Förhindra skräppost, identitetsförfalskning och nätfiske med Gmail-autentisering

Konfigurera SPF, DKIM och DMARC för organisationen

Gmail-administratörer ska ställa in e-postautentisering för att skydda organisationens e-post. Autentisering bidrar till att förhindra att meddelanden från organisationen markeras som skräppost. Den förhindrar även att spammare utger sig för att vara din domän eller organisation i identitetsförfalskade e-postmeddelanden och nätfiskemeddelanden.

Om spammare skickar förfalskade meddelanden med organisationens namn eller domän kan personer som får dessa meddelanden anmäla dem som skräppost. Detta betyder att legitima meddelanden från organisationen också kan markeras som skräppost. Över tid kan organisationens anseende på internet påverkas negativt.

Krav för e-postautentisering vid sändning till Gmail-konton

Google utför kontroller av meddelanden som skickas till Gmail-konton för att verifiera att meddelanden är autentiserade. Konfigurera e-postautentisering för domänen för att säkerställa att dessa meddelanden levereras som förväntat. Vi rekommenderar att du alltid konfigurerar SPF och DKIM för att skydda organisationens e-post och uppfylla autentiseringskraven som beskrivs i riktlinjerna för e-postavsändare.Om du använder en e-postleverantör: Kontrollera att leverantörens autentiseringsmetoder uppfyller kraven i riktlinjerna för e-postavsändare. Om du regelbundet vidarebefordrar e-post: Följ våra metodtips för vidarebefordran av e-post till Gmail för att säkerställa att meddelandena levereras som förväntat.

Om e-postautentisering

Konfigurera standardmetoder för e-postautentisering för Gmail för att säkerställa meddelandeleverans och att giltiga meddelanden inte markeras som skräppost. I följande videor beskrivs hur e-postautentisering är till nytta för organisationen och hur du konfigurerar autentisering.

Om du vill visa tillgänglig textning eller ändra textningsspråket klickar du på följt avUndertexter längst ned i videofönstret och väljer sedan ett språk.

grått fält

Why email authentication?

Fördelar med e-postautentisering för organisationen och användarna.

grått fält

Set up email authentication

Läs om att konfigurera e-postautentisering för organisationen.

grått fält

Konfigurera e-postautentisering för Gmail

Kontrollera e-postleverans och förhindra identitetsförfalskning med SPF

Med SPF kan du ange de servrar och domäner som får skicka e-post för organisationen. När mottagande e-postservrar får ett meddelande från organisationen jämför de den avsändande servern med din lista över tillåtna servrar. På så sätt kan mottagande servrar verifiera att meddelandet faktiskt kommer från dig.

Gå till: Konfigurera SPF för att säkerställa e-postleverans och förhindra identitetsförfalskning

Öka sedan säkerheten för utgående e-post med DKIM

DKIM:er lägger till en krypterad digital signatur i alla meddelanden som skickas från din organisation. Mottagande e-postservrar använder en offentlig nyckel för att läsa signaturen och verifiera att meddelandet kommer från dig. DKIM förhindrar även att meddelandeinnehåll ändras när meddelandet skickas mellan servrar.

Gå till: Konfigurerar DKIM för att förhindra identitetsförfalskning

Förbättra slutligen säkerheten för förfalskad skräppost med DMARC

DMARC meddelar vad mottagande e-postservrar ska göra med meddelanden från din organisation som inte godkänns i SPF eller DKIM. DMARC skickar även rapporter som berättar vilka meddelanden som godkänns eller underkänns i SPF och DKIM. Dessa rapporter hjälper dig att identifiera eventuella e-postattacker och andra säkerhetsrisker.

Gå till: Konfigurera DMARC för att förhindra identitetsförfalskning och nätfiskeSkaffa BIMI med DMARC.

Du kan lägga till varumärkets logotyp i DMARC-autentiserade meddelanden

När du har konfigurerat DMARC kan du välja att aktivera BIMI (Brand Indicators for Message Identification). När meddelanden godkänns i DMARC visar e-postklienter med stöd för BIMI, däribland Gmail, din verifierade logotyp i inkorgens avatarutrymme. Läs mer om fördelarna med BIMI och hur det fungerar.

Gå till: Lägg till en logotyp i utgående e-post med BIMI