Vad är testfaser för programvara och GA?

Alfatestning

Alfa är ett test med begränsad tillgänglighet som genomförs innan versioner godkänns för bredare användning. Syftet med alfatestningen är att bekräfta att funktionerna fungerar korrekt och samla in feedback från ett begränsat antal kunder. Deltagande i alfatestning sker vanligtvis via inbjudan och på villkor som gäller innan en version är tillgänglig för allmänheten. Alfaversioner innehåller kanske inte alla funktioner, inga servicenivåavtal tillhandahålls och det finns ingen skyldighet att tillhandahålla teknisk support. Alfaversioner är dock generellt sett lämpliga för användning i testmiljöer.

Betatestning

I betaversionen är produkter eller funktioner redo för bredare kundtestning och användning. Betaversioner tillkännages ofta offentligt. Det finns inga servicenivåavtal i en betaversion om inget annat anges i produktvillkoren eller villkoren för ett visst betaprogram, men begränsad teknisk support erbjuds. Den genomsnittliga betafasen varar i cirka sex månader.

Offentliga betaprogram presenteras i Workspace Updates-bloggen. På sidan Tillgängliga betaprogram för Google Workspace visas tillgängliga betaprogram. Kunderna kan skicka in ansökningar om att delta i betatestning via länkar på den här sidan.

Allmän tillgänglighet (GA)

Produkter och funktioner som är tillgängliga för allmänheten är öppna för alla kunder, redo för användning i produktion och omfattas av ett servicenivåavtal för Google Cloud, om tillämpligt. Google stöder vanligtvis produkter och funktioner som är tillgängliga för allmänheten via API:er, CLI och Google Cloud Console, förutom i undantagsfall där det inte är rimligt att tillhandahålla en eller flera av de ovanstående funktionerna för den specifika produkten eller funktionen.