och flyttar det till en delad enhet äger användaren inte längre kalkylarket. Datan exporteras inte.

Exempel på funktioner som inte ägs av enskilda användare:

• Chattrum och direktmeddelanden i grupper
    • Sites
    • Delade enheter
    • Sekundära kalendrar

Exportera data per organisationsenhet

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Säkra kontroller i Google Workspace.  Jämför utgåvor

Det är enbart direkta medlemmar i den valda organisationsenheten som exporteras, inte de underordnade organisationsenheterna. En organisationsenhet för Ekonomi har till exempel två underorganisationsenheter, Europa och Asien. Om du väljer organisationsenheten Ekonomi exporteras enbart direkta användare under Ekonomi. Organisationsenheterna Europa och Asien exporteras inte.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Dataexport på panelen till höger under Verktyg.

3. Klicka på Starta export.
  4. Ange ett namn på exporten bredvid Namn
  5. Bredvid Omfattning väljer du Exportera specifik dataföljt avOrganisationsenhet.
  6. Om du vill lägga till en organisationsenhet klickar du på Lägg till organisationsenhetföljt avgör ditt valföljt avklicka på Klar.
  7. (Valfritt) Om du vill ta bort en organisationsenhet klickar du på Radera .
  8. Klicka på Starta export.

Exportera data per grupp

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Säkra kontroller i Google Workspace.  Jämför utgåvor

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Dataexport på panelen till höger under Verktyg.

3. Klicka på Starta export.
  4. Ange ett namn på exporten bredvid Namn
  5. Bredvid Omfattning väljer du Exportera specifik dataföljt avGrupper.
  6. Om du vill lägga till en grupp klickar du på Lägg till grupperföljt avange namnet på gruppenföljt avklicka på Klar.
  7. (Valfritt) Om du vill ta bort en grupp klickar du på Radera .
  8. Klicka på Starta export.

Exportera data per användare

Google Workspace-utgåvan avgör hur många samtidiga användarexporter du kan köra:

Enterprise Essentials Plus,
Enterprise Plus,
Säkra kontroller i Google Workspace,
Education Standard,
Teaching and Learning Upgrade, Education Plus

Andra Google Workspace-utgåvor
Antal användare i en dataexport Upp till 100

1

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Dataexport på panelen till höger under Verktyg.

3. Klicka på Starta export.
  4. Ange ett namn på exporten bredvid Namn
  5. Välj ett alternativ:
    1. Om du har Enterprise Essentials Plus, Enterprise Plus, Säkra kontroller i Google Workspace, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade eller Education Plus – bredvid Omfattning väljer du Exportera specifika uppgifterföljt avvälj Användare. Du kan exportera upp till 100 användare åt gången.
    2. Om du har en annan Google Workspace-utgåva – välj Exportera specifik användardata bredvid Omfattning.
  6. Om du vill lägga till en användare klickar du på Lägg till användareföljt av och anger användarens e-postadress.
  7. (Valfritt) Om du vill ta bort en användare klickar du på Radera .
  8. Klicka på Starta export.

Visa detaljer för filtrerade exporter

I tabellen Dataexport kan du öppna en detaljerad vy där du kan:

• granska exportens omfattning
  • kontrollera exportens status
  • visa arkivet
  • utföra en åtgärd om ett exportfel inträffar.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Dataexport på panelen till höger under Verktyg.

3. Klicka på exportens namn i tabellen Dataexport.
    Detaljvyn öppnas.
  4. Under Omfattning kan du se vilken grupp eller organisationsenhet som exporterades.
  5. Under Status kan du se om exporten kördes korrekt eller om det uppstod problem:
    • Misslyckades: Ingen data exporterades.
    • Fel: Viss data saknas i arkivet.
    • Slutförd: All data har exporterats.
  6. Klicka på Åtgärderföljt avVisa arkiv om du vill visa arkivet.
  7. Utför en åtgärd genom att klicka på Åtgärderföljt avKomplettera.

Relaterade ämnen