Spam, spoofing en phishing voorkomen met Gmail-verificatie

SPF, DKIM en DMARC instellen voor uw organisatie

We raden Gmail-beheerders aan e-mailverificatie in te stellen om de e-mails van hun organisatie te beveiligen. Als e-mails van uw organisatie zijn geverifieerd, worden ze niet gemarkeerd als spam. Verificatie zorgt ook dat spammers uw domein of organisatie niet kunnen nabootsen in spoofing- en phishingmails.

Als spammers nepberichten sturen met de naam of het domein van uw organisatie, kunnen deze worden gemarkeerd als spam door de ontvangers. Dit kan ertoe leiden dat legitieme berichten van uw organisatie ook worden gemarkeerd als spam. Op den duur kan de internetreputatie van uw organisatie hierdoor worden aangetast.

Vereisten voor e-mailverificatie voor het sturen van e-mails naar Gmail-accounts

Google controleert of berichten die naar Gmail-accounts zijn gestuurd, zijn geverifieerd. Stel e-mailverificatie in voor uw domein om te zorgen dat deze berichten worden bezorgd zoals verwacht. We raden u aan SPF en DKIM altijd in te stellen om de e-mails van uw organisatie te beveiligen en om te voldoen aan de verificatievereisten die worden beschreven in de Richtlijnen voor e-mailafzenders. Als u een e-mailserviceprovider gebruikt: Controleer of de verificatiemethoden van uw provider voldoen aan de vereisten in de Richtlijnen voor e-mailafzenders. Als u regelmatig e-mails doorstuurt: Volg onze best practices voor het doorsturen van e-mails naar Gmail om te zorgen dat berichten worden bezorgd zoals verwacht.

Over e-mailverificatie

Stel standaardmethoden in voor e-mailverificatie voor Gmail. Zo worden berichten juist bezorgd en worden geldige berichten niet gemarkeerd als spam. In deze video's ziet u welke voordelen e-mailverificatie heeft voor uw organisatie en hoe u verificatie instelt.

Als je beschikbare ondertiteling wilt bekijken of de ondertitelingstaal wilt wijzigen, klik je onderaan het videovenster op  and then Ondertiteling. Selecteer daarna een taal.

grijze balk

Why email authentication?

Welke voordelen e-mailverificatie heeft voor uw organisatie en uw gebruikers.

grijze balk

Set up email authentication

Meer informatie over het instellen van e-mailverificatie voor uw organisatie.

grijze balk

E-mailverificatie instellen voor Gmail

Zorg eerst dat e-mails worden bezorgd en spoofing wordt voorkomen met SPF

Met SPF kunt u de servers en domeinen opgeven die e-mails mogen sturen namens uw organisatie. Als ontvangstmailservers een bericht krijgen uit uw organisatie, vergelijken ze de verzendserver met uw lijst met toegestane servers. Zo kunnen ontvangstservers controleren of berichten echt van u afkomstig zijn.

Zie SPF instellen om te zorgen dat e-mails worden bezorgd en dat spoofing wordt voorkomen

Verhoog vervolgens de beveiliging voor uitgaande berichten met DKIM

DKIM voegt een versleutelde digitale handtekening toe aan elk bericht dat vanuit uw organisatie wordt gestuurd. Ontvangstmailservers gebruiken een openbare sleutel om de handtekening te lezen en te controleren of het bericht echt van u afkomstig is. DKIM zorgt ook dat de inhoud van berichten niet kan worden gewijzigd als ze van de ene server naar de andere worden gestuurd.

Zie DKIM instellen om e-mailspoofing te voorkomen

Verbeter als laatste de beveiliging om vervalste spamberichten te voorkomen met DMARC

DMARC laat de ontvangstservers weten wat ze moeten doen met berichten uit uw organisatie die niet door de SPF- of DKIM-controle komen. DMARC stuurt u ook rapporten waarin u kunt zien welke berichten door de SPF- en DKIM-controle zijn gekomen en welke niet. Zo kunt u mogelijke e-mailaanvallen en andere kwetsbare plekken identificeren.

Ga naar: Spoofing en phishing voorkomen met DMARCBIMI gebruiken met DMARC

Voeg eventueel uw merklogo toe aan door DMARC geverifieerde berichten

Nadat u DMARC heeft ingesteld, kunt u ervoor kiezen Brand Indicators for Message Identification (BIMI) aan te zetten. Als berichten door de DMARC-controle komen, wordt in e-mailclients waarin BIMI wordt ondersteund (inclusief Gmail) uw geverifieerde merklogo weergegeven in het avatargedeelte in de inbox. Bekijk meer informatie over de voordelen van BIMI en hoe het werkt.

Zie Een merklogo toevoegen aan uitgaande e-mails met BIMI