Migrera e-post från ett Gmail-konto

Google Calendar Migration för Microsoft Exchange

Om du migrerar från ett Google Workspace-konto och är administratör för kontot följer du stegen i Migrera e-post från ett Google-konto eller IMAP.

Som administratör kan du använda Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) för att migrera e-postdata från ett personligt Gmail-konto (@gmail.com). Du kan också följa de här stegen om du inte kan auktorisera GWMME på källdomänen (du är till exempel inte administratör för källkontot).

Innan du börjar

• Kontrollera systemkraven – se till att du uppfyller GWMME-systemkraven.
  • Inaktivera gränser för mappstorlek och gör etiketter tillgängliga – varje källanvändare måste inaktivera gränser för mappstorlek och göra etiketterna Alla mejl, Skräppost och Papperskorgen tillgängliga för IMAP. Be användarna att följa stegen i Hämta e-post från en annan e-postplattform

Steg 1: Auktorisera GWMME

Innan du kan installera GWMME måste du auktorisera GWMME på källdomänen. Mer information finns i Auktorisera GWMME för ditt konto.

Steg 2: Tillåt att mindre säkra appar får åtkomst till konton

Om du migrerar data från Gmail och inte vill tillåta åtkomst för mindre säkra appar kan du använda datamigreringstjänsten istället. För mer information går du till Kom igång med datamigreringstjänsten.

Användare måste tillåta åtkomst för mindre säkra appar:

1. Följ stegen i Hantera åtkomst till mindre säkra appar i Googles administratörskonsol.
  2. Uppmana användarna att behålla åtkomsten till mindre säkra appar öppen tills migreringsprocessen har slutförts.

Om du inte vill tillåta åtkomst för mindre säkra appar men vill använda GWMME aktiverar du tvåstegsverifiering och ber användarna att skapa ett applösenord. Mer information finns i Logga in med applösenord.

I steg 3 (nedan på den här sidan) lägger du till varje användares applösenord i CSV-filen i stället för lösenordet till användarens Google-konto.

Steg 3: Skapa en CSV-fil med användare och lösenord

Skapa en CSV-kontrollfil med de användarkonton som du migrerar för att se till att källdata mappas korrekt till de nya användarkontona. Du måste lägga till användar- eller applösenord i CSV-filen.Mer information om hur du använder CSV-filer finns i Skapa CSV-filer för migreringen.

Exempel: kimlee@example.com#Lösenord, kimlee@solarmora.com

Steg 4: Ladda ned och installera GWMME

1. Gå till GWMME-nedladdningssidan.
  2. Klicka på Ladda ned GWMME.
  3. Öppna installationsprogrammet och följ anvisningarna för att installera GWMME.

Steg 5: Konfigurera GWMME

Du kan migrera data genom att köra GWMME:

• På en Microsoft Windows-dator med GWMME-gränssnittet – följ anvisningarna nedan i det här avsnittet.
  • Från kommandoraden (passar bättre för erfarna administratörer) – öppna Migrera data med kommandoraden.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

1. Ange serveruppgifter
  1. Klicka på Startföljt avGoogle Workspace Migrationföljt avGoogle Workspace Migration for Microsoft Exchange.
  2. För Server Type klickar du på Gmail.
  3. Klicka på Next.
2. Ange användar- och domäninformation
  1. För Google Workspace-domännamn anger du den nya primära Google Workspace-måldomänen som data ska migreras till.

Om du migrerar e-post till ett Google Workspace-konto med sekundära domäner kan måldomänen du anger skilja sig från domänen i e-postadresserna du migrerar.

2. Klicka på Fil med servicekontouppgifter och ange sökvägen till JSON-filen som skapades under auktoriseringsprocessen.
  3. För  Google Workspace-adminanvändare  anger du den fullständiga e-postadressen till ditt avancerade administratörskonto för Google Workspace.
  4. Klicka på Nästa.
3. Granska migreringsinställningar
  1. Markera rutan Email messages och ange datumintervall för migreringen.
  2. För File of folders to migrate klickar du på More och navigerar till mappningsfilen som skapats ovan. Klicka sedan på Open.
  3. Klicka på Next.
  4. Granska migreringsinställningarna och kontrollera de valfria inställningar som du vill använda:
    • Migrate all data – skriver över befintlig data under migreringen (dubbletter av meddelanden som hoppas över när de är avmarkerade)
    • Spara inställningar – sparar den aktuella konfigurationen för framtida användning
    • Kör diagnostik – verifierar konfigurationen innan migreringen körs
    • Uppskattning – uppskattning av antalet meddelanden för källanvändarna görs
    • Migrera — utför migreringen
  5. Klicka på Nextföljt avStart.

Relaterat ämne

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.