E-mails worden teruggestuurd met een foutmelding

Als beheerder kunt u problemen oplossen met een e-mail die wordt teruggestuurd met een foutmelding die niet leidt tot de oplossing van het probleem.

Afhankelijk van uw accountinstellingen of de inhoud van het bericht, zijn er verschillende redenen waarom een bericht wordt teruggestuurd. Het bericht kan bijvoorbeeld zijn gemarkeerd als spam door het uitgaande spamfilter. Of beperkingen van de gateway voor binnenkomend verkeer hebben gezorgd dat de servers van de ontvanger het bericht hebben geweigerd.We gebruiken waarborgen om te zorgen dat spammers zich niet kunnen aanmelden voor Google Workspace om spam te sturen.

Als het Google Workspace-account van uw organisatie ten onrechte is uitgezet vanwege het sturen van spam, moet u uw account resetten.Neem contact op met Google Workspace-support voor meer informatie.

Aanbevolen oplossingen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Bulkberichten sturen met Groepen

Van toepassing als u berichten verzendt naar grote groepen

Als u een bericht verzendt naar een groot aantal ontvangers, kan ons systeem het markeren als spam. Het meest voorkomende probleem is dat een bericht via cc of bcc wordt gestuurd naar een groot aantal ontvangers. Dit lijkt op de manier waarop spam te werk gaat. Als u dit wilt oplossen, plaatst u alle ontvangers in een groep en stuurt u het bericht naar het groepsadres. Ga naar Groepen instellen voor uw team.

Belangrijk: Als een bericht niet kan worden bezorgd bij een groot aantal leden van de groep, wordt het groepsbericht teruggestuurd. Zorg dat u alleen actieve, correct gespelde e-mailadressen toevoegt aan de groep.

De ontvanger vragen uw domein op de toelatingslijst te zetten

Als derden uw berichten niet ontvangen

Zwarte lijsten van derden kunnen zorgen dat berichten van uw organisatie worden geweigerd door andere domeinen. Misschien heeft de ontvanger ingesteld dat berichten worden geweigerd als ze niet vanaf specifieke IP-adressen of servers worden gestuurd. Hierdoor wordt het bericht niet bezorgd. Als u dit probleem wilt oplossen, moet u contact opnemen met de betreffende domein- of IT-beheerder en de beheerder vragen de instellingen zo te configureren dat uw e-mails worden geaccepteerd.

Gmail gebruiken met POP/IMAP-clients

Als u of uw gebruikers een POP/IMAP-client gebruiken, moet u uitloggen en weer inloggen op uw account met Gmail, niet met een andere e-mailclient.

De instellingen van uw gateway voor binnenkomend verkeer checken

Van toepassing op e-mails die worden verzonden binnen uw organisatie

Als u in de Beheerdersconsole een gateway voor binnenkomend verkeer zo instelt dat alleen e-mails van de opgegeven hosts worden geaccepteerd, krijgt u misschien niet alle e-mails. Als u bijvoorbeeld Alle e-mails weigeren die niet van gateway-IP's afkomstig zijn selecteert, kunt u alleen e-mails ontvangen van die hosts. Uw MX-records moeten de e-mails naar de juiste bestemming sturen. Berichten die door andere hosts bij Gmail worden bezorgd, worden geweigerd. Meer informatie over gateways voor binnenkomend verkeer.